Παραγουάη - Ιαπωνία 5-3 στα πέναλτι

Την παρθενική της συμμετοχή στα προημιτελικά εξασφάλισε η Παραγουάη, 5-3 στα πέναλτι την Ιαπωνία
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να κρατούν επιφυλακτική στάση, με αποτέλεσμα οι φάσεις μπροστά απο τις δύο εστίες να είναι ελάχιστες. Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία έγινε στο 20ο λεπτό με το τετ-α-τετ του Λούκας, το οποίο όμως απέκρουσε εντυπωσιακά ο Καβασίμα. Μέχρι εκείνο το σημείο, οι δύο ομάδες είχαν αναλωθεί σε παιχνίδι κέντρου, με τους λατινοαερικάνους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας.

Οι ποδοσφαιριστές του Τακέσι Οκάντα έδιναν μεγαλύτερη προσοχή στην αμυντική τους λειτουργία και η επιθετική του δραστηριότητα περιοριζόταν απλά και μόνο σε κάποια σουτ έξω απο την περιοχή, τα οποία “καθάριζε” εύκολα ο Βιγιάρ. Ο Χόντα, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός προωθημένος παίκτης των Ασιατών, ήταν φανερό πως ήθελε ένα στήριγμα, για να μπορέσει η ομάδα του να γίνει πιο επικίνδυνος. Παρ' όλα αυτά όμως οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν ένα δοκάρι στο 22ο λεπτό με τον Ματσούι.

Η εικόνα αυτή δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Η Παραγουάη μπορεί να είχε την υπεροχή, αλλά δεν είχε την απάντηση στο πως να διασπάσει την πολύ καλά στημένη ιαπωνική αμυντική γραμμή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το φτωχό θέαμα να διατηρηθεί και οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στην διαδικασία της παράτασης, όπου δεν υπήρξε καμία αλλαγή.

Έτσι, Παραγουάη και Ιαπωνία οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Εκεί το δοκάρι του Κομάνο είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα του Γεράρδο Μαρτίνο να πάρει για πρώτη φορά στην ιστορία της, την πρόκριση στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Μάλιστα κατάφερε να σπάσει την “κατάρα” που την ήθελε να μην έβγαινε ποτέ νικήτρια απο την διαδικασία είτε της παράτασης, είτε των πέναλτι.

Συνθέσεις

Παραγουάη:

Χούστο Βιγιάρ, Πάουλο ντα Σίλβα, Κάρλος Μπονέτ, Κλαούντιο Μορέλ, Αντονίν Αλκάρας, Ενρίκε Βέρα, Νέστορ Ορτιγκόσα (75' Εντγκαρ Μπαρέτο), Κρίστιαν Ριβέρος, Ρόκε Σάντα Κρους (94' Οσκαρ Καρντόσο), Εντγκαρ Μπενίτες (60' Νέλσον Βαλντές), Λούκας Μπάριος

Ιαπωνία:

Εϊτζι Καβασίμα, Γιούκι Αμπε (81' Κένγκο Νακαμούρα), Τούλιο Τανάκα, Γιούτο Ναγκατόμο, Γιουίτσι Κομάνο, Γιούτζι Νακαζάβα, Γιασουχίτο Εντο, Κεϊσούκε Χόντα, Νταϊσούκε Ματσούι (66' Σίντζι Οκαζάκι), Μακότο Χασέμπε, Γιοσίτο Οκούμπο (106' Κέιτζι Ταμάντα)

πηγή : www.contra.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις