Βραζιλία-Χιλή 3-0

Ανεση και στιλ από τη Βραζιλία, η οποία ξεπέρασε το εμπόδιο της Χιλής (3-0) και συναντά την Ολλανδία στα προημιτελικά.
Το ποδόσφαιρο είναι τόσο απλό όσο το κάνουν οι Βραζιλιάνοι. Οι παίκτες του Κάρλος Ντούνγκα δεν έθελξαν με την απόδοσή τους. Έφταναν όμως δυο - τρεις προσωπικές ενέργειες προκειμένου να δώσουν πρόωρο τέλος στον νοτιοαμερικανικό εμφύλιο.

Οι αναγκαστικές απουσίες των Μέλο και Ελάνο στον άξονα φάνηκε να προκαλούν δυσλειτουργία στην προσπάθεια να κυκλοφορήσει γρήγορα και σωστά η μπάλα, καθώς την ίδια ώρα η Χιλή αφενός έπαιζε πίσω από την μπάλα αφετέρου πίεζε σωστά στη μεσαία γραμμή. Από τη στιγμή δε που η Βραζιλία δεν σκόραρε στο πρώτο τέταρτο, όταν και δημιούργησε τις προϋποθέσεις, υπήρξε πρόβλημα.
Το οποίο ήρθε να λύσει το ελεύθερο χτύπημα του Μαϊκόν στο 34'. Ο αμαρκάριστος Ζουάν σκόραρε με κεφαλιά και η "σελεσάο" πήρε μπροστά. Μάλιστα στο δεύτερο γκολ, από τον Λουίς Φαμπιάνο, η μπάλα χάθηκε. Ο Κακά την... έκρυψε και ο επιθετικός της Σεβίλλης, αφού ντρίμπλαρε τον Μπράβο, την έστειλε χωρίς χρονοτριβή στα ανυπεράσπιστα δίχτυα.

Ο Μπιέλσα, με τις δύο αλλαγές του στην έναρξη του δεύτερου ημίχρονο, θέλησε να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του σε έναν αγώνα που φαινόταν να έχει ήδη κριθεί από πολύ νωρίς. Μόνο που αντί να μειώσει η Χιλή μήπως και διεκδικήσει τις λιγοστές πιθανότητες της, δέχθηκε ένα τρίτο τέρμα που την καταδίκασε οριστικά. Ο Ραμίρες έκανε την κούρσα από τον άξονα, μπήκε ανεμπόδιστα στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Ρομπίνιο που με ωραίο πλασέ τέλειωσε τη φάση.

Μόνο μετά το 3-0 η Χιλή βγήκε από το καβούκι της. Ήταν ήδη αργά, καθώς όλα είχαν τελειώσει. Ωστόσο ο Σέζαρ, αν και κρύος, ήταν ετοιμοπόλεμος και δεν άφησε τον Σουάσο να χριστεί σκόρερ. Ο τελευταίος είχε και οριζόντιο δοκάρι στο 78'.

Συνθέσεις

Βραζιλία:

Ζούλιο Σέζαρ, Ντάγκλας Μαϊκόν, Λούσιο, Zουάν, Ντάνι Αλβες, Ραμίρες, Κακά (81' Κλέμπερσον), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Μίτσελ Μπάστος, Ρομπίνιο (85' Ζιλμπέρτο), Λουίς Φαμπιάνο (76' Νιλμάρ)

Χιλή:

Κλαούντιο Μπράβο, Ισμαέλ Φουέντες, Μαουρίσιο Ισλα (62' Ροδρίγο Μιγιάρ), Γκονσάλο Χάρα, Πάμπλο Κοντρέρας (46' Ροντρίγκο Τέγιο), Μαρκ Γκονσάλες (46' Χόρχε Βαλδίβια), Κάρλος Καρμόνα, Αρτούρο Βιδάλ, Αλέξις Σάντσες, Ουμπέρτο Σουάσο, Ζαν Μποσεζούρ

πηγή : www.contra.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις