Καμερούν-Δανία 1-2

Η αποτελεσματική Δανία πέτυχε την ανατροπή (από 0-1 σε 2-1) απέναντι στο Καμερούν και κατακτώντας τους πρώτους βαθμούς της στον 5ο Όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου εισήλθε σε τροχιά πρόκρισης. Την ίδια ώρα τα "αδάμαστα λιοντάρια" γνώρισαν πρόωρο αποκλεισμό (πρώτη ομάδα που έμεινε εκτός συνέχειας).
Το Καμερούν εξαργύρωσε πολύ γρήγορα τη... φούρια του με την οποία μπήκε στο ματς, σκοράροντας με τον Ετό μόλις στο 10'. Ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν όπως την είχε σχεδιάσει ο Πολ Λε Γκεν. Απέναντι σε μια άμυνα χωρίς αλληλοκάλυψη και σωστή λειτουργία οι ποιοτικοί χαφ της Δανίας έκαναν... πάρτι.

Ιδίως ο Ρόμενταλ από τα δεξιά, ο οποίος είχε ήδη απειλήσει στο 7', προκάλεσε τρικυμία στους μπακ της αφρικανικής ομάδας που υστερούσαν αφενός σε ταχύτητα αφετέρου σε οξυδέρκεια και τοποθετήσεις. Από τα πόδια μάλιστα του εξτρέμ του Άγιαξ προήλθε το 1-1, μια και η παράλληλη μπαλιά του ήρθε... λουκούμι στα πόδια του Μπέντνερ που σκόραρε από κοντά με επιτυχημένη προβολή.
Η ισοπαλία μάλλον με ήττα ισοδυναμούσε για τις δυο ομάδες που προσπάθησαν με μανία για το δεύτερο γκολ πριν καν ολοκληρωθεί το ημίχρονο. Ωστόσο Τόμασον (χαμένο τετ α τετ) και Ετό (δοκάρι) δεν ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους. Εκείνος που έκανε τη... διαφορά ήταν εκ νέου ο Ρόμενταλ. Αυτή τη φορά έφτιαξε το γκολ για τον εαυτό του, αφού στο 61' άρχισε και τέλειωσε τη φάση, "εκθέτοντας" Μακούν και Χαμιντού. Ο ίδιος, δέκα λεπτά μετά (71'), προσέφερε έτοιμο γκολ στον Τόμασον που αστόχησε από πλεονεκτική θέση και από εκείνο το σημείο άρχισε η πολιορκία της άμυνας των Δανών.

Ο Λε Γκεν έπαιξε τα ρέστα του με φουλ επιθετικό σχήμα, οι επιθέσεις από τα "αδάμαστα λιοντάρια" ήταν διαδοχικές, αλλά η οπισθοφυλακή των Σκανδιναβών άντεξε στα χτυπήματα που δεχόταν. Πλην του σουτ του Εμανά στο 77' (απέκρουσε δύσκολα ο Σόρενσεν), το Καμερούν δεν απείλησε ιδιαίτερα, καθώς οι παίκτες του "πνίγηκαν" από το άγχος του πρόωρου αποκλεισμού, ο οποίος και ήρθε μοιραία.

Γιατί μπορεί ο νεαρός Αμπουμπακάρ να έδωσε πνοή στην επιθετική γραμμή, αλλά την ίδια ώρα ο σταρ Ετό, εξουδετερωμένος, δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις.

Συνθέσεις

Καμερούν:

Σουλεϊμανού Χαμιντού, Μπενουά Ασού Εκοτό, Νικολά Ενκουλού, Σεμπαστιάν Μπασόνγκ (73' Μοχαμαντού Ιντρίσου), Γκέρεμι Ντζίταπ, Ασίλ Εμανά, Εγιόνγκ Ενό (46' Ζαν Μακούν), Αλεξάντρ Σονγκ, Στεφάν Εμπιά, Σαμουέλ Ετό, Πιερ Ουεμπό (78' Βενσάν Αμπουμπακάρ)

Δανία:

Τόμας Σόρενσεν, Ντάνιελ Αγγερ, Σίμον Κίερ (86' Τόμας Σόρενσεν), Λαρς Γιάκομπσεν, Γέσπερ Γκρόνκιερ (67' Τόμας Κάλενμπεργκ), Ντένις Ρόμενταλ, Σίμον Πόουλσεν, Μάρτιν Γιόργκενσεν (46' Ντάνιελ Γένσεν), Κρίστιαν Πόουλσεν, Νίκλας Μπέντνερ, Γιον Νταλ Τόμασον (86' Γιάκομπ Πόουλσεν)

πηγή : www.contra.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις