Βόρεια Κορέα-Ακτή Ελεφαντοστού 0-3

Με ψηλα το κεφάλι αποχαιρέτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο η Ακτή Ελεφαντοστού, η οποία επικράτησε 3-0 της Βορείου Κορέας, χάρη στα γκολ των Γιάγια Τουρέ, Ρομαρίκ και Καλού, σε ένα μονόπλευρο ματς που περιελάμβανε τρία δοκάρια και πολλές χαμένες ευκαιρίες για τους Ιβοριανούς.

Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια λέει ένα ρητό και αυτό ισχύει κατά γράμμα στην περίπτωση του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα Βόρεια Κορέα-Ακτή Ελεφαντοστού.

Οι Ιβοριανοί έψαχναν ένα "θαύμα" για να προκριθούν στην επόμενη φάση κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μπουν με άγριες διαθέσεις στο παιχνίδι, προσπαθώντας να πετύχουν όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ μπορούσαν.

Όσον αφορά στους αριθμούς, λοιπόν, εκτός από τα δύο γκολ, η ομάδα του Σβεν Γκόραν Έρικσον είχε τρία δοκάρια, αρκετές χαμένες ευκαιρίες και 65% κατοχή μπάλας έναντι 35% που είχαν οι Ασιάτες.

Στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, οι Κεϊτά, Ρομαρίκ και Ζερβίνιο έχασαν καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, όμως ο Γιάγια Τουρέ, ήταν πιο εύστοχος στο 14'. Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού έγινε αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή της Κορέας και με άπιαστο πλασέ, την έστειλε στα δίχτυα του Μιόνγκ Γκουκ.

Ακολούθησε ένα καταιγιστικό πεντάλεπτο για τους "ελέφαντες", οι οποίοι είχαν δοκάρια με τον Ρομαρίκ στο 17' και τον Ντρογκμπά στο 20'. Παρόλα αυτά όμως, στην εξέλιξη της φάσης με το δοκάρι του άσου της Τσέλσι, ο Ρομαρίκ με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα της Βόρειας Κορέας.

Ο ρυθμός των Ιβοριανών δεν έπεσε ούτε στο υπόλοιπο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, ενώ στο 38', ο Ζερβίνιο έστειλε την μπάλα για τρίτη φορά στο δοκάρι του Μιόνγκ Γκουκ.

Από την άλλη πλευρά, οι Κορεάτες απείλησαν μόνο στο 24' με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιόνγκ Τζο.

Στην επανάληψη, οι Ιβοριανοί συνέχισαν να απειλούν την εστία του Μιόνγκ Γκουκ, χωρίς ωστόσο να είναι συγκεντρωμένοι στην τελική προσπάθεια. Από ένα σημείο κι έπειτα, μάλιστα, φάνηκε σαν να έχουν αποδεχτεί τη μοίρα τους, δεδομένου ότι το ματς Πορτογαλία-Βραζιλία είχε κολλήσει στο 0-0, αποτέλεσμα που δεν ευνοούσε τους Αφρικανούς.

Η είσοδος του Σάλομον Καλού στον αγωνιστικό χώρο φρέσκαρε την γραμμή κρούσης των "ελεφάντων", οι οποίοι έφταναν εύκολα στην περιοχή της Κορέας. Παράλληλα, ο άσος της Τσέλσι διαμόρφωσε το τελικό σκορ με κοντινό σουτ στο 82'.

Η Ακτή για ακόμα μία φορά έδειξε ότι διαθέτει παίκτες με πλούσιο ταλέντο αλλά δεν κατάφερε ούτε με τον πολύπειρο Σβεν Γκόραν Έρικσον στον πάγκο της, να κάνει το κάτι παραπάνω. Από την άλλη πλευρά, οι Βορειοκορεάτες θα έχουν να θυμούνται την πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στην Βραζιλία και θα θέλουν να ξεχάσουν γρήγορα το βαρύ 7-0 από την Πορτογαλία.

Συνθέσεις

Βόρεια Κορέα:

Μιονγκ Γκουκ Ρι, Γιονγκ Χιοκ Τσα, Τζουν Ιλ Ρι, Κουάνγκ Τσον Ρι, Γιουν Ναμ Τζι, Τσολ Τζιν Πακ, Ναμ Τσολ Πακ, Ιν Γκουκ Μουν (67' Κουμ Τσολ Τσόε), Γιουνγκ Χακ Αν, Ταε Σε Τζονγκ, Γιονγκ Τζο Χονγκ

Ακτή Ελεφαντοστού:

Μπουμπακάρ Μπάρι, Αρτούρ Μποκά, Κόλο Τουρέ, Εμανουέλ Εμπουέ, Ντιντιέ Ζοκορά, Καντέρ Κεϊτά (64' Σαλομόν Καλού), Γιάγια Τουρέ, Εντρί Ρομαρίκ (79' Σεϊντού Ντουμπιά), Σεΐκ Τιοτέ, Ζερβίνιο (64' Αρούνα Ντιντάν), Ντιντιέ Ντρογκμπά

πηγή : www.contra.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις