Αυστραλία-Σερβία 2-1

Οταν Αυστραλία και Σερβία αφυπνίστηκαν, το κακό είχε ήδη γίνει. Το συναρπαστικό τελευταίο ημίωρο του αγώνα βρήκε νικητές τα "καγκουρό" με 2-1 για την και τελευταία αγωνιστική του 4ου ομίλου, ωστόσο η νίκη της Γερμανίας επί της Γκάνας με 1-0 άφησε αμφότερες τις ομάδες εκτός συνέχειας του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η νίκη ήταν σχεδόν αυτοσκοπός για τις δύο ομάδες, αφού τα υπόλοιπα αποτελέσματα (εκτός ελάχιστα όσο και απίθανα σενάρια) άφηναν τόσο την Αυστραλία, όσο και τη Σερβία εκτός συνέχειας. Το άγχος που κυρίευσε τους 22 ποδοσφαιριστές στα πρώτα λεπτά ήταν ενδεικτικό του θεάματος που (δεν) θα προσέφεραν στη συνέχεια. Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τα "καγκουρό" να ελέγχουν καλύτερα την κυκλοφορία της μπάλας και μάλιστα στο γήπεδο των "πλάβι", ωστόσο οι παίκτες του Ράντομιρ Αντιτς ήταν αυτοί που δημιούργησαν τις καλύτερες στιγμές, σε συνθήκες αντεπιθέσεων, αλλά χωρίς αξιόλογο αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι άρχισε με πολύ λιγότερο ενδιαφέρον, αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν χρησιμοποιούσε ορθολογική ανάπτυξη προς τα αντίπαλα καρέ. Οι αλλαγές των προπονητών άργησαν για περίπου ένα τέταρτο, με τον Ζόραν Τόσιτς να κάνει την αρχή και τους Μπρετ Χόλμαν και Σκοτ Τσίπερφιλντ να τον ακολουθούν, από πλευράς Αυστραλίας.

Οι παίκτες του Πιμ Φέρμπεϊκ "ξεκλειδώθηκαν" με τις δύο αλλαγές και στο 69' ο Τιμ Κέιχιλ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Χόλμαν με μακρινό σουτ έδωσε ρεαλιστικές ελπίδες πρόκρισης στην ομάδα του, ωστόσο αυτά τα δύο γκολ αποδείχθηκαν ξέσπασμα. Η Σερβία πήρε τα "ηνία" του αγώνα, με τον δραστήριο Μάρκο Πάντελιτς να αντικαθιστά τον υποτονικό Νίκολα Ζίγκιτς και στο 84' να μειώνει σε 2-1. Δύο λεπτά αργότερα η μπάλα κατέληξε εκ νέου στα δίχτυα του Μαρκ Σβάρτσερ, αλλά ο Πάντελιτς ήταν σε θέση οφσάιντ κι έτσι η ισοπαλία που θα έστελνε τους "πλάβι" στη φάση των 16 δεν ήρθε ποτέ.


Συνθέσεις

Αυστραλία:

Μαρκ Σβάρτσερ, Λουκ Γουίλκσαϊρ (82' Ρίτσαρντ Γκαρσία), Ντέιβιντ Κάρνεϊ, Λούκας Νιλ, Μάικλ Μπότσαμπ, Τιμ Κέιχιλ, Τζέισον Κούλινα, Μπρετ Εμερτον, Καρλ Βάλερι (66' Μπρετ Χόλμαν), Μάρκο Μπρεσιάνο (66' Σκοτ Τσίπερφιλντ), Τζόσουα Κένεντι

Σερβία:

Βλάντιμιρ Στόικοβιτς, Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς, Νεμάνια Βίντιτς, Αλεκσάνταρ Λούκοβιτς, Ιβάν Ομπράντοβιτς, Ντέγιαν Στάνκοβιτς, Μίλος Κράσιτς (62' Ζόραν Τόσιτς), Ζντράβκο Κουζμάνοβιτς (77' Ντάνκο Λάζοβιτς), Μίλος Νίνκοβιτς, Νίκολα Ζίγκιτς (67' Μάρκο Πάντελιτς), Μίλαν Γιοβάνοβιτς

πηγή : www.contra.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις