Ιταλία-Παραγουάη 1-1

Από στημένες φάσεις σκόραραν Ιταλία και Παραγουάη στον αγώνα που υποτίθεται πως θα έκρινε την πρώτη θέση του 6ου ομίλου (1-1). Αλκάρας και Ντε Ρόσι έδωσαν στις ομάδες τους αυτό που, βάσει εικόνας, άξιζαν: από ένα βαθμό.

Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ιταλία είναι αλήθεια πως μπήκε με ρυθμό στο παιχνίδι και σε αντίθεση με τις διάφορες προβλέψεις, ανοίχτηκε, έπαιξε επιθετικά και κυνήγησε να βάλει αυτή το πρώτο γκολ.

Ωστόσο, η τύχη δεν την ήθελε, αφού η Παραγουάη στην πρώτη της ουσιαστική ευκαιρία στην (βροχερή) αναμέτρηση, άνοιξε το σκορ. Ο Αλκάρας κέρδισε σε ύψος τους αμυντικούς των τυπικά γηπεδούχων Ιταλών και έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Μπουφόν (39ο λεπτό), σε ένα χρονικό σημείο όπου η Ιταλία έδειχνε να χάνει κάτι από την φρεσκάδα των πρώτων λεπτών.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους οι Ιταλοί έδειξαν επηρεασμένοι από το γκολ που δέχθηκαν με αποτέλεσμα να χάσουν την καθαρή σκέψη και να προσπαθούν με ανορθόδοξο τρόπο να βγουν μπροστά και να απειλήσουν. Οχι πως πριν το 0-1 είχαν κάνει κάτι σπουδαίο, αλλά τουλάχιστον έδειχναν επικίνδυνοι και ικανοί να κάνουν κάτι καλό.

Στην επανάληψη ο Λίπι δεν άλλαξε το 4-3-3, έχασε όμως τον Μπουφόν, ο οποίος δεν μπόρεσε να συνεχίσει λόγω τραυματισμού και έδωσε την θέση του στον Μαρκέτι. Ο γκολκίπερ της Κάλιαρι δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα στο δεύτερο μέρος, αφού ουδέποτε χρειάστηκε να δείξει τα αντανακλαστικά του και να πείσει τη Μίλαν να τον αποκτήσει.

Αντίθετα, ο Βιγιάρ όχι μόνο δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης (για το οποίο φέρει μεγάλη ευθύνη) από τον Ντε Ρόσι στο 63', αλλά στο 83ο λεπτό έδιωξε με υπερένταση το επικίνδυνο σουτ του Μαντολίβο, στη μεγαλύτερη ευκαιρία των Ιταλών μετά το 1-1.

Συνθέσεις

Ιταλία:

Τζιανλουίτζι Μπουφόν (46' Φεντερίκο Μαρκέτι), Ντομένικο Κρισίτο, Τζιόρτζιο Κιελίνι, Φάμπιο Καναβάρο, Τζιανλούκα Τζαμπρότα, Ντανιέλε ντε Ρόσι, Ρικάρντο Μοντολίβο, Σιμόνε Πέπε, Κλαούντιο Μαρκίζιο (59' Μάουρο Καμορανέζι), Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο (72' Αντόνιο ντι Νατάλε), Βιντσέντζο Ιακουίντα

Παραγουάη:

Χούστο Βιγιάρ, Πάουλο ντα Σίλβα, Κάρλος Μπονέτ, Κλαούντιο Μορέλ, Αουρελιάνο Τόρες (60' Χόναταν Σαντάνα), Αντονίν Αλκάρας, Ενρίκε Βέρα, Βίκτορ Κάσερες, Κρίστιαν Ριβέρος, Νέλσον Βαλντές (68' Ρόκε Σάντα Κρους), Λούκας Μπάριος (76' Οσκαρ Καρντόσο)

πηγή :www.contra.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις