ΓΚΑΝΑ - ΣΕΡΒΙΑ 1 -0

Με ένα ηλίθιο πέναλτι του Κουζμάνοβιτς στο 84ο λεπτό η Γκάνα επιβλήθηκε με 1-0 (Γκιάν) της Σερβίας, που έπαιζε με 10 (αποβολή Λούκοβιτς) από το 74'.
Το ξεκίνημα του παιχνιδιού άφηνε υποσχέσεις για τη συνέχεια, καθώς οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά και έψαξαν από νωρίς το γκολ. Στο πρώτο 10λεπτο η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, οι Γκανέζοι είχαν την υπεροχή των κινήσεων και ήταν πιο απειλητικοί χάρη στον Ασαμόα και μέχρι το 20' ήταν τα αφεντικά της αναμέτρησης, καθώς οι Σέρβοι είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και απλά έδιωχναν την μπάλα μακριά.
Η ομάδα του Ράντομιρ Αντιτς δεν μπορούσε να κρατήσει την κατοχή για να οργανώσει το παιχνίδι της κι έτσι δεν κατάφερνε τίποτα αξιοσημείωτο δημιουργικά. Ο Κράσιτς έπαιρνε την μπάλα αλλά δεν ήξερε τι να την κάνει, ο Στάνκοβιτς ήταν... αόρατος και γενικά στο πρώτο ημίχρονο δεν έγινε ούτε μία επίθεση της προκοπής από τους Σέρβους, που απείλησαν μόνο με μια εκτέλεση φάουλ του Κολάροφ κι ένα μακρινό σουτ του Στάνκοβιτς.
Το κακό ήταν ότι από ένα σημείο κι έπειτα έπεσε ο ρυθμός και της Γκάνας, με συνέπεια το πρώτο ημίχρονο να λήξει χωρίς γκολ και χωρίς σπουδαίες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες...
Καλύτερη η Γκάνα, αλλά...
Οπως στην έναρξη του πρώτου ημιχρόνου, έτσι και στο δεύτερο, η Γκάνα μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και πίεσε αρκετά, μεταφέροντας το ματς στο μισό γήπεδο. Οι Αφρικανοί ήταν καλύτεροι, έψαχναν τον τρόπο για να σκοράρουν και στο 60' έφτασαν πιο κοντά από ποτέ, καθώς η μπάλα βρήκε στο δοκάρι από την κοντινή κεφαλιά του Γκιάν. Αυτή ήταν και η απάντηση στην πολύ καλή ευκαιρία που είχε χάσει νωρίτερα, σε αντεπίθεση, ο Ζίγκιτς.

Ο Αντιτς άρχισε τις αλλαγές μήπως και αλλάξει και η ροή του παιχνιδιού, με τους Κουζμάνοβιτς και Λάζοβιτς να αντικαθιστούν τους Μιλίγιας και Ζίγκιτς αντίστοιχα.
Η εικόνα του παιχνιδιού ήταν υπέρ της Γκάνας και τα δεδομένα έγιναν ακόμη περισσότερο υπέρ της, όταν ο Λούκοβιτς αποβλήθηκε στο 74' με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ολα έμοιαζαν υπέρ των Αφρικανών αλλά η Σερβία ήταν, τελικά, αυτή που έδειξε να... ευνοήθηκε από την αποβολή του παίκτη της. Η ομάδα του Αντιτς βρήκε χώρους στις αντεπιθέσεις και μέσα σε τρία λεπτά έφτασε δύο φορές πολύ κοντά στο γκολ, αλλά οι Κράσιτς (79') και Ιβάνοβιτς (82') δεν τα κατάφεραν.
Κι εκεί που η Σερβία είχε τον έλεγχο και έμοιαζε πιο πιθανό να σκοράρει, ήρθε ο Κουζμάνοβιτς για να την καταδικάσει. Ο παίκτης που είχε περάσει ως αλλαγή νωρίτερα υπέπεσε στο 83' σε πέναλτι με ένα βλακώδες χέρι και ο Γκιάν έκανε το 1-0, δίνοντας τη νίκη στη Γκάνα! Ο σκόρερ, μάλιστα, είχε και δοκάρι στο 92' σε υπέροχο πλασέ.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Σερβία (Ράντομιρ Άντιτς):
Στοΐκοβιτς, Κολάροφ, Βίντιτς, Ιβάνοβιτς, Πάντελιτς, Στάνκοβιτς, Μιλίγιας (62' Κουζμάνοβιτς), Λούκοβιτς, Γιοβάνοβιτς (76' Σούμποτιτς), Ζίγκιτς (69' Λάζοβιτς), Κράσιτς
Γκάνα (Μίλοβαν Ράγεβατς): Κίνγκσον, Σαρπέι, Γκιάν (93' Οβούσου-Αμπέγιε), Πάντσιλ, Μενσά, Ανάν, Ταγκόε, Αγιού, Βορσά, Ασαμόα (73' Άπια), Πρινς (91' Άντι)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις