Γαλλία-Μεξικό 0-2

Το Μεξικό νίκησε 2-0 και έβαλε σε μπελάδες τους Γάλλους

Το Μεξικό μπήκε με μεγαλύτερη όρεξη στον αγωνιστικό χώρο, με τον Ζιοβάνι ντος Σάντος να παρουσιάζεται αρκετά δραστήριος. Η αστοχία του στην τελική προσπάθεια και η επιπολαιότητα του Κάρλος Βέλα (ο οποίος τραυματίστηκε στο 31' και αντικαταστάθηκε) στέρησαν την ευκαιρία από τους παίκτες του Χαβιέρ Αγκίρε να πάρουν γρήγορο προβάδισμα και να το διαχειριστούν αναλόγως. Η Γαλλία έδειξε για ακόμα μία φορά ανήμπορη να δημιουργήσει διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή και ο Οσκαρ Πέρες πέρασε ένα από τα πιο ήσυχα ημίχρονα της καριέρας του, εν αντιθέσει με τον Ουγκό Γιορί που ανησυχούσε σε κάθε αντεπίθεση.

Στο δεύτερο μέρος η είσοδος του Πιερ Αντρέ Ζινιάκ στη θέση του εξαφανισμένου σε ακόμα ένα ματς στην κορυφή Νικολά Ανελκά δεν διαφοροποίησε την εικόνα του αγώνα. Εάν κάποια ομάδα, κάποια στιγμή, υπό κάποιες συνθήκες είχε μία πιθανότητα να σκοράρει αυτή ήταν το Μεξικό. Και αυτό συνέβη ανέλπιστα, στο 64ο λεπτό, όταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί των "πετεινών" απλώς παρακολουθούσε τον ξεκούραστο Χαβιέρ Ερνάντες να περνάει ανάμεσά τους και να κυνηγάει μια σέντρα, να την προλαβαίνει και ανενόχλητος να ανοίγει το σκορ.

Ο Ραϊμόν Ντομενέκ κοίταξε στον πάγκο και επέλεξε τον Ματιέ Βαλμπουενά, εντοπίζοντας το πρόβλημα στην επιθετική γραμμή και όχι στο κέντρο. Ο Σιντνέ Γκοβού αποσύρθηκε, η κατάσταση δεν άλλαξε. Την μπάλα άγγιζαν κυρίως γαλλικά πόδια, χωρίς ουσία. Ως εκ τούτου, για ακόμη μία φορά το γκολ αναμενόταν από μία συγκεκριμένη πλευρά και ήρθε από ακόμα μία αλλαγή, τον Κουατεμόκ Μπλάνκο. Το 2-0 εγγυήθηκε τη νίκη στο Μεξικό, που πλέον έβλεπε την Γαλλία να ψυχορραγεί στο τελευταίο δεκάλεπτο, προσπαθώντας να μη συμβιβαστεί με την πιθανότητα του αποκλεισμού. Το έσχατο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους "τρι" να πανηγυρίζουν την νίκη που τους χρίζει απόλυτους κυρίαρχους του εαυτού τους, όσον αφορά την πρόκριση. Παράλληλα, έφερε τους "τρικολόρ" στο επίκεντρο της κριτικής για την ανεκμετάλλευτη ευκαιρία που πήραν με την παρουσία τους στο Μουντιάλ, "κλέβοντας" τη θέση από την Ιρλανδία.

Συνθέσεις

Γαλλία:

Ουγκό Γιορί, Ερίκ Αμπιντάλ, Γουιλιάμ Γκαλάς, Μπακαρί Σανιά, Πατρίς Εβρά, Αμπού Ντιαμπί, Φρανκ Ριμπερί, Φλοράν Μαλουντά, Ζερεμί Τουλαλάν, Νικολά Ανελκά (46' Αντρέ Πιερ Ζινιάκ), Σιντνέ Γκοβού (69' Ματιέ Βαλμπουενά)

Μεξικό:

Οσκαρ Πέρες, Κάρλος Σαλσίδο, Ράφαελ Μάρκες, Ρικάρντο Οσόριο, Φρανσίσκο Χαβιέρ Ροντρίγκες, Εκτορ Μορένο, Εφραϊν Χουάρες (55' Χαβιέρ Ερνάντες), Χεράρδο Τοράδο, Κάρλος Βέλα (31' Πάμπλο Μπαρέρα), Ζιοβάνι ντος Σάντος, Γκιγιέρμο Φράνκο (62' Κουατεμόκ Μπλάνκο)

πηγή : www.contra.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις