Ελβετία-Ονδούρα 0-0

Την ίδια ώρα που Ισπανία και Χιλή βολεύονταν από το μεταξύ τους 2-1, η Ελβετία ούτε καν νικούσε την Ονδούρα. Χωρίς καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια, έμεινε στο 0-0 και αποχαιρέτησε πρόωρα το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πρώτος και μοναδικός βαθμός για την παρέα των αδερφών Παλάσιος.
Η Ονδούρα έπαιξε για την υστεροφημία της. Δεν ήθελε να γίνει ο σάκος του μποξ και παράλληλα να μπλέξει σε σενάρια συνωμοσίας. Στο τελευταίο παιχνίδι της στη διοργάνωση έπαιξε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην απειληθεί ιδιαίτερα ο Βαγιαδάρες.

Η Ελβετία, που έψαχνε οπωσδήποτε τη νίκη για να αισθάνεται σίγουρη, δεν είχε τον τρόπο να διασπάσει την καλά οργανωμένη αντίπαλη άμυνα. Σπασμωδικές οι αντιδράσεις των παικτών του Χίτσφελντ, απέτυχαν να εφαρμόσουν το επιθετικό πλάνο και να γίνουν επικίνδυνοι εντός περιοχής.

Μάλιστα όσο η Ελβετία αδυνατούσε να φτιάξει τις προϋποθέσεις για κάποιο γκολ τόσο η Ονδούρα έπαιρνε αέρα. Είναι χαρακτηριστικό πως οι Αμερικανοί δημιούργησαν κι έχασαν τις πιο σπουδαίες ευκαιρίες. Αρχικά με τον Σουάσο στο 53' (κεφαλιά άουτ από πλεονεκτική θέση) και αργότερα με τον Άλβαρες στο 71' (ο Μπενάλιο έσωσε με τα ακροδάχτυλα).
Η Ελβετία, με τον Φράι να έχει επιστρατευτεί, πίεσε μήπως και σκοράρει, αλλά ποτέ στην πραγματικότητα δεν έφτασε κοντά στο γκολ. Μάλλον άκοπα κατέκτησε τον πρώτο βαθμό της στη διοργάνωση η Ονδούρα.

Συνθέσεις

Ελβετία:

Ντιέγκο Μπενάλιο, Στέφαν Γκρίχτινγκ, Στέφαν φον Μπέργκεν, Ρέτο Τσίγκλερ, Στέφαν Λίχσταϊνερ, Τρανκουίλο Μπαρνέτα, Μπέντζαμιν Χούγκελ (78' Τζερντάν Σακιρί), Γιοκάν Ινλέρ, Ζέλσον Φερνάντες (46' Χακάν Γιακίν), Ερέν Ντερντιγιόκ, Μπλεζ Ενκούφο (69' Αλεξάντερ Φράι)

Ονδούρα:

Νοέλ Βαγιαδάρες, Οσμάν Τσάβες, Μάινορ Φιγκερόα, Βίκτορ Μπερνάντες, Μαουρίτσιο Σαμπιγιόν, Τζέρι Παλάσιος (78' Τζόρτζι Γουέλκαμ), Χέντρι Τόμας, Ραμόν Νούνιες (67' Βάλτερ Μαρτίνες), Γουίλσον Παλάσιος, Εντγκαρ Αλβαρες, Νταβίντ Σουάζο (87' Ντανίλο Τούρτσιος)

πηγή : www.contra.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις