Γερμανία-Σερβία 0-1

Στο παιχνίδι της πρόκρισης μπήκε για τα καλά η Σερβία, η οποία κέρδισε με 1-0 την Γερμανία χάρη στο γκολ που σημείωσε ο Γιοβάνοβιτς στο 38'. Τρία δοκάρια, αποβολή, ένα χαμένο πέναλτι και πολλές κλασικές ευκαιρίες συνέθεσαν ένα ματς που δίκαια μπορεί να φέρει τον τίτλο του καλύτερου στο Μουντιάλ μέχρι τώρα.

Ο γρήγορος ρυθμός ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του πρώτου ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να δείχνουν ότι έχουν διάθεση και αντοχή. Στο πρώτο τέταρτο ειδικά, η μπάλα μεταφερόταν από τη μία εστία στην άλλη μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, κυριάρχησαν τα δυνατά μαρκαρίσματα και οι πολλές κάρτες που έδειξε ο ιδιαίτερα αυστηρός ρέφερι της αναμέτρησης, Αλμπέρτο Ουντιάνο. Οι συνεχείς διακοπές στο παιχνίδι, όμως, είχαν ως αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός.

Από τη μία πλευρά, τα ασταμάτητα "πάντσερ" του αγώνα με την Αυστραλία, είχαν κλειστεί καλά από τους "πλάβι" (η μόνη κάθετη πάσα που πέρασε από τον Σβάινσταιγκερ, έβγαλε σε θέση οφ σάιντ τον Κλόζε), ενώ από την άλλη, μόνο ο Κράσιτς έδειχνε να απειλεί τους αντιπάλους του.

Το παιχνίδι άναψε και πάλι -για τα καλά αυτή τη φορά- στο 37ο λεπτό όταν ο Ισπανός διαιτητής, εξαντλώντας όλη την αυστηρότητά του, έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μίροσλαβ Κλόζε, αναγκάζοντας τους Γερμανούς να παίξουν με δέκα για τα υπόλοιπα 53 λεπτά (χωρίς τις καθυστερήσεις).

Σαν να μην έφτανε αυτό για την ομάδα του Γιόακιμ Λεβ, ένα λεπτό αργότερα ο Γιοβάνοβιτς με κοντινό σουτ, ύστερα από κεφαλιά-πάσα του Ζίγκιτς, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νόιερ, βάζοντας τους Βαλκάνιους σε θέση οδηγού.

Οι πρωτοπόροι του ομίλου είχαν μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν το ματς και μάλιστα στο κομβικό σημείο του πρώτου λεπτού των καθυστερήσεων, όμως το σουτ που επιχείρησε ο αμαρκάριστος Κεντίρα, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Στόικοβιτς.

Στα πρώτα 20 λεπτά της επανάληψης, η ομάδα που φαινόταν να παίζει με αριθμητικό πλεονέκτημα ήταν η Γερμανία, καθώς έχασε ουκ ολίγες ευκαιρίες για να κάνει το 1-1.

Μοιραίος παίκτης για τα "πάντσερ" αναδείχτηκε με διαφορά ο Λούκας Ποντόλσκι ο οποίος αφού απώλεσε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ, έχασε και το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του στην εντελώς ανόητη ενέργεια του Βίντιτς (ακολούθησε το παράδειγμα του Κουζμάνοβιτς στον αγώνα με την Γκάνα, ακουμπώντας χωρίς λόγο την μπάλα με το χέρι).

Μετά την απόκρουση του πέναλτι από τον Στόικοβιτς, η Σερβία πήρε τα πάνω της και μάλιστα είχε δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες για να "κλειδώσει" τη νίκη. Αρχικά στο 67', ο Κράσιτς "χόρεψε" την άμυνα των "πάντσερ", έστρωσε στον Γιοβάνοβιτς και ο τελευταίος με πλασέ έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Νόιερ. Επτά λεπτά αργότερα, ο Ζίγκιτς σημάδεψε και πάλι δοκάρι -αυτή τη φορά το οριζόντιο- από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης, το επιθετικογενές σχήμα της Γερμανίας δεν κατάφερε να διασπάσει την σερβική άμυνα, με αποτέλεσμα το σκορ να μείνει ως είχε. Οι “πλάβι”πέτυχαν την πρώτη τους νίκη σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από πέντε σερί ήττες.

Συνθέσεις

Γερμανία:

Μάνουελ Νόιερ, Χόλγκερ Μπάντστουμπερ (77' Μάριο Γκόμες), Περ Μέρτεσακερ, Αρνε Φρίντριχ, Φίλιπ Λαμ, Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ, Σάμι Κεντίρα, Μεσούτ Οζίλ (71' Μάρκο Μαρίν), Τόμας Μίλερ (70' Κακάου), Μίροσλαβ Κλόζε, Λούκας Ποντόλσκι

Σερβία:

Βλάντιμιρ Στόικοβιτς, Νεμάνια Βίντιτς, Αλεκσάνταρ Κολάροφ, Νέβεν Σούμποτιτς, Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς, Μίλος Κράσιτς, Ζντράβκο Κουζμάνοβιτς (75' Ράντοσλαβ Πέτροβιτς), Ντέγιαν Στάνκοβιτς, Μίλος Νίνκοβιτς (70' Γκόικο Κάτσαρ), Μίλαν Γιοβάνοβιτς (79' Ντάνκο Λάζοβιτς), Νίκολα Ζίγκιτς

πηγή :www.contra.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις