Αργεντινή-Μεξικό 3-1

Η Αργεντινή απέκλεισε το Μεξικό (3-1) και βρίσκει μπροστά της τη Γερμανία όπως στους τελικούς του '86 και του '90

Αν κρατήσουμε τα πρώτα 10 λεπτά του αγώνα τότε το Μεξικό έπρεπε να κερδίσει και να προκριθεί στα προημιτελικά. Αν θεωρήσουμε δίκαιο να μη μετρήσει το γκολ του Τέβες, τότε το σκορ ίσως να ήταν διαφορετικό. Ισως και να ήταν 2-0. Αυτή είναι η παράλογη λογική του ποδοσφαίρου και την Κυριακή την ζήσαμε για τα καλά τόσο σε αυτό το ματς, όσο και στο Γερμανία-Αγγλία. Το θέμα δεν είναι το “αν”. Το θέμα είναι ότι η Αργεντινή πήρε μια εύκολη πρόκριση επί του Μεξικού, αν και στην αρχή οι αντίπαλοι της έκαναν τη ζωή δύσκολη.

Διπλομάρκαραν τον Μέσι, έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες με σημαντικότερη αυτή του Σαλσίδο (σουτ στο δοκάρι) και γενικά έδειξαν ότι θα παλέψουν όσο μπορούν για να πετάξουν έξω τους Αργεντινούς. Ολα άλλαξαν, όμως, στο 26ο λεπτό όταν ο Τέβες σκόραρε (από θέση οφσάιντ) και έβαλε την ομάδα του στη θέση του οδηγού.

Η πλάστιγγα έγειρε υπέρ της Αργεντινής, ο εκνευρισμός ήταν εμφανής στο Μεξικό και κάπου εκεί ήρθε και στο δεύτερο γκολ στο 33ο λεπτό. Ο Ιγκουαϊν πήρε την... πάσα από τον Οσόριο που έκανε μέγα λάθος και από εκεί και πέρα δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0. Το πρώτο μέρος μπορεί να τελείωνε με 3-0 αν ο Ιγκουαϊν σκόραρε ξανά στην κοντινή καρφωτή κεφαλιά που επιχείρησε στο 42ο λεπτό.

Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα για την Αργεντινή ήταν απλά, αφού με ένα “πεθαμένο” Μεξικό η αποστολή της ήταν εύκολη: να κρατήσει το 2-0. Η αποστολή έγινε ακόμα πιο εύκολη όταν στο 52' ο Τέβες έβαλε γκολάρα με ασύλληπτο σουτ, γράφοντας το 3-0. Κάπου εκεί το παιχνίδι δεν είχε σημασία και άπαντες περίμεναν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Κάποιοι άλλοι περίμεναν το γκολ της τιμής για τους Μεξικανούς. Αυτό ήρθε στο 71ο λεπτό με το πολύ ωραίο γκολ του Ερνάντες.

Η πίεση που άσκησε για κάποιο διάστημα το Μεξικό στην Αργεντινή ήταν απόρροια της ψυχολογίας που δίνει το γκολ και τίποτα παραπάνω. Οι τυπικά γηπεδούχοι έπαιξαν σαν... ιταλική ομάδα, κράτησαν το 3-1 και πέρασαν στα προημιτελικά όπου τους περιμένει από το απόγευμα της Κυριακής η Γερμανία.

Συνθέσεις

Αργεντινή:

Σέρχιο Ρομέρο, Νίκολας Οταμέντι, Γκάμπριελ Χάιντσε, Νίκολας Μπουρντίσο, Μάρτιν Ντεμικέλις, Χαβιέρ Μασεράνο, Μάξι Ροντρίγκες (87' Χαβιέρ Παστόρε), Ανχελ ντι Μαρία (79' Γιόνας Γκουτιέρες), Κάρλος Τέβες (69' Χουάν Σεμπσστιάν Βερόν), Λιονέλ Μέσι, Γκονσάλο Iγκουαΐν

Μεξικό:

Οσκαρ Πέρες, Εφραϊν Χουάρες, Κάρλος Σαλσίδο, Ράφαελ Μάρκες, Ρικάρντο Οσόριο, Φρανσίσκο Χαβιέρ Ροντρίγκες, Χεράρδο Τοράδο, Αντρές Γουαρδάδο (61' Γκιγιέρμο Φράνκο), Χαβιέρ Ερνάντες, Αδόλφο Μπαουτίστα (46' Πάμπλο Μπαρέρα), Ζιοβάνι ντος Σάντος

πηγή : www.contra.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις