ΗΠΑ-Αλγερία 1-0

Στο 91ο λεπτό πέτυχαν το γκολ που έψαχναν οι Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους (και την πρωτιά στον 3ο Όμιλο) στη β' φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ήρωας της τελευταίας στιγμής ο Λάντον Ντόνοβαν. Η Αλγερία έμεινε χωρίς νίκη μετά από τρία παιχνίδια και αποχαιρέτησε το τουρνουά.
Οι ΗΠΑ δεν πτοήθηκαν από την επιθετικότητα των Αλγερινών στο πρώτο κομμάτι του αγώνα και τα επικίνδυνα σουτ του Ματμού στο 1' και του Τζιμπούρ στο 6' (σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι). Ανασυντάχθηκαν και παίρνοντας τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή άρχισαν να εξαπολύουν τις δικές τους επιθέσεις, ψάχνοντας με διάφορους τρόπους το γκολ.

Ιδέες είχαν για να φτάνουν μέχρι την αντίπαλη περιοχή και να απειλούν τον Εμπολί, ωστόσο στην τελική προσπάθεια κάτι δεν δούλευε σωστά. Μπορεί στη φάση του 20' ο βοηθός να μην είδε σωστά, υποδεικνύοντας σε θέση οφ σάιντ τον Ντέμπσεϊ που σκόραρε καθ' όλα νόμιμα, όμως ήταν τόσες οι ευκαιρίες των Αμερικανών που δεν μπορούσαν να σταθούν σε μια διαιτητική απόφαση για να στηρίξουν την αστοχία τους ακόμη και σε κενό τέρμα (Άλτιντορ στο 37').
Η εν λόγω αδυναμία στην τελική προσπάθεια λίγο έλειψε να γυρίσει... μπούμερανγκ για τους παίκτες του Μπράντλεϊ, οι οποίοι όσο περνούσε ο χρόνος τόσο έχαναν την αυτοκυριαρχία τους. Οι Αλγερινοί, που επίσης έψαχναν ένα γκολ για να προκριθούν, δεν έκαναν πολλά για να πιέσουν, αλλά στο β' ημίχρονο είχαν μια πιο συγκροτημένη εικόνα με καλή ανασταλτική λειτουργία και σωστές τοποθετήσεις.

Μόνο που στο τέλος κατέρρευσαν. Οι ΗΠΑ, αν και έδειχναν να έχουν παραδώσει τα όπλα μετά και την ευκαιρία του Μπαντλ στο 68', βρήκαν το χώρο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων να "εξαπολύσουν" μία από τις τελευταίες επιθέσεις τους και να πετύχουν ό,τι δεν είχαν καταφέρει στα προηγούμενα 90 λεπτά. Σε πρώτο χρόνο ο Ντέμπσεϊ νικήθηκε (πάλι) από τον Εμπολί, όπως στη φάση του 57', αλλά στην επαναφορά ο Ντόνοβαν δεν λάθεψε. Γωνιακό σουτ, η μπάλα στα δίχτυα και οι Αμερικανοί στην επόμενη φάση του Μουντιάλ.

Συνθέσεις

Η.Π.Α.:

Τιμ Χάουαρντ, Κάρλος Μποκανέγκρα, Στιβ Τσερούντολο, Τζόναθαν Μπόρνσταϊν (80' Νταμάρκους Μπίσλεϊ), Τζο Ντεμέριτ, Μάικλ Μπράντλεϊ, Μόρις Εντου (64' Εντσον Μπαντλ), Κλιντ Ντέμπσεϊ, Λάντον Ντόνοβαν, Τζόζι Αλτιντορ, Ερκουλες Γκόμες (46' Μπένι Φέιλαμπερ)

Αλγερία:

Ραΐς Εμπολί, Αντάρ Γιαχιά, Ραφίκ Χαλίς, Ματζίντ Μπουγκερά, Ναντίρ Μπελχάτζ, Καρίμ Ζιανί (69' Αντλέν Γκεντιούρα), Φουέντ Καντίρ, Χασάν Γεμπντά, Μεντχί Λασέν, Καρίμ Ματμού (85' Ραφίκ Σαϊφί), Ραφίκ Τζιμπούρ (65' Αμπντελκαντέρ Γκεζάλ)

πηγή :www.contra.gr




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις