Πίκρα ! Νότιος Κορέα - Ελλαδα 2-0

Μνήμες της προηγούμενης συμμετοχής της στο Μουντιάλ των ΗΠΑ ξύπνησε η Εθνική Ελλάδος με την ήττα της 2-0 από τη Ν. Κορέα. Στις αρχές των δύο ημιχρόνων έγινε η ζημιά που αποδείχθηκε ανεπανόρθωτη

Mε όσες αντιρρήσεις μπορεί να έχει κανείς για τις επιλογές του Οτο Ρεχάγκελ αναφορικά με την 11άδα, είναι γεγονός ότι η Εθνική μπήκε με όρεξη στον αγωνιστικό χώρο του Νέλσον Μαντέλα Μπέι. Λίγο έλειψε αυτή η όρεξη να μετατραπεί σε ενθουσιασμό στη χαμένη ευκαιρία του Τοροσίδη στο 3', όμως τρία λεπτά αργότερα έγινε αυτό που όλοι απευχόμασταν. Η Νότιος Κορέα προηγήθηκε (από στημένη φάση!) και πέταξε το μπαλάκι στην ελληνική πλευρά σαν να έλεγε: "Και τώρα κύριοι, παίξτε εσείς ποδόσφαιρο".

Η αλήθεια είναι ότι η Εθνική ομάδα δεν αποδείχθηκε ιδιαίτερα προετοιμασμένη γι' αυτό το σενάριο σε ένα τόσο πρώιμο στάδιο του αγώνα. Προσπάθησε να βάλει την μπάλα κάτω, η ανάπτυξή της όμως ήταν τόσο αργή και τόσο προβλέψιμη που αντιμετωπίστηκε αρκούντως αποτελεσματικά από την κατά τα άλλα μέτρια νοτιοκορεάτικη άμυνα. Ακόμα και στα κόρνερ που κερδίσαμε (και δεν ήταν λίγα) δεν μπορέσαμε να απειλήσουμε με αξιώσεις ενώ αντίθετα οι Κορεάτες, που έφευγαν σαν βέλη στην αντεπίθεση, θα μπορούσαν να τελειώσουν τον αγώνα στη μεγάλη ευκαιρία του Παρκ στο 26'.

Από το 35' και μετά ανεβάσαμε λίγο την πίεση μας προς τα καρέ του αντιπάλου, κερδίσαμε μπάλες αλλά σουτ προς την εστία δεν καταφέραμε να κάνουμε. Ελειπε η τόλμη και η αποφασιστικότητα.

Ο Οτο Ρεχάγκελ έψαξε λύσεις από τον πάγκο και έριξε στη μάχη τον Πατσατζόγλου στη θέση του Καραγκούνη στο 46' προφανώς για να απελευθερώσει τον Κατσουράνη. Πριν όμως τα νέα πλάνα του βρουν εφαρμογή πάνω στο χορτάρι, η Κορέα πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Παρκ δυσκολεύοντας σε μεγάλο βαθμό το έργο της Εθνικής ομάδας. Ο Ρεχάγκελ, βλέποντας ότι δεν είχε τίποτα άλλο να χάσει, ρίσκαρε και ολοκλήρωσε νωρίς τις κινήσεις του με την είσοδο αρχικά του Σαλπιγγίδη και στη συνέχεια του Καπετάνου.

M' αυτό το σχήμα (Γκέκας, Καπετάνος μπροστά, Σαλπιγγίδης αριστερά) το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κινήθηκε στοιχειωδώς καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και επιτέλους δημιούργησε ευκαιρίες κόντρα σε μία άμυνα που απέδειξε, χωρίς να δεχτεί μεγάλη πίεση, την ανεπάρκειά της. Οσο όμως το γκολ δεν ερχόταν, η ομάδα γέμιζε με άγχος και απογοήτευση.

Οταν ο Γκέκας έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία που δημιούργησε η Εθνική στο 82', τα πάντα τελείωσαν αφού οι Κορεάτες ξεπέρασαν κάθε κίνδυνο να μπουν στην πίεση του 2-1. Η Εθνική μπήκε με το αριστερό στη μεγάλη γιορτή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου αλλά ελπίζει ακόμα.


Συνθέσεις

Νότιος Κορέα:

Σουνγκ Ριονγκ Γιουνγκ, Ντου Ρι Τσα, Γιονγκ Χιουνγκ Τσο, Γιουνγκ Σου Λι (90' Τσουνγκ Γιονγκ Λι), Γιουνγκ Πιο Λι, Γι Σουνγκ Παρκ, Σιουνγκ Γιονγκ Κι (74' Ναμ Ιλ Κιμ), Γιάε Σουνγκ Κιμ, Κι Χουν Γέομ, Τσου Γιουνγκ Παρκ (87' Σέουνγκ Γέουλ Λι)

Ελλάδα:

Αλέξανδρος Τζόρβας, Λουκάς Βύντρα, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Βασίλης Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Γιώργος Καραγκούνης (46' Χρήστος Πατσατζόγλου), Κώστας Κατσουράνης, Αλέξανδρος Τζιόλης, Γιώργος Σαμαράς (58' Δημήτρης Σαλπιγγίδης), Αγγελος Χαριστέας (60' Παντελής Καπετάνος), Φάνης Γκέκας

πηγή : www.contra.gr




Αργεντινή - Νιγηρία 1 -0

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου μας , η Αργενινή του Ντιέγκο Μαραντόνα νίκησε με 1 - 0 την ομάδα της Νιγηρίας.
Το γκόλ της νίκης το πέτυχε ο Χάιντσε στο 6' λεπτό.

Η υπεροχή της ομάδας του Ντιέγκο Μαραντόνα στο πρώτο μέρος θα μπορούσε να της είχε δώσει σκορ ασφαλείας, όμως Μέσι και Ιγκουαίν σταματούσαν πάνω στον εκπληκτικό Ενιέμα. Ο Νιγηριανός τερματοφύλακας βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα κρατώντας την ομάδα του μέχρι το τέλος μέσα στο παιχνίδι.

Μάλιστα το συγκρότημα το Λάγκερμπακ θα μπορούσε να πάρει τον βαθμό αν ο Ούτσε ευστοχούσε από πλεονεκτική θέση στο 82΄.

Οι ενδεκάδες:

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Ντεμικέλις, Χάιντσε, Ντι Μαρία, Βερόν, Ιγκουαϊν, Μέσι, Τέβες, Σάμουελ, Μαστσεράνο, Γιόνας

ΝΙΓΗΡΙΑ: Ενιάμα, Γιόμπο, Ταϊβό, Σίτου, Γιακούμπου, Καϊτά, Αρούνα, Οντια, Ομπίνα, Ομπάσι, Ετούχου

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)













Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις