Ουρουγουάη - Νότιος Κορέα 2-1

Η βροχή δεν εμπόδισε Ουρουγουάη και Νότια Κορέα να δώσουν μία συναρπαστική μάχη με την "τσελέστε" να επικρατεί με 2-1
Ο δρόμος που διαβαίνει η Ουρουγουάη για τη διάκριση στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, δεν έμελλε να σταματήσει στο εμπόδιο της Νοτίου Κορέας, με τους Λατινοαμερικάνους να παίρνουν την πρόκριση στην 8αδα της διοργάνωσης, για πρώτη φορά μετά το 1970.

Οι παίκτες του Όσκαρ Ταμπάρες πίστεψαν στη νίκη, δεν φοβήθηκαν τους ταχύτατους Κορεάτες και τους κέρδισαν αποδίδοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο.

Ο Λουίς Σουάρες βρέθηκε σε εκπληκτική μέρα, όπλισε δύο φορές μέσα στο ματς σημειώνοντας και τα δύο τέρματα της ομάδας του. Αρχικά, μόλις στο 8ο λεπτό, ο Φορλάν με παράλληλη μπαλιά βρήκε τον επιθετικό του Άγιαξ αφύλαχτο στο δεύτερο δοκάρι και αυτός με κοντινό πλασέ, άνοιξε το σκορ.

Στη συνέχεια οι Κορεάτες προσπάθησαν να αντιδράσουν, κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Μουσλέρα.

Το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης για τους Νοτιοκορεάτες ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 68ο λεπτό, όταν ο Τσουνγκ Γιονγκ Λι με κεφαλιά νίκησε τον Μουσλέρα.

Οι Ουρουγουανοί αντέδρασαν άμεσα, πίεσαν για ένα δεύτερο τέρμα και κατάφεραν να το πετύχουν μετά από εξαιρετική ενέργεια και ονειρικό τελείωμα του Λουίς Σουάρες στο 80 του αγώνα.
Μέχρι το τελικό σφύριγμα του Σταρκ, δεν άλλαξε τίποτα με την "τσελέστε" να παίρνει την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των ΗΠΑ ή Γκάνα.

Συνθέσεις

Ουρουγουάη:

Φερνάντο Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Ντιέγκο Γκοντίν (46' Μαουρίσιο Βικτορίνο), Ντιέγκο Λουγκάνο, Χόρχε Φούσιλε, Ντιέγκο Πέρες, Εγίδιο Αρεβάλο Ρίος, Αλβαρο Περέιρα (74' Νίκολας Λοδέιρο), Εντισον Καβάνι, Λούις Σουάρες (84' Αλβαρο Φερνάντες)

Νότιος Κορέα:

Σουνγκ Ριονγκ Γιουνγκ, Γιουνγκ Πιο Λι, Ντου Ρι Τσα, Γιονγκ Χιουνγκ Τσο, Γιουνγκ Σου Λι, Γιουνγκ Βο Κιμ, Τσουνγκ Γιονγκ Λι, Σιουνγκ Γιονγκ Κι (85' Κι Χουν Γέομ), Γιάε Σουνγκ Κιμ (61' Ντονγκ Γκοκ Λι), Γι Σουνγκ Παρκ, Τσου Γιουνγκ Παρκ

πηγή : www.contra.gr




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις