Aκτή Ελεφαντοστού-Πορτογαλία 0-0

Σε άλλον έναν αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα ξεχαστεί γρήγορα Πορτογαλία και Ακτή Ελεφαντοστού...φοβήθηκαν να διεκδικήσουν το τρίποντο και μοιραία έμειναν σε ένα στείρο 0-0, στην πρεμιέρα τους στη διοργάνωση.
Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά μπορεί να εξασφάλισε τη άδεια της FIFA να αγωνιστεί με προστατευτικό στο ν αριστερό του ώμο, αλλά ο Έρικσον τον άφησε στον πάγκο (σ.σ τον έβαλε τελικά στο 70'). Στην αντίπερα όχθη ο Κεϊρόζ άφησε στον πάγκο τον Αλμέιδα και επέλεξε τους Ντάνι και Λίεντσον για τη γραμμή κρούσης.
Όσοι περίμεναν κάτι καλύτερο απ' ότι έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής το Παγκόσμιο Κύπελλο διαψεύστηκαν. Καμία από τις δύο ομάδες δεν δικαιολόγησε τη φήμη της και οδηγηθήκαμε σε στείρο 0-0. Ελάχιστες φάσεις έγιναν και από τους δύο αντιπάλους, οι οποίοι αναλώθηκαν σε γεμίσματα προς τις δύο περιοχές και μακρινά σουτ που δεν βρήκαν στόχο.

Η μοναδική μεγάλη ευκαιρία του πρώτου μέρους άνηκε στο Ρονάλντο. Ο αστέρας των Ιβήρων σημάδεψε το δοκάρι με μακρινό σουτ και έχασε την ευκαιρία να σκοράρει μετά από 16 μήνες με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε περισσότερο και αν δεν ήταν ο Ζερβινιό για να τραβήξει τους “ελέφαντες” τότε δεν θα έκαναν ούτε μία αξιόλογη φάση στο παιχνίδι. Ο επιθετικός της Λιλ είχε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει στο 59', αλλά η κεφαλιά του κατέληξε άουτ. Ένα λεπτό νωρίτερα ο Λίεντσον είχε πράξει αναλόγως, αλλά ο Μπουμπακάρ τον σταμάτησε.

Με τα φάουλ και τις αλλαγές να...κλέβουν την παράσταση φθάσαμε άκοπα στο τελικό 0-0, που σημαίνει ότι οι αγώνες των δύο ομάδων με τη Βραζιλία θα έχουν ρυθμιστικό ρόλο για τη συνέχεια τους στη διοργάνωση. Η τελευταία φάση του αγώνα λίγο έλειψε να χρίσει σκόρερ τον Ντρογκμπά, αλλά ο επιθετικός της Ακτής επέλεξε να πασάρει αντί να τελειώσει τη φάση.


Συνθέσεις

Ακτή Ελεφαντοστού:

Μπουμπακάρ Μπάρι, Κόλο Τουρέ, Εμανουέλ Εμπουέ (89' Εντρί Ρομαρίκ), Σιάκα Τιένε, Ντιντιέ Ζοκορά, Γκι Ντεμέλ, Σεΐκ Τιοτέ, Γιάγια Τουρέ, Σαλομόν Καλού (66' Ντιντιέ Ντρογκμπά), Αρούνα Ντιντάν, Ζερβινιό (82' Καντέρ Κεϊτά)

Πορτογαλία:

Εντουάρντο, Φάμπιο Κοεντράο, Πάουλο Φερέιρα, Ρικάρντο Καρβάλιο, Μπρούνο Αλβες, Πέδρο Μέντες, Ραούλ Μεϊρέλες (87' Ρούμπεν Αμορίμ), Ντέκο (60' Τιάγκο), Σίλβα Λιέντσον, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ντάνι (55' Σιμάο)

πηγή : www.contra.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις