Ολλανδία-Δανία 2-0

Μετά κόπων, βασάνων και τη βοήθεια ενός αυτογκόλ η Ολλανδία νίκησε 2-0 τη Δανία στο Γιοχάνεσμπουργκ και πήρε εξ αρχής προβάδισμα στη μάχη του 5ου Ομίλου. Κακό το παιχνίδι, αργός ο ρυθμός, ελάχιστες οι καλές στιγμές. Στο φινάλε σφράγισαν το "τρίποντο" οι "οράνιε".
Η Δανία είχε συγκεκριμένη τακτική στο παιχνίδι της: δεν ήθελε να επιτρέψει στην Ολλανδία το παιχνίδι από τον άξονα. Με το πολυπρόσωπο κέντρο και τις κοντινές αποστάσεις μεταξύ άμυνας και μεσαίας γραμμής δεν άφησε τους φαν Μπόμελ, Σνάιντερ και φαν ντερ Φάαρτ να περάσουν κάθετες μπαλιές είτε προς τον φαν Πέρσι είτε προς τον Κάουτ που ως δεξιός εξτρέμ συνέκλινε μονίμως προς την περιοχή. Μάλιστα οι "βίκινγκς" ήταν εκείνοι που έφτιαξαν τις πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες, μία με τον Ρόμενταλ (34') και μία με τον Κάλενμπεργκ (37').

Οι "οράνιε", αν και με συντριπτική κατοχή της μπάλας, δεν είχαν τις εμπνεύσεις για να διασπάσουν την καλά κατανεμημένη αντίπαλη άμυνα. Εναπόθεσαν τις ελπίδες του σε κάποιο λάθος των Δανών, το οποίο έγινε στα πρώτα δευτερόλεπτα του δεύτερου ημιχρόνου. Τότε που ο Σίμον Πόουλσεν έπιασε την κεφαλιά για να διώξει την μπάλα μακριά, αυτή βρήκε στην πλάτη του Άγγερ και κατέληξε στα δίχτυα του Σόρενσεν.
Το γκολ δεν άλλαξε τη μορφή του αγώνα. Η Δανία, ύστερα και από τις διορθωτικές κινήσεις του Όλσεν από τον πάγκο, προσπάθησε να γίνει πιο επιθετική, αλλά δεν βρήκε τρόπους να απειλήσει. Άλλωστε η Ολλανδία, έχοντας το αβαντάζ, κοίταξε περισσότερο να κλείσει τους διαδρόμους για να μην κινδυνεύσει, παρά το πώς θα σκοράρει για δεύτερη φορά.

Ο φαν Μάρβαϊκ έριξε στη μάχη τον Ελία για περισσότερα τρεξίματα από τον κουρασμένο φαν ντερ Φάαρτ, ενώ έβγαλε και το μοναδικό προωθημένο (φαν Πέρσι) για να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή (Αφελάι). Εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε, καθώς οι Δανοί όχι μόνο δεν προβλημάτισαν τον Στεκέλενμπουργκ, αλλά σκόραραν κιόλας, όταν ο Κάουτ στο 85', μετά από πλασέ του Ελία στο δοκάρι, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Η Ολλανδία άρχισε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Συνθέσεις

Ολλανδία:

Μάρτεν Στεκέλενμπουργκ, Γιόρις Ματάισεν, Τζιοβάνι φαν Μπρόνκχορστ, Τζόνι Χάιτινχα, Γκρέγκορι φαν ντερ Βιλ, Νάιτζελ ντε Γιονγκ (88' Ντέμι ντε Ζέου), Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ (67' Ελιέρο Ελία), Μαρκ φαν Μπόμελ, Γουέσλεϊ Σνάιντερ, Ντιρκ Κάουτ, Ρόμπιν φαν Πέρσι (77' Ιμπραΐμ Αφελάι)

Δανία:

Τόμας Σόρενσεν, Σίμον Κίερ, Λαρς Γιάκομπσεν, Ντάνιελ Αγγερ, Μάρτιν Γιόργκενσεν, Κρίστιαν Πόουλσεν, Τόμας Ενέβολτσεν (56' Γέσπερ Γκρόνκιερ), Ντένις Ρόμενταλ, Σίμον Πόουλσεν, Τόμας Κάλενμπεργκ (73' Κρίστιαν Ερικσεν), Νίκλας Μπέντνερ (62' Μίκελ Μπέκμαν)

πηγή :www.contra.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις