Καμερούν-Ολλανδία 1-2

Η Ολλανδία δεν έκανε το... χατίρι του Καμερούν. Με το 2-1 οι "οράνιε" συμπλήρωσαν τρεις νίκες στη πρώτη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και εξασφάλισαν χωρίς απώλειες την πρωτιά στον 5ο Όμιλο. Απόλυτο... μηδέν για τα "αδάμαστα λιοντάρια".
Η αναμέτρηση ήταν βαθμολογικά αδιάφορη, παρόλα αυτά το κίνητρο δεν έλειψε. Το αποκλεισμένο Καμερούν έψαχνε τους πρώτους βαθμούς του στη διοργάνωση, την ίδια ώρα που η Ολλανδία κυνηγούσε την πρωτιά αλλά το απόλυτο που έχτισε από τα προκριματικά. Εξ ου και τόσο ο φαν Μάρβαϊκ όσο και ο Λε Γκεν δεν προστάτευσαν τα αστέρια τους.

Το αποτέλεσμα των παραπάνω συσχετισμών ήταν ο ρυθμός να είναι ικανοποιητικός και όχι ράθυμος. Πρώτα απείλησαν οι Αφρικανοί, αλλά οι "οράνιε" ήταν εκείνοι που εξασφάλισαν προβάδισμα στο σκορ. Ο φαν Πέρσι είχε απειλήσει στο 19', προτού ανοίξει το σκορ στο 36'.
Το γκολ της Ολλανδίας έκανε ακόμη πιο... επικίνδυνο το Καμερούν που έχοντας την κατοχή της μπάλας προσπάθησε κυρίως από τα πλάγια, αλλά και με πρωτοβουλίες του Ετό, να φτάσει τουλάχιστον την ισοφάριση. Το ενστικτώδες λάθος του φαν ντερ Φάαρτ (υψωμένο χέρι σε εκτέλεση φάουλ) έδωσε στον επιθετικό της Ίντερ την ευκαιρία να σκοράρει στο 65' από την άσπρη βούλα και δεν την έχασε.

Οι διαδοχικές αλλαγές που έκαναν οι δύο προπονητές δεν άφησαν το παιχνίδι να εξελιχθεί και το τέμπο έπαψε να είναι το ίδιο υψηλό. Μόνο που ο Ρόμπεν φρόντισε να... ταράξει τα ήρεμα νερά. Ο... κεραυνός του στο 83' τράνταξε το δεξί δοκάρι και σε κενή εστία, η άλλη αλλαγή του φαν Μάρβαϊκ, ο Χούντελααρ δεν κόπιασε να χριστεί σκόρερ. Ήταν το τελειωτικό χτύπημα για τα "αδάμαστα λιοντάρια" που αποχαιρέτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο χωρίς βαθμό στο ενεργητικό τους.

Συνθέσεις

Καμερούν:

Σουλεϊμανού Χαμιντού, Μπενουά Ασού Εκοτό, Νικολά Ενκουλού (74' Ριγκομπέρτ Σονγκ), Γκαετάν Μπονγκ (56' Βενσάν Αμπουμπακάρ), Ορελιέν Τσεντζού, Γκέρεμι Ντζίταπ, Λαντρί Ενγκουεμό, Στεφάν Εμπιά, Ζαν Μακούν, Σαμουέλ Ετό, Ερίκ Μαξίμ Τσουπό Μοτίνγκ (72' Μοχαμαντού Ιντρίσου)

Ολλανδία:

Μάρτεν Στεκέλενμπουργκ, Καλίντ Μπουλαρούζ, Γιόρις Ματάισεν, Τζιοβάνι φαν Μπρόνκχορστ, Τζόνι Χάιτινχα, Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ (73' Αριεν Ρόμπεν), Μαρκ φαν Μπόμελ, Γουέσλεϊ Σνάιντερ, Νάιτζελ ντε Γιονγκ, Ρόμπιν φαν Πέρσι (59' Κλάας Γιαν Χούντελααρ), Ντιρκ Κάουτ (66' Ελιέρο Ελία)

πηγή : www.contra.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις