Χιλή-Ισπανία 1-2

Η εκτελεστική δεινότητα του Βίγια και το “γλυκό” πόδι του Ινιέστα χάρισαν τη νίκη στην Ισπανία επί της Χιλής με 2-1 και την πρόκριση στην φάση των “16”, όπου περιμένει η Πορτογαλία. Χαμόγελα και για την ομάδα του Μπιέλσα που προκρίθηκε ως δεύτερη και αντιμετωπίζει την Βραζιλία.
Η Ισπανία φάνηκε να πατάει καλύτερα στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, έχοντας δύο ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ με πρωταγωνιστή τον Φερνάντο Τόρες. Όσο περνούσε η ώρα όμως και με κύριο όπλο την ταχύτητα, η Χιλή άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή της, να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα και να περιορίζει αρκετά την ομάδα του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε στην περιοχή της. Αν μάλιστα ο Μαρκ Γκονσάλες ήταν πιο συγκεντρωμένος, οι τυπικά γηπεδούχοι θα είχαν πάρει το προβάδισμα στο 10ο λεπτό, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

Οι Ισπανοί δικαίως διαμαρτύρονται οτι θα έπρεπε να παίζουν με παίκτη παραπάνω, καθώς το μαρκάρισμα του Πόνσε στον Τόρες στο 21ο λεπτό αντιστοιχούσε σε κόκκινη και όχι σε κίτρινη κάρτα. Τρία λεπτά αργότερα όμως οι “φούριος ρόχας” κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, κόντρα στη ροή του αγώνα, χάρη στην μεγάλη κλάση του Νταβίντ Βίγια, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την λάθος έμπνευση του Μπράβο και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 37ο λεπτό μάλιστα φάνηκε να “σφραγίσουν” τη νίκη τους με δύο τρόπους. Πρώτα, με το γκολ του Ινιέστα και στη συνέχεια (στην ίδια φάση) με την απόβολή του Εστράδα με δεύτερη κίτρινη κάρτα για το μαρκάρισμα, απο πίσω στον Τόρες.

Παρά το γεγονός όμως οτι η ομάδα του ΜαρσέλοΜπιέλσα έπαιζε με παίκτη λιγότερο, με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, φρόντισε να δώσει νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι με το γκολ του Μιγιάρ, που μείωσε σε 2-1. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Ισπανία να αλλάξει εντελώς το παιχνίδι της. Απο εκεί που φαινόταν ξεκάθαρα η πρόθεσή της να πετύχει ακόμη ένα γκολ, άρχισε να “παγώνει” τον ρυθμό και να προσπαθήσει να “ροκανίσει” το χρόνο κυκλοφορώντας τη μπάλα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το δεύτερο μέρος να είναι μην έχει καμία σχέση, απο πλευράς θεάματος, με το πρώτο. Οι ευκαιρίες μπροστά απο τις δύο εστίες ήταν ελάχιστες και όσο παρέμενε το 0-0 μεταξύ της Ελβετίας και της Ονδούρας, καμία απο τις δύο ομάδες δεν έδειχνε διάθεση να αλλάξει κάτι στο παιχνίδι της.

Τα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα μάλιστα θύμιζαν κακόγουστη φάρσα και όχι παιχνίδι Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Ισπανία είχε την κατοχή της μπάλας και οι παίκτες της έπαιζαν πασούλες στο χώρο του κέντρου και της άμυνας, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή πίεση απο τους παίκτες της Χιλής.

Συνθέσεις

Χιλή:

Κλαούντιο Μπράβο, Βάλδο Πόνσε, Μαουρίσιο Ισλα, Γκάρι Μεδέλ, Γκονσάλο Χάρα, Αρτούρο Βιδάλ, Χόρχε Βαλδίβια (46' Εστέμπαν Παρέδες), Μάρκο Εστράδα, Μαρκ Γκονσάλες (46' Ροδρίγο Μιγιάρ), Ζαν Μποσεζούρ, Αλέξις Σάντσες (65' Φαμπιάν Ορεγιάνα)

Ισπανία:

Ικερ Κασίγιας, Κάρλες Πουγιόλ, Σέρχιο Ράμος, Γεράρδ Πικέ, Τζουάν Καπντεβίλα, Σέρχιο Μπούσκετς, Τσάβι, Τσάμπι Αλόνσο (65' Χάβι Μαρτίνεθ), Φερνάντο Τόρες (55' Τσεσκ Φάμπρεγκας), Νταβίντ Βίγια, Αντρές Ινιέστα

πηγή :www.contra.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις