Σλοβενία-Αγγλία 0-1

Δεν έθελξε αλλά έπαιξε πρακτικά και νίκησε. Ο λόγος για την Αγγλία που επικράτησε 1-0 της Σλοβενίας και τσέκαρε το εισιτήριό της για τους “16” του Μουντιάλ, έστω και ως δεύτερη από τον όμιλό της.

Στη θεωρία η Αγγλία καιγόταν για τη νίκη και τα ρεπορτάζ την ήθελαν να αγωνίζεται επιθετικά. Στα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης όμως οι Αγγλοι (με το 4-4-2) δεν δούλεψαν όπως θα έπρεπε και αποτέλεσαν εύκολη λεία για την καλή στημένη, μέχρι εκείνη την ώρα, Σλοβενία.

Ολα έμελλε να τα αλλάξει ένα γκολ. Το τέρμα το Ντεφό στο 23' μετά την έξοχη σέντρα του Μίλνερ , άνοιξε την άμυνα των Σλοβένων, τους δημιούργησε πανικό με αποτέλεσμα η Αγγλία να εγκατασταθεί για ένα δεκάλεπτο στη μεγάλη περιοχή του Χαντάνοβιτς και να δημιουργήσει δύο πολύ καλές ευκαιρίες. Αλλο γκολ όμως, πριν βγει το ημίχρονο, δεν είχαμε.

Οπως δεν είχαμε και στη συνέχεια, παρά το γεγονός ότι οι Αγγλοι πίεσαν και κατάφεραν να βάλουν στην περιοχή τους τους Σλοβένους, τουλάχιστον μέχρι το 65' (είχαν και δοκάρι με τον Ρούνεϊ). Η ομάδα του Ματίας Κεκ βγήκε στη συνέχεια μπροστά αλλά τότε ο Καπέλο επιστράτευσε τον ποδοσφαιρικό κυνισμό του. Οι Αγγλοι έκλεισαν τους χώρους, δεν δίστασαν να κάνουν και καθυστερήσεις όταν χρειάστηκε και έτσι διαφύλαξαν το πολύτιμο 1-0. Η Σλοβενία το σοκ το υπέστη όταν σκόραραν οι Αμερικανοί στο άλλο παιχνίδι.

Συνθέσεις

Σλοβενία:

Σαμίρ Χαντάνοβιτς, Μπόστιαν Σέζαρ, Μίσο Μπρέκο, Μπόγιαν Τζόκιτς, Μάρκο Σούλερ, Aλεκσάνταρ Ραντοσάβλιεβιτς, Βάλτερ Μπίρσα, Ρόμπερτ Κόρεν, Αντράζ Κιρμ (79' Τιμ Μάταβζ), Μιλίβογε Νοβάκοβιτς, Ζλάταν Λιούμπιανκιτς (62' Ζλάτκο Ντέντιτς)

Αγγλία:

Ντέιβιντ Τζέιμς, Ασλεϊ Κόουλ, Τζον Τέρι, Γκλεν Τζόνσον, Μάθιου Άπσον, Γκάρεθ Μπάρι, Τζέιμς Μίλνερ, Στίβεν Τζέραρντ, Φρανκ Λάμπαρντ, Γουέιν Ρούνεϊ (72' Τζο Κόουλ), Τζερμέιν Ντεφό (85' Εμίλ Χέσκεϊ)

πηγή : www.contra.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις