ΈΓΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΑ ΕΝΣΤΑΝΤΑΝΕ.

Σπουδαία και αναγνωρίσιμα μνημεία διάφορων χωρών όπου σύγχρονοι άνθρωποι αναπαύονται, κάνουν τη βόλτα τους ή απολαμβάνουν το τοπίο. Έγχρωμα ενσταντανέ. Και δίπλα ένα γνωστό ιστορικό πρόσωπο, ένα σημαντικό ιστορικό γεγονός, ένας πόλεμος… Ασπρόμαυρα ενσταντανέ. Ο λόγος; Να υπερτονιστεί η διαφορά του παρελθόντος και του παρόντος αλλά και να γνωρίσει ο κόσμος «πού στέκεται», όπως είναι άλλωστε και ο τίτλος του φωτογραφικού άλμπουμ Αμερικανού φωτογράφου Seth Taras, που μεταφράστηκε σε 30 γλώσσες και κέρδισε τις εντυπώσεις (σ.σ. «Know Where You Stand»). Ο Seth ταξίδεψε σε διάφορες χώρες φωτογραφίζοντας ιστορικές τοποθεσίες από την ακριβή γωνία που είχαν απεικονιστεί στο παρελθόν και ύστερα επεξεργάστηκε τις φωτογραφίες του προσθέτοντας στο φόντο το δραματικό παρελθόν τους.
1. perierga.gr - Το παρελθόν και το παρόν σε μία φωτογραφία!
Μια βόλτα με το σκύλο του στο Lakehurst του Νιου Τζέρσεϊ, όπου το γερμανικό αερόπλοιο Χίντενμπουργκ κατέρρευσε στις 6 Μαΐου του 1937, οδηγώντας στον θάνατο τους 36 επιβάτες του.

2. perierga.gr - Το παρελθόν και το παρόν σε μία φωτογραφία!
Μπροστά από την Πύλη του Βραδεμβούργου, εκεί που κάποτε το Τείχος του Βερολίνου χώριζε την πόλη στα δύο ένας σύγχρονος businessman μιλάει στο κινητό…

3. perierga.gr - Το παρελθόν και το παρόν σε μία φωτογραφία!
Ερωτευμένο ζευγαράκι με φόντο τον Πύργο του Άιφελ και δίπλα ο κατακτητής Αδόλφος Χίτλερ αγναντευοντας με υπερηφάνεια την πόλη που κατέλαβε με τη βία (1940).

4. perierga.gr - Το παρελθόν και το παρόν σε μία φωτογραφία!
Στρατιώτες των Συμμάχων εισβάλλουν στη Νορμανδία, διεκδικώντας τα εδάφη από την κυριαρχία του Γ’ Ράιχ (6 Ιουνίου 1944).


 https://perierga.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις