Η ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ




Εσύ ξέρεις κανέναν που ξυπνάει την Δευτέρα το πρωί όλο όρεξη και χαμόγελο; Μάλλον δύσκολο, έτσι; Δεν μας φταίει μόνο το ότι...
φρικάρουμε στην ιδέα της έναρξης μιας ακόμα εργασιακής εβδομάδας, καθώς οι επιστήμονες αποκαλύπτουν πως η μελαγχολία της Δευτέρας έχει ακόμα μία εξήγηση.

Κάντε το Σπίτι σας να Θυμίζει Κυριακή Κάθε Μέρα της Εβδομάδας

Ερευνητές από τη Μεγάλη Βρετανία ανακάλυψαν ότι το ¼ των Βρετανών υποφέρει από κυριακάτικη αϋπνία, η οποία προκαλείται από το άγχος και μόνο που αισθάνονται στην ιδέα ότι η Δευτέρα είναι προ των πυλών.

Μάλιστα, φαίνεται ότι δεν είναι μόνο οι επαγγελματικές υποχρεώσεις που προκαλούν φοβίες, αλλά η μετακίνηση από και προς τη δουλειά δεν αφήνει το 10% των Βρετανών να απολαύσει έναν ήρεμο κυριακάτικο ύπνο.
Κατά μέσο όρο, οι Βρετανοί κοιμούνται λιγότερο από επτά ώρες, 1,5 ώρα λιγότερο από τις οκτώ που συστήνουν οι γιατροί, ενώ οι περισσότεροι από τους μισούς κοιμούνται τέσσερις ή και λιγότερες ώρες.

«Κατά κανόνα, ο μέσος άνθρωπος χρειάζεται 8 ώρες βραδινού ύπνου για να ξεκουραστεί. Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για άτομα που κάνουν ιδιαίτερα απαιτητικές πνευματικά δουλειές», εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης.

Μήπως να μετρούσες κι εσύ τις ώρες που θα κοιμηθείς την επόμενη Κυριακή, για να δούμε αν σου φταίει αυτό;
 
 https://tro-ma-ktiko.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις