ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ.




Τα γραφεία, σε γενικές γραμμές, δεν είναι και οι πιο εύκολοι χώροι για να ζεις...
Οποιοσδήποτε χώρος στον οποίο μαζεύονται τόσοι πολλοί άνθρωποι, με τόσο διαφορετικές ανάγκες και απόψεις και ιδιαιτερότητες, κινδυνεύει να γίνει ναρκοπέδιο. Φαντάσου, λοιπόν, όλο αυτό το ναρκοπέδιο να πρέπει να το διαχειριστείς όταν έξω σκάει ο τζίτζικας και το κλιματιστικό δεν λειτουργεί.

Έχουμε δέκα συμβουλές που θέλουμε να ακολουθήσεις, και μετά να προωθήσεις αυτό το κείμενο στο group chat του γραφείου, όχι για να πάρουμε περισσότερα κλικς, αλλά επειδή θα είναι ο άψογος passive-aggressive τρόπος να δείξεις στους συναδέλφους σου ότι ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΝΙΟ.

Εκμεταλλεύσου τα διαλείμματα για τσιγάρο

Αν δεν καπνίζεις, υποθέτουμε τα απλά διαλείμματα. Σε κάθε περίπτωση, φρόντισε να κάνεις διαλείμματα και να βγαίνεις έξω για δέκα λεπτά. Έχει καθαρό αέρα, λιγότερα νεκρά κύτταρα για να εισπνεύσεις, και επίσης μπορείς να κάνεις μερικές ασκήσεις αναπνοής—είτε για να χαλαρώσεις, είτε για να διδάξεις στον εαυτό σου να κρατάει την αναπνοή του για πέντε λεπτά και να εισπνέεις λιγότερα νεκρά κύτταρα.

Πιες πολύ νερό
Σε δροσίζει, σου δίνει δύναμη, ο οργανισμός σου το έχει ανάγκη. Δεν θα γράψουμε κάποιο αστείο σχετικά με το νερό, απλά πιες νερό, και μετά πιες λίγο ακόμα.

Φάε κάτι υγιεινό και δροσερό
Συγγνώμη, αλλά ο Ιούλιος δεν είναι καλός μήνας για μπέργκερ και σουβλάκια. Είναι όμως τέλειος για σαλάτες. Θυμάσαι τις σαλάτες; Ο οργανισμός σου τις θυμάται, και αν μπορούσε να μιλήσει, θα τις ζητούσε ουρλιάζοντας. Επιπλέον, η σαλάτα δεν πρόκειται να σε ρίξει σε διαβητικό κώμα στις τρεις το μεσημέρι. Α, επίσης…

Γεμίστε το ψυγείο
Αν το γραφείο έχει ψυγείο, υπάρχουν τρία πράγματα που πρέπει να βάλετε μέσα (και να σέβεστε το πώς θα μοιραστούν): φρούτα, γιαούρτια, μπύρες. Ναι, είπαμε μπύρες. Δεν θα τα πίνετε όλη μέρα, έχουμε ιδέα και για αυτό, απλά είναι στην επόμενη παράγραφο.

Κάντε τις Παρασκευές καλύτερες
Μπύρες! Ίσως χαβανέζικα πουκάμισα! Ίσως Τέιλορ Σουίφτ στα ηχεία, για δέκα λεπτά, απλά και μόνο για να βγάλετε από μέσα σας λίγη ενέργεια. Αν δουλεύετε σε γραφείο που απαγορεύει το αλκοόλ ή την Τέιλορ Σουίφτ, πιέστε το αφεντικό σας να γίνουν αλλαγές.

Φτιάξτε το κλιματιστικό
Αν υπάρχει κλιματιστικό και δεν λειτουργεί σωστά, ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι για αυτό. Ε;

Άκου μουσική
Αυτό δεν θα βελτιώσει αναγκαστικά την ατμόσφαιρα, αλλά θα βελτιώσει τα νεύρα που 100% θα νιώσεις κάποια στιγμή, για οποιονδήποτε λόγο αποφασίσεις να νευριάσεις εκείνη την ημέρα. Επίσης είναι ένας καλός τρόπος να μην ακούς τους συναδέλφους που μιλάνε όλη την ώρα. Μερικές φορές, αυτό μπορεί να γίνει μεγαλύτερο πρόβλημα από την ζέστη.

Κάνε μίνι εξορμήσεις το σαββατοκύριακο
Όχι με το υπόλοιπο γραφείο, αυτή είναι συμβουλή για την δική σου ψυχική υγεία, κάνε κάτι καλό με τα σαββατοκύριακά σου, σε εκλιπαρούμε. Σκέψου πόσο καλύτερη διάθεση θα έχεις την Δευτέρα.

Κάντε τα meetings έξω
Αν ο θεός έχει ευλογήσει το γραφείο σας με μπαλκόνι (ή ταράτσα με σκιά, ξεκάθαρα καλύτερη επιλογή), κάντε τα meetings εκεί. Τέλος στα μίζερα, κλειστά δωμάτια. Υπάρχει ο κίνδυνος η ζέστη και το καλοκαιράκι να κάνουν το meeting να κρατήσει διπλάσια ώρα, επειδή λογικά είπατε να πιείτε και τις μπύρες από το ψυγείο; Ναι, αλλά είναι καλοκαίρι, και το καλοκαίρι δεν ισχύουν οι συνηθισμένοι κανόνες.

ΒΑΛΤΕ ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟ
Όλοι σας. Όλοι μας. Παντού. Ακόμα και στους τοίχους.


Του Θοδωρή Διάκου
  Πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις