Υπολογιστής και υγεία

Δείτε τι κολπάκια μπορείτε να ακολουθήσετε, ώστε να αποφύγετε, όσο γίνεται, μελλοντικά προβλήματα υγείας εξαιτίας του υπολογιστή!
 Πάνω κάτω όλοι μας λίγο πολύ χρησιμοποιούμε υπολογιστή. Όμως, η έντονη χρήση του υπολογιστή, κρύβει παγίδες για την υγεία μας.
Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικά ωραία κολπάκια που θα σας βοηθήσουν προσέξετε την υγεία σας, ενώ χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας.


Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

1) Φροντίστε η οθόνη να είναι σχετικά ψηλά, για την ακρίβεια στο ύψος του κεφαλιού, ώστε να μην αναγκάζεστε να καμπουριάζετε κοιτάζοντάς την.
Έτσι αποφεύγετε την κύρτωση (καμπούρα).


2) Φροντίστε πίσω και γύρω από την οθόνη να μην υπάρχει τοίχος, αλλά να υπάρχει βάθος.

Δουλεύοντας αρκετή ώρα, να έχετε το νου σας να παίρνετε τα μάτια της απο πάνω της για λίγο και να εστιάζουν τα μάτια σας σε αυτό το βάθος (σε αντικείμενα μεγαλύτερης απόστασης)


3) Φροντίστε να αγοράσετε μια καλή οθόνη, με καλές προδιαγραφές και ποιοτική αποτύπωση. Επίσης, να έχει όσο το δυνατόν περισσότερα Mhz.


4) Ρυθμίστε την φωτεινότητα της οθόνης να μην είναι δυνατή. Επίσης, φροντίστε να υπάρχει απαλός φωτισμός στον χώρο σας και να μην σας βαράει λάμπα στα μάτια. Τέλος, βάλτε την οθόνη σε σημείο, που σε συνδυασμό με το φωτισμό, να μην γυαλίζει.


5) Μην έχετε μεγάλη οθόνη πολύ κοντά σας. Φροντίστε να κρατάτε τη μέγιστη απόσταση, σε βαθμό όμως που να είναι ευδιάκριτα τα πάντα(γράμματα, κείμενα, κλπ), χωρίς δυσκολία.


6) Επισκευάστε ή αλλάξτε αμέσως την οθόνη σας αν την αισθάνεστε να τρεμοπαίζει. Το ίδιο αν, ενώ προσπαθήσατε να την ρυθμίσετε, μετά από κάποια ώρα σας κουράζει τα μάτια ή πονάει το κεφάλι σας.


7) Αν ξοδεύετε αρκετές ώρες στον υπολογιστή, όταν κάνετε διάλλειμα ή πείτε να "ξελαμπικάρετε" λιγάκι, μην στρωθείτε στην τηλεόραση ή πχ στο playstation (που έχει να κάνει πάλι με οθόνη)!

Επίσης, μην πάτε πάλι σε κάτι που θέλει καρέκλα.
Βγείτε μια βόλτα!

Τέλος, φροντίστε να κάνετε συχνά - πυκνά διαλλείματα.


8) Φροντίστε η καρέκλα σας να είναι αναπαυτική και να κάθεστε με τρόπο που να σας "κρατάει" όρθιο και να μην σας "σπρώχνει" σε στάση καμπούρας.


9) Αποφύγετε να φοράτε ακουστικά - ψείρες. Καλό είναι οτιδήποτε ακούτε, να το ακούτε απο ηχεία υπολογιστή. Τώρα σε περιπτώσεις που επιβάλλετε η ησυχία, τότε αναγκαστικά.


10) Αν δεν αθλήστε και η δουλειά σας είναι στον υπολογιστή, φροντίστε να βρείτε ένα άθλημα - σπορ με το οποίο να ασχολήστε συχνά. Επίσης να τρώτε υγιεινά και ιδιαίτερα να πίνετε γάλα καθημερινά.


11) Ο υπολογιστής έχει μια τάση να μας αποξενώνει. Προσέξτε το αυτό! Για να έχουμε την ψυχική μας ηρεμία και να είμαστε ψυχικά υγιείς, κρατήστε τις ισορροπίες!


12) Αν έχετε laptop, μην το βάζετε στα πόδια σας και το λειτουργείτε εκεί! Θα πρέπει να είναι μακριά από τα γεννητικά όργανα (του ανδρός), μιας και τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπουν τα κυκλώματά του, αυξάνουν την ανικανότητα στο σπέρμα!


Προσπαθήστε να τηρείτε τα παραπάνω και γενικά να φροντίζετε τον εαυτό σας.

Το πρόβλημα πολλές φορές δεν παρουσιάζεται άμεσα για να πούμε ότι "α, φταίει αυτό, οπότε το κόβω και είμαι μια χαρά", αλλά συσσωρεύεται και εμφανίζεται μετά από χρόνια.
προβλήματα υγείας


Οπότε, φροντίστε να προσέχετε προληπτικά, πριν δημιουργηθούν προβλήματα στην υγεία σας, εξαιτίας του υπολογιστή, και είναι αργά.

Γενικά, δεν χρειάζεται να προσέχουμε υπερβολικά, αλλά κάποια στοιχειώδη πράγματα όπως τα παραπάνω κολπάκια και συμβουλές, θα πρέπει να μην τα αγνοούμε...

Να θυμάστε: προσέχουμε για να έχουμε!


 http://coolweb.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις