Τζόγος και τυχερά παιχνίδια

Η Ελλάδα είναι μια χώρα άμεσα συνδεδεμένη με τα τυχερά παιχνίδια, ο τζόγος είναι για μας σαν το τσιγάρο.
Καλώς ή κακώς σχεδόν όλοι μας σε κάποια φάση της ζωής μας γοητευτήκαμε από αυτή την "αμαρτωλή" απόλαυση. Οι περισσότεροι παίκτες διαχειρίζονται σωστά αυτόν το τρόπο ψυχαγωγίας, ξέρουν τα όρια τους και καταφέρνουν να ελέγξουν τον εαυτό τους.

Αυτό συνήθως το καταφέρνουν μέσα από την επίγνωση ότι τα χρήματα που θα παίξουν το πιο πιθανό είναι να τα χάσουν και γι' αυτό δεν παίζουν πολλά.

παθολογικοί παίκτεςΥπάρχει όμως και μια άλλη κατηγορία παικτών, οι λεγόμενοι παθολογικοί παίκτες οι οποίοι παίζουν παθιασμένα, ποντάρουν πιο πολλά λεφτά απ' όσα αντέχει η τσέπη τους και συχνά ονειρεύονται για το πως θα ξοδέψουν τα χρήματα που θα κερδίσουν προτού καν να καθίσουν να παίξουν!

Ο παθολογικός παίκτης σκέφτεται συνέχεια πότε θα είναι η επόμενη φορά που θα παίξει και περιμένει με ιδιαίτερη ανυπομονησία. Όταν έρθει επιτέλους η ώρα να παίξει διακατέχεται από έντονη σωματική διέγερση και ενθουσιασμό.

Το ρίσκο και η ιδέα του εύκολου χρήματος τον ιντριγκάρει και του γίνεται σύντομα ψύχωση. Το πάθος παίρνει την θέση της λογικής και ακόμα και ο πιο εγκρατής άνθρωπος που έχει συνηθίσει να δίνει συμβουλές στους άλλους μπορεί να παρασυρθεί και να θολώσει η κρίση του.


Παθολογικός παίκτης δεν γεννιέσαι, αλλά γίνεσαι.


Υπάρχουν πολλά στάδια τα οποία μπορείς να περάσεις τα οποία ποικίλουν από άτομο σε άτομο σε αριθμό αλλά και σε διάρκεια.

Στην πλειονότητα τον περιπτώσεων τα στάδια αυτά είναι τρία:

1) το στάδιο του κέρδους

2) το στάδιο της "χασούρας"

3) το στάδιο της πλήρης απώλειας ελέγχου

Το στάδιο του κέρδους: Ο παίκτης είναι ακόμα αρχάριος, παίζει τα πρώτου παιχνίδια και γοητεύεται την πρώτη φορά που κερδίζει.
Με το μυαλό του αρχίζει να υπερτιμά τις ικανότητές του και αρχινά να γεννά την εικόνα της επιτυχίας στο μυαλό του. Φαντάζεται ότι μπορεί να παρατήσει την δουλειά που κάνει και να ζήσει μέσα από αυτό.

χάσιμο χρημάτωνΤο στάδιο της χασούρας: Πλέον έχοντας καθίσει σε πολλά τραπέζια έχει χάσει ήδη αρκετά χρήματα και το μόνο που σκέφτεται είναι πως να τα πάρει πίσω, πως να "ρεφάρει".
Συνήθως σε αυτό το στάδιο αυξάνει τα λεφτά που παίζει κάθε φορά σε μια προσπάθεια να ρεφάρει και συχνά δανείζεται χρήματα από φίλους, γνωστούς και οικογενειακά πρόσωπα.

απώλεια ελέγχουΤο στάδιο της πλήρης απώλειας ελέγχου: Ο παίκτης έχει χάσει πλέον τον έλεγχο, τα χρέη έχουν αρχίσει να συσσωρεύονται και δεν μπορεί πλέον να σταματήσει να παίζει καθώς του έχει γίνει πλέον εμμονή.
Προσπαθεί να βρει χρήματα με κάθε τρόπο (μπορεί να φτάσει ακόμα και στο σημείο να παρανομήσει) και αδιαφορεί για τις συνέπειες.
Σε αυτό το στάδιο ο παίκτης διακατέχεται από συνεχές άγχος και στρες, η κρίση του και ικανότητα λήψης αποφάσεων έχει θολώσει και συχνά παρατηρούνται ακόμα και συμπτώματα κατάθλιψης.
Ο παίκτης χαίρει πλέον επαγγελματικής βοήθειας από ψυχολόγο για να καταφέρει να συνειδητοποιήσει πλήρως το πρόβλημα και να πάρει τον έλεγχο της ζωής του πάλι πίσω στα χέρια του.

τζόγος επικίνδυνοςΟ τζόγος αν και επικίνδυνος πολλές φορές συνεχίζει να αποτελεί μια σημαντική πηγή διασκέδασης για μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων.

Σε όλους αρέσουν τα ρίσκα και κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ένα παιχνίδι γίνεται πιο διασκεδαστικό όταν υπάρχει ένα σοβαρό έπαθλο.

Αυτό που πρέπει όμως να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας είναι ότι παν μέτρον άριστον και ότι οι υπερβολές είναι πάντα επίφοβες.

Ο τζόγος είναι ερεθιστικότατος και γι' αυτό δεν πρέπει να αφήνουμε τον εαυτός μας να παρασυρθεί περισσότερο απ' όσο πρέπει, γιατί εγκυμονεί κίνδυνος.
τζόγος κίνδυνοι


Αν ακολουθήσουμε όλοι μας μερικές απλές και συχνά αυτονόητες συμβουλές, μπορούμε να παίξουμε τυχερά παιχνίδια εκ του ασφαλούς και χωρίς τύψεις.

1) Ποτέ μην παίζεις περισσότερα χρήματα από αυτά που μπορεί να αντέξει η τσέπη σου.

2) Τα χρήματα που σκοπεύεις να παίξεις να τα έχεις ήδη στο μυαλό σου ως χαμένα. Αν τελικά κερδίσεις ακόμα καλύτερα αλλά ποτέ μην πας να παίξεις με την λογική ότι θα κερδίσεις, πας να παίξεις απλά για την διασκέδαση.

3) Μην θεωρείς τον εαυτό σου ως καλύτερο παίκτη απ' τους υπόλοιπους. Τις περισσότερες φορές υπερτιμούμε τις ικανότητές μας και ξεχνάμε και τον παράγοντα τύχη.

Αν ακολουθείτε αυτές τις τρεις απλές συμβουλές τότε είστε ένας συνειδητοποιημένος παίκτης που παίζει απλά για να διασκεδάσει και δεν έχει φόβο να κυλίσει στην υπερβολή. Αν δεν τις ακολουθείτε ήδη... καιρός να ξεκινήστε να τις ακολουθείτε!




 coolweb.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις