Χριστούγεννα σε 8 πόλεις του εξωτερικού

Το πνεύμα των Χριστουγέννων είναι ένα, αλλά σε κάποιες πόλεις φαίνεται να είναι πιο έντονο και όποιος βρίσκεται εκεί, ζει τα Χριστούγεννα στην πιο εορταστική ατμόσφαιρα που μπορεί να υπάρξει.

Κάθε πόλη στον κόσμο φροντίζει να δίνει μια χριστουγεννιάτικη νότα στο κέντρο της με αφορμή τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων. Κάποιες, όμως, φαίνεται πως τα καταφέρνουν λίγο καλύτερα στο να αποτυπώσουν το πνεύμα των εορτών και να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα τόσο για τους ντόπιους, όσο και για τους τουρίστες.

Πράγα, Τσεχία
Με την μπαρόκ και γοτθικού τύπου αρχιτεκτονική της, η Πράγα δημιουργεί το κατάλληλο σκηνικό για χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Στην παλιά πόλη και την πλατεία Wenceslas πραγματοποιούνται πολλά χριστουγεννιάτικα παζάρια για εορταστικά ψώνια, ενώ η πόλη σας δίνει την ευκαιρία να καλλιεργήσετε και το πνεύμα σας με τις παραστάσεις όπερας και μπαλέτου.
Νέα Υόρκη, Ηνωμένες Πολιτείες
Μια από τις πιο δημοφιλείς πόλεις για τις διακοπές των Χριστουγέννων, η Νέα Υόρκη ξέρει από… διακόσμηση. Στο Rockefeller Center υψώνεται ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο 20-30 μέτρων, το οποίο στολίζεται με περίπου 30 χιλιάδες λαμπάκια που φτάνουν μέχρι το αστέρι στην κορυφή. Ένα αστέρι που ζυγίζει περί τα 250 κιλά.
Άμστερνταμ, Ολλανδία
Μια πανέμορφη πόλη, με σπίτια του 16ου και του 17ου αιώνα να στολίζουν τους δρόμους της, έχει αρκετή ατμόσφαιρα από μόνη της. Πόσο μάλλον τα Χριστούγεννα που τα φωτάκια παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο και η πόλη με τα κανάλια χαρίζει μοναδικό θέαμα στους επισκέπτες και τους κατοίκους της.
Μόναχο, Γερμανία
Μπορεί να κλέβει την παράσταση κάθε Οκτώβριο με το διάσημο φεστιβάλ μπίρας Oktoberfest και τα Χριστούγεννα, όμως, δεν πάει πίσω. Τα χριστουγεννιάτικα παζάρια στο Μόναχο δίνουν και παίρνουν και το 30 μέτρων ύψους στολισμένο δέντρο του συγκεντρώνει όλα τα φλας.
Λαπωνία, Φινλανδία
Γνωστή και ως η «χριστουγεννιάτικη πρωτεύουσα της Ευρώπης», η Λαπωνία δίνει την ευκαιρία σε εσάς και σε άλλους χιλιάδες τουρίστες που την επισκέπτονται από όλο τον κόσμο αυτή την εποχή, να γνωρίσουν από κοντά το χωριό και το πάρκο του Άη Βασίλη. Στα δύο αυτά θεματικά πάρκα θα συναντήσετε πραγματικό τάρανδο, θα δείτε από κοντά το εργαστήρι του Άη Βασίλη και απ’ ό,τι φαίνεται… θα γνωρίσετε και τον ίδιο.
Εδιμβούργο, Σκωτία
Με σόου φώτων και πυροτεχνημάτων που φωτίζουν όλη την πόλη, το παραμυθένιο Εδιμβούργο, με τα κάστρα, τα παλάτια, τις μουσικές και τις γκάιντες, δίνει άλλο χρώμα στα Χριστούγεννα και φροντίζει η παραδοσιακή του ατμόσφαιρα να ικανοποιήσει κάθε επισκέπτη του.
Παρίσι, Γαλλία
Η Πόλη του Φωτός δεν ήταν δυνατόν να λείπει από μια τέτοια λίστα. Η μεταμόρφωση της διάσημης λεωφόρου Ηλύσιων Πεδίων τα Χριστούγεννα είναι εξωπραγματική, ενώ ο Πύργος του Άιφελ δεν σταματά να λάμπει, φωτίζοντας την πόλη απ’ όπου κι αν βρεθείτε.
Κεμπέκ, Καναδάς
Για όσους θέλουν να συνδυάσουν Χριστούγεννα και δράση, το Κεμπέκ είναι ο προορισμός τους, με πολλές ευκαιρίες για πεζοπορίες και δράσεις στο χιόνι. Συν του ότι η υπέροχη διακόσμησή του τα Χριστούγεννα σε κάνει να ξεχνάς πόσο μακριά βρίσκεσαι από το σπίτι…

 http://www.clickatlife.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις