Τα 10 πιο εντυπωσιακά θρησκευτικά αγάλματα του κόσμου

Δεσπόζουν σε πόλεις όλου του κόσμου
Ανεξάρτητα από το αν είστε ή όχι θρήσκοι, δεν θα μπορέσετε παρά να νιώσετε δέος στη θέα των τεράστιων αγαλμάτων, που έχουν δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια των αιώνων προς τιμήν κάποιας θεότητας.
Το CNN μας παρουσιάζει τα δέκα ινδουιστικά, βουδιστικά και χριστιανικά αγάλματα, που δεσπόζουν σε πόλεις όλου του κόσμου, προσελκύοντας κάθε χρόνο
πλήθος ταξιδιωτών.

Ο Χριστός της Αβύσσου, Key Largo, Φλόριντα

Αυτό το 2.6 μέτρων χάλκινο άγαλμα του Ιησού Χριστού, βρίσκεται στον βυθό του Key Largo στη Φλόριντα και αποτελεί ένα από τα τρία, που δημιουργήθηκαν από τον Ιταλό καλλιτέχνη Guido Galletti. Το ένα από αυτά βρίσκεται στα ύδατα ανοιχτά της Γρενάδα στην Καραϊβική και το άλλο στη Μεσόγειο κοντά στην Ιταλία.
Το άγαλμα ζυγίζει 260 κιλά και συγκρατείται στη θέση του από μια τσιμεντένια βάση 9 τόνων. Τοποθετήθηκε εκεί το 1965 και η θέση του, μόλις επτά μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού, το καθιστά ορατό και στους κολυμβητές, εκτός από τους δύτες.

Tian Tan Buddha, Χονγκ Κονγκ

Αυτό το τεράστιο άγαλμα, το μεγαλύτερο στον κόσμο χάλκινο άγαλμα του Βούδα σε εξωτερικό χώρο, χρειάστηκε 12 χρόνια για να ολοκληρωθεί.
Βρίσκεται δίπλα στη Μονή Po Lin του Χονγκ Κονγκ και θεωρείται το κέντρο της επικράτειας του Βουδισμού.
Ο Βούδας Tian Tan έχει ύψος 34 μέτρα, ζυγίζει 250 τόνους και μπορεί να φανεί από τόσο μακριά όσο το Μακάο.
Διαθέτει, επίσης, μια τεράστια σκαλιστή καμπάνα, που χτυπάει κάθε επτά λεπτά, συμβολίζοντας την απελευθέρωση των 108 ειδών της ανθρώπινης ταλαιπωρίας.

Leshan Giant Buddha, Sichuan, Κίνα

Με ύψος 71 μέτρων, αυτό το πέτρινο άγαλμα κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Τανγκ και βρίσκεται στη συμβολή των ποταμών Minjiang, Dadu και Qingyi.
Η κατασκευή του Βούδα, ο οποίος αποτελεί μέρος μιας προστατευόμενη από την UNESCO τοποθεσίας, ξεκίνησε το 713 μ.Χ., αν και δεν είχε τελειώσει μέχρι το 803.
Ένας ντόπιος Κινέζος μοναχός, ο Haitong, πίστευε ότι η παρουσία ενός πέτρινου Βούδα θα ηρεμούσε τα ποτάμια της περιοχής.
Κατά τη διάρκεια της κατασκευής, απομακρύνθηκε τόσο μεγάλη ποσότητα βράχου από το χείλος του γκρεμού και ταυτόχρονα τοποθετήθηκε στο ποτάμι, που το νερό έγινε πιο ρηχό και το ποτάμι πιο ήρεμο.

Laykyun Setkyar, Monywa, Μιανμάρ

Το άγαλμα Laykyun Setkyar είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, με ύψος 116 μέτρα.
Η κατασκευή του αγάλματος, το οποίο απεικονίζει τον Γκαουτάμα Βούδα, ξεκίνησε το 1996 και ολοκληρώθηκε το 2008.
Δώδεκα από τους συνολικά 32 ορόφους του Βούδα είναι αφιερωμένοι σε λεπτομερείς περιγραφές της κόλασης.

Χριστός ο Λυτρωτής, Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

Ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Βραζιλίας, ο Χριστός Λυτρωτής, που ατενίζει το Ρίο ντε Τζανέιρο, έχει ύψος 30 μέτρα, ζυγίζει 635 τόνους και κατασκευάστηκε μεταξύ 1922 και 1931, αν και η ιδέα για ένα τέτοιο άγαλμα τέθηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1850.
Το 1920 ο Καθολικός Κύκλος του Ρίο άρχισε να συλλέγει δωρεές από τους Καθολικούς της Βραζιλίας, για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του αγάλματος, σε σχέδια του μηχανικού Heitor da Silva Costa.

Cristo de la Concordia, Κοτσαμπάμπα, Βολιβία

Το άγαλμα Cristo de la Concordia είναι το δεύτερο μεγαλύτερο άγαλμα του Ιησού στον κόσμο και το τρίτο μεγαλύτερο άγαλμα στο νότιο ημισφαίριο.
Με ύψος 33 μέτρα, ένα για κάθε έτος της ζωής του Χριστού, είναι ψηλότερο από το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Τις Κυριακές, οι επισκέπτες μπορούν να αναρριχηθούν στο ανώτερο τμήμα του για να απολαύσουν τη μαγευτική θέα από τα καταστρώματα παρατήρησης, που βρίσκονται στο εσωτερικό των χεριών του.

Sendai Daikannon, Σεντάι, Ιαπωνία

Αυτό το κατάλευκο άγαλμα, που βρίσκεται στην πόλη Σεντάι της Ιαπωνίας. είναι το έκτο ψηλότερο άγαλμα του κόσμου και απεικονίζει ένα ιαπωνικό Μποντισάτβα, δηλαδή ένα φωτισμένο ον.
Με ύψος 100 μέτρα, η γυναικεία μορφή κρατά μια πέτρα ευχών στο δεξί της χέρι και μια κανάτα νερό στο αριστερό.
Ένα εσωτερικό ασανσέρ επιτρέπει στους επισκέπτες να έχουν πρόσβαση στα υψηλότερα τμήματα.

Ξαπλωμένος Βούδας στο Wat Pho, Μπανγκόκ

Αυτό το ξεχωριστό άγαλμα, που απεικονίζει τον Βούδα ξαπλωμένο, βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα από το Μεγάλο Παλάτι της Μπανγκόκ στο συγκρότημα ναών Wat Pho, ενώ έχει 15 μέτρα ύψος και 43 μέτρα μήκος.
Τα πιο περίτεχνα μέρη είναι τα πόδια, τα οποία είναι φτιαγμένα από πάνελ μαργαριταριών, που αντιπροσωπεύουν τον Βούδα.
Πάνω από το άγαλμα υπάρχει μια επτά επιπέδων ομπρέλα, που εκπροσωπεί το κράτος της Ταϊλάνδης και 108 χάλκινα κύπελλα έχουν τοποθετηθεί σε όλο το μήκος του.
Οι επισκέπτες καλούνται να κάνουν μια ευχή καθώς τοποθετούν ένα νόμισμα σε κάθε ένα από τα κύπελλα. Όλες οι δωρεές πηγαίνουν προς τη συντήρηση του ναού Wat Pho.

Βούδας Dordenma, Τιμπού, Μπουτάν

Όταν ολοκληρωθεί, αυτό το χρυσό και χάλκινο γλυπτό θα είναι ένα από τα ψηλότερα αγάλματα του Βούδα στον κόσμο, με ύψος 51 μέτρα.
Το εσωτερικό θα στεγάσει 125.000 μικρότερους Βούδες και μια αίθουσα διαλογισμού.

Lord Murugan Statue, Selangor, Μαλαισία

Αυτό το άγαλμα, με ύψος 42 μέτρων, λέγεται ότι είναι η ψηλότερη απεικόνιση ινδουιστικής θεότητας στον κόσμο.
Δεκαπέντε έμπειροι γλύπτες από την Ινδία ένωσαν τις δυνάμεις τους για να φτιάξουν αυτό το άγαλμα, που βρίσκεται έξω από το φημισμένο Batu Caves στην Μαλαισία.
Χρειάστηκαν τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί και στην τελική του μορφή αποτελείται από 250 τόνους χάλυβα, 1.550 κυβικά μέτρα τσιμέντου και 300 λίτρα χρυσού χρώματος.


ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις