Το 2014 μέσα από θεωρίες συνωμοσίας

Υπάρχει ένα ρητό στην επιστήμη των υπολογιστών: «Ποτέ μην αποδίδετε στην κακία αυτό που εξηγείται επαρκώς από την ηλιθιότητα». Αλλά στον κόσμο της παγκόσμιας πολιτικής, αυτός είναι απλά ένας εύκολος τρόπος για να ρίξουν στάχτη στα μάτια μας οι μυστικοί κυρίαρχοι του κόσμου μας… Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν κάποιοι. Ιδού κάποιες θεωρίες συνωμοσίας που κρύβονται πίσω από σημαντικά γεγονότα του 2014:

1.Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κάλυψε το Νότο με ψεύτικο πλαστικό χιόνι:
Στην αρχή του έτους, τις Ηνωμένες Πολιτείες έπληξε μια «πολική δίνη», κατά την οποία έπεσε χιόνι και σε θερμές περιοχές όπως η Ατλάντα, στην Τζόρτζια. Αλλά δεν πιστεύουν όλοι αυτό που βλέπουν. Πολλοί χρήστες του YouTube πιστεύουν ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση χρησιμοποίησε τεχνικές της «γεωμηχανικής» για να καλύψει τον Νότο με ψεύτικο χιόνι. Σε μερικά βίντεο, οι bloggers ανάβουν αναπτήρες στο χιόνι για να διαπιστώσουν ότι δεν λιώνει - και επίσης γίνεται μαύρο.
Αλλά, όπως εξηγούν πολλοί μετεωρολόγοι, αυτό είναι φυσιολογικό. Το χιόνι συχνά μετατρέπεται κατευθείαν σε αέριο όταν θερμαίνεται και το βουτάνιο - το καύσιμο για τους περισσότερους απλούς αναπτήρες - αφήνει μαύρα σημάδια σε ό,τι καίει. Μερικοί Youtubers ανέφεραν ότι είχε μια τοξική μυρωδιά - αλλά και αυτό, επίσης, ήταν πιθανώς το ίδιο το βουτάνιο.

2. Ο Ντέιβιντ Κάμερον κάλυψε μια γιγαντιαία ανακάλυψη πετρελαίου στη Σκωτία και τότε έστησε το δημοψήφισμα:
Στις 22 Ιουλίου, ο Ντέιβιντ Κάμερον και οΣκωτσέζος γραμματέας της βρετανικής κυβέρνησης Άλιστερ Καρμάικλ πήγαν στα νησιά Shetland. Δεν δόθηκε καμία έγκαιρη προειδοποίηση για το ταξίδι και μόνο ελάχιστοι δημοσιογράφοι ήταν μαζί του. Λίγες μέρες νωρίτερα, όσοι αναζητούν πετρέλαιο στα τεράστια κοιτάσματα του Clair, 75 χλμ δυτικά των νησιών, ανακάλυψαν αποθέματα μεγαλύτερα και πλουσιότερα από όσα είχαν προβλέψει. Οι εργαζόμενοι στάλθηκαν αμέσως στο σπίτι με πλήρεις αποδοχές και τους είπαν να μην επιστρέψουν μέχρι μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία. Αλλά κανείς δεν άκουσε κάτι στο προκατειλημμένο BBC.
Φυσικά, αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή υπάρχουν πολύ λίγα στοιχεία για όλα αυτά. Αλλά πολλοί θεωρούν ότι η ανακάλυψη θα έστρεφε το δημοψήφισμα προς το «ναι» και αυτό εξαπλώθηκε στον κυβερνοχώρο άμεσα. Μια δημοσκόπηση του YouGov σε 1.084 Σκωτσέζους βρήκε ότι το 42 τοις εκατό θεωρούν ότι «ίσως να ήταν αλήθεια». Και όχι μόνο. Μετά το δημοψήφισμα, πολλοί άνθρωποι – ανάμεσά τους και η αμερικανίδα φεμινίστρια συγγραφέας Ναόμι Γουλφ – ισχυρίστηκαν ότι η ψηφοφορία ήταν νοθευμένη. Στη σελίδα της στο Facebook, η Γουλφ υποστήριξε ότι είχε μια λίστα από 500 ανθρώπους οι οποίοι δεν είχαν λάβει τα σωστά ψηφοδέλτια. Μία νομική ομάδα υπέρ της ανεξαρτησίας που ονομάζεται Δικηγόροι Για το Ναι επεξεργάστηκαν τους ισχυρισμούς, περιγράφοντάς τους ως «μια εντυπωσιακή συλλογή από παρεξηγήσεις, θεωρίες συνωμοσίας και νομικά μαργαριτάρια ... που επωφελώς συνέλεξε η Ναόμι Γουλφ».

3. Το διαστημόπλοιο της Virgin Galactic το σαμποτάρισαν από τη NASA:
Πρώτα ήταν ο μη επανδρωμένος πύραυλος Antares της NASA, που εξερράγη λίγο μετά την εκτόξευση. Μετά ο υπο-τροχιακός πύραυλος του Ρίτσαρντ Μπράνσον, στον οποίο σκοτώθηκε ο ένας πιλότος και τραυματίστηκε ο άλλος. Σύμπτωση; Μάλλον όχι. Ευτυχώς, οι άνθρωποι στο διαδίκτυο ενεπλάκησαν στην υπόθεση. Η Ρωσία, εξήγησε ο Agent Smith 2014, «ίσως κατάφερε να εισαγάγει ένα διαστημικό όπλο σε τροχιά, μεταμφιεσμένο σε κατασκοπευτικό δορυφόρο». Και τα δύο διαστημόπλοια, σημείωσε, «καταστράφηκαν μετά την πυροδότηση του πυραυλοκινητήρα τους, η οποία είναι η πιο ευάλωτη φάση σε επίθεση με λέιζερ». Άλλοι είχαν μια διαφορετική θεωρία. «Η NASA έχει χάσει τη χρηματοδότηση από τις φιλελεύθερες διοικήσεις», είπε ένας ανώνυμος χρήστης «και από υποστηριζόμενες από φιλελεύθερους εταιρείες με επικεφαλής κολοσσούς της τεχνολογίας που εισέρχονται τώρα στην κούρσα του διαστήματος. Νομίζω ότι ήταν μάλλον σαμποτάζ».

4. Ο κομήτης που στόχευσε η αποστολή του Rosetta ήταν στην πραγματικότητα ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο:
Επί τρεις μέρες το Νοέμβριο, ο κόσμος κρατούσε την αναπνοή του, καθώς το διαστημόπλοιο Rosetta έφτασε τον κομήτη 67Ρ Churyumov-Gerasminko - και αμέσως χάθηκαν τα ίχνη της προσεδάφισης του. Το σκάφος Φίλαι είχε αναπηδήσει στην προσγείωση και κατέληξε στη σκιά ενός τοίχου κρατήρα όπου οι ηλιακοί συλλέκτες του δεν μπορούσαν να πιάσουν το φως. Είχε όμως το Φίλαι μια κρυφή αποστολή; Σύμφωνα με ένα e-mail που υποτίθεται ότι έχει σταλεί από έναν πληροφοριοδότη εντός της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος, το 67Ρ δεν είναι κομήτης. Είναι ένα εξωγήινο αντικείμενο - πιθανώς ένα διαστημόπλοιο - με «μηχανικά τμήματα» και «αφύσικο έδαφος». Το αντικείμενο εξέπεμπε σήματα για χρόνια και η αποστολή των εκατομμυρίων δολαρίων για να το εξερευνήσουν ήταν ουσιαστικά μια μυστική προσπάθεια να έρθουν σε επαφή, δήλωσε ο Σκοτ Γουάρινγκ, ο οποίος ασχολείται με UFO και δημοσίευσε το e-mail. Η ESA τροφοδότησε τις εικασίες κατά λάθος, όταν είπε ότι ο κομήτης «τραγουδά» με θορύβους σαν του δελφινιού, τους οποίους οι επιστήμονες εξακολουθούν να ελπίζουν ότι θα εξηγήσουν.

5. Ο Έμπολα είναι ένα βιολογικό όπλο που ο Ομπάμα θα χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία για στρατιωτικό νόμο:
Λίγο καιρό αφότου ξέσπασε η επιδημία Έμπολα, ένα άρθρο στην εφημερίδα Daily Observer ισχυρίστηκε ότι ο ιός ήταν ένα όπλο που σχεδιάστηκε από τον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών για να ερημώσουν τον πλανήτη. Σύντομα, οι συνήθεις ύποπτοι ισχυρίζονταν ότι το Κέντρο για τον Έλεγχο Ασθενειών είχε κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τον ιό - και ήταν έτοιμο να βγάλει μια περιουσία από ένα νέο, αποκλειστικό εμβόλιο.
Ο Λούις Φάρακαν, ηγέτης του Έθνους του Ισλάμ, δήλωσε ότι ο ιός είχε κατασκευαστεί για να σκοτώσουν ειδικά τους μαύρους. «Αν είσαι μαύρος ή καφέ, σε επιλέγουν για να σε καταστρέψουν». Εν τω μεταξύ, ο καθηγητής Φράνσις Μπόιλ, ένας μελετητής του βιολογικού πολέμου και του διεθνούς δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, δήλωσε: «Αυτό δεν είναι φυσιολογικός Έμπολα. Πιστεύω ότι είναι γενετικά τροποποιημένος ... πιστεύω ότι οι άνθρωποι στην κορυφή το γνωρίζουν. Πιθανόν και ο Ομπάμα». Αυτό που ήταν ασυνήθιστο σε αυτήν την θεωρία συνωμοσίας ήταν ο βαθμός στον οποίο την εκμεταλλεύτηκαν οι Ρεπουμπλικάνοι. Ο Στιβ Στόκμαν, γερουσιαστής από το Τέξας, υπέθεσε ότι ο Ομπάμα είχε κάνει σκόπιμα την Αμερική ευάλωτη στο ξέσπασμα του ιού, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιήσει αργότερα «έκτακτες εξουσίες για να αναλάβει τον έλεγχο της οικονομίας». Ένας ραδιοφωνικός παραγωγός ονόματι Ρίκι Γουάιλς φοβήθηκε ότι ο Πρόεδρος θα χρησιμοποιήσει τον Έμπολα να «συσπειρώσει τους πατριώτες» και να δημιουργήσει «στρατόπεδα αναμόρφωσης».
Αυτό δεν απείχε και πολύ από τους ισχυρισμούς της περιθωριακής συγγραφέως Μόργκαν Μπρίτανι, η οποία, αναφερόμενη σε μια ψευδή φήμη για τον Ομπάμα, ότι «αποθηκεύει ήσυχα» πλαστικά φέρετρα αξίας 1 δις δολ., δήλωσε: «Ο φόβος μου είναι ότι αυτό έχει ενορχηστρωθεί από την αρχή. Ίσως η σημερινή διοίκηση θεωρεί ότι θα πρέπει να γίνει αυτό ώστε να κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος και να ελεγχθεί ο πληθυσμός. Μόλις συμβεί αυτό - το παιχνίδι τελείωσε!» Η ιδέα της χρήσης μιας τεχνητής ασθένειας για να προκληθεί μια κρίση, δεν είναι νέα. Ήταν η κεντρική πλοκή του κλασικού videogame με θεωρίες συνωμοσίας Deus Ex, στο οποίο μια παγκόσμια κλίκα σπέρνει μια θανατηφόρα ασθένεια, ώστε να μπορεί να κάνει τους πολιτικούς του χεριού της, με το να ελέγχει την προσφορά των εμβολίων.

6. Η πτήση MH-17 και η MH-370 ήταν το ίδιο αεροπλάνο:
Η κατάρριψη της πτήσης MH-17 της Malaysia Airlines δημιούργησε πολλές δυσάρεστες θεωρίες συνωμοσίας. Ενώ ευρέως κατηγορήθηκε η Ρωσία, οι συνθήκες της συντριβής στο έδαφος των ουκρανών αυτονομιστών ήταν εξ αρχής αρκετά σκοτεινές για να προκύψουν εκατομμύρια θεωρίες συνωμοσίας. Αμέσως, πολλοί ισχυρίστηκαν ότι η συντριβή ήταν μια κυβερνητική προβοκάτσια. Κύριος ύποπτος ήταν οι ΗΠΑ. Άλλοι επικεντρώθηκαν σε μια ομοιότητα μεταξύ της MH370 και του επίσημου προεδρικού αεροπλάνου του Βλαντιμίρ Πούτιν (και τα δύο είναι λευκά με κόκκινες και μπλε ρίγες), και μια υποτιθέμενη «σύμπτωση» στις πτήσεις τους. Η θεωρία ήταν ότι οι ΗΠΑ ή η ουκρανική κυβέρνηση προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Πούτιν και στη συνέχεια κατηγόρησαν τον εχθρό τους.
Αλλά η πιο δημιουργική θεωρία ήταν αυτή του «ίδιου αεροπλάνου». Πολλοί άνθρωποι αναρωτήθηκαν αν το αεροπλάνο από την Ουκρανία θα μπορούσε στην πραγματικότητα να είναι η MH-370, μια άλλη πτήση της Malaysia Airlines που χάθηκε πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό το Μάρτιο. Στην MH-370 έγινε αεροπειρατία, ισχυρίστηκαν κάποιοι, και πέταξε στο Ντιέγκο Γκαρσία, ένα βρετανικό νησί στον Ινδικό Ωκεανό που φιλοξενεί στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ. Στη συνέχεια το αεροπλάνο χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργήσει την προβοκάτσια στην Ουκρανία, σκορπίζοντας κάποια πλαστά διαβατήρια πάνω από τα πτώματα. Ένας έγραψε στο tweeter ότι «μπορεί να είχαν εμπλακεί οι Ιλουμινάτι επειδή και τα δύο αεροπλάνα ήταν Boeing 777 – μιας από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο».

7. Το Ισλαμικό Κράτος είναι μια κοινή δημιουργία του Ισραήλ και της CIA και ο ηγέτης του είναι κρυφο –Εβραίος:
Σωστά διαβάσατε. Ο ηγέτης του ISIS Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι δεν είναι καν μουσουλμάνος, αλλά ένας εβραίος ηθοποιός που ονομάζεται Έλιοτ Σάιμον και έχει εκπαιδευτεί από τη Μοσάντ και τη CIA για να κατασκευάσει έναν βολικό εχθρό. Ανύπαρκτα έγγραφα που υποτίθεται ότι δημοσίευσε ο Έντουαρντ Σνόουντεν λένε ότι βρετανικές, αμερικανικές και ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν «μια τρομοκρατική οργάνωση, ικανή να συγκεντρώνει όλες τις εξτρεμιστικές ενέργειες σε όλο τον κόσμο». Προφανώς, βρίσκεται στην υπηρεσία του Ισραηλινού έθνους, διότι «η μόνη λύση για την προστασία του εβραϊκού κράτους είναι να δημιουργήσει έναν εχθρό κοντά στα σύνορά του». Το σχέδιο είναι να συγκεντρώσουν όλους τους ισλαμιστές τρομοκράτες του κόσμου υπό μια «ομπρέλα» και στη συνέχεια, κατά πάσα πιθανότητα, να τους εξοντώσουν.
Υπάρχουν ακόμη και (ψεύτικες) φωτογραφίες του αλ-Μπαγκντάντι να συναντά τον Αμερικανό Γερουσιαστή Τζον Μακέιν, ο οποίος ηττήθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές του 2008. Όσο για τα βίντεο με τους αποκεφαλισμούς; Προσποιήσεις, με ηθοποιούς και ειδικά εφέ. Ο Μαρκ Κρισπιν Μίλερ, καθηγητής μέσων ενημέρωσης στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, εξηγεί: «Ο Τζέιμς Φόλεϊ που (φαινομενικά) αποκεφαλίστηκε στο βίντεο, απλά δεν είναι ο απλά Τζέιμς Φόλεϊ... κανένας από τους δύο αποκεφαλισμούς δεν είναι πειστικός».

8. Η Rihanna, ο Jay-Z, ο Kanye West και η Beyoncé είναι μέλη των Ιλουμινάτι:
Οι πραγματικοί Ιλουμινάτι ήταν μια μυστική κοινότητα που ιδρύθηκε το 1776 από ένα διευθυντή πανεπιστημίου, ο οποίος απογοητεύθηκε από τον έλεγχο της Εκκλησίας στη μάθηση. Η ιδέα ήταν να μιμηθούν τους Ελευθεροτέκτονες, αλλά χωρίς τις δαπάνες, προωθώντας μια κοσμική ατζέντα του Διαφωτισμού σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής. Το σύμβολο των Ιλουμινάτι είναι το μάτι στην πυραμίδα. Ο Shawn Carter, ψευδώνυμο του Jay-Z, έχει κάνει την πυραμίδα λογότυπο στην δισκογραφική του εταιρεία Roc-A-Fella Records. Η σύζυγός του, η Beyoncé, κάνει συχνά μια χειρονομία «πυραμίδα», όπως και η Rihanna και ο Kanye West.
ΠΗΓΗ
ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις