μουσικοί που εγκατέλειψαν την ενεργό δράση

Στη διεθνή μουσική σκηνή, οι παρακάτω καλλιτέχνες μπορεί κάποτε να μεσουρανούσαν, τώρα όμως -ή έστω για μεγάλο διάστημα- αποσύρθηκαν από τα φώτα της δημοσιότητας, αφιερώνοντας τη ζωή τους σε άλλους σκοπούς.

David Bowie
Ο Λεπτός Λευκός Δούκας, μετά την κυκλοφορία του “Reality” το 2003, εξαφανίστηκε από τα μουσικά πράγματα, κυρίως λόγω μιας εγχείρησης καρδιάς στην οποία υπεβλήθη. Φέτος επανήλθε μουσικά, μετά από δέκα χρόνια με το “The Next Day”, αποδεικνύοντας  ότι μπορεί ακόμα να γράφει σπουδαία τραγούδια.
Billy Joel
Αν και δεν απέχει από τους προβολείς, αφού παραμένει ένας από τους εκλεκτούς socialites της νεοϋρκέζικης σκηνής και πέρυσι συμμετείχε στη συναυλία για τον εορτασμό των 60στών γενεθλίων του Sting, ο Joel έχει να κυκλοφορήσει καινούργιο υλικό περίπου μια 20ετία, ενώ δεν έχει δώσει ούτε μια συναυλία από το 2010.
Joni Mitchell
Δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του ΕΡ  “Taming the Tiger” το 1998, αλλά και παρά την ανακοίνωση της ότι αποχωρεί, κυκλοφόρησε το “Both Sides Now” και ένα ορχηστρικό LP, ενώ το 2007 κυκλοφόρησε το album “Shine”. Από τότε απέχει δισκογραφικά, και ασχολείται με την τέχνη της ζωγραφικής, που τόσο αγαπάει. Grace Slick
Η τραγουδίστρια των Jefferson Airplane, πιστεύει κάτι που λίγες άλλες βετεράνοι καλλιτέχνες συμφωνούν. Ότι οι γερασμένοι rock stars δεν ανήκουν επί σκηνής. Σύμφωνα με την άποψη της, οι rock stars πάνω από τα πενήντα φαίνονται γελοίοι επί σκηνής. H Slick, τώρα στα 72 της ασχολείται πλέον με τη visual art, με τελευταία της ζωντανή εμφάνιση το 2001 σε ένα show με τους Jefferson Airplane στο Los Angeles.
Meg White
Το ½ των White Stripes, ήταν πάντα ευχαριστημένη με το να μένει στο παρασκήνιο, αφήνοντας τον πρώην άντρα της Jack White να μιλάει για τους δυο τους. Το 2007 τα πράγματα έγιναν περίεργα όταν οι Stripes άρχισαν να ακυρώνουν συναυλίες λόγω του υπερβολικού άγχους της Meg. Ο Jack ασχολήθηκε με τα πολλά side projects του, ενώ η τελευταία τους εμφάνιση ήταν το 2009 και το 2011 ανακοίνωσαν την επίσημη διάλυσή τους. The Everly Brothers
To δίδυμο είχε αποσυρθεί, μέχρι που το 2003 ο Paul Simon, κατάφερε να τους φέρει πάλι στο προσκήνιο, όταν συμμετείχαν στην reunion tour των Simon and Garfunkel. Οι ίδιοι μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαν ειδωθεί για πάνω από τρία χρόνια. Μετά από λίγο ανακοίνωσαν τη δική τους tour στη Μεγάλη Βρετανία, το αμερικάνικο σκέλος όμως, παρότι ήταν προγραμματισμένο, ακυρώθηκε ξαφνικά. Από τότε σπάνια ακούμε κάτι για αυτούς και ο καθένας περιορίζεται σε solo εμφανίσεις.
John Frusciante
O πρώην κιθαρίστας των Red Hot Chilli Peppers, αν και επισήμως υπάρχει ακόμα στο προσκήνιο, αρνήθηκε να παρευρεθεί στην τελετή για την εισαγωγή του στο Rock and Roll Hall Of Fame. Από τότε που άφησε για δεύτερη φορά τους Peppers, το 2007, κυκλοφορεί τη δική του –πολύ αντιεμπορική- μουσική, μένοντας μακριά από τα τεράστια στάδια και τη δόξα του παρελθόντος. Izzy Stradlin
Ο κιθαρίστας των Guns N’ Roses, δεν ήταν ποτέ fan της δημοσιότητας, και παρ’ ότι ήταν βασικός συνθέτης των κομματιών τους, άφηνε τα υπόλοιπα μέλη να χαίρονται την περισσότερη δόξα. Το 1991 άφησε την μπάντα, αλλά το 2006 προς μεγάλη έκπληξη των fans, εμφανίστηκε μαζί με τους παλιόφιλούς του ζωντανά σε μια συναυλία στη Νέα Υόρκη και έκανε μαζί τους και μερικές εμφανίσεις στην Ευρώπη. Από τότε όμως πάλι εξαφανίστηκε, και όπως και ο Axl Rose, αρνήθηκε να παρευρεθεί στην τελετή για την ένταξη της μπάντας στο Rock and Roll Hall Of Fame.
John Deacon
O μπασίστας των Queen, έγραψε μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια της μπάντας. Συμμετείχε  στο tribute live για τον Freddie Mercury το 1992 και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη και τον Elton John, τραγούδησαν το “The Show Must Go On” το 1997. Από τότε όμως έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης. Sly Stone
Ο προβληματικός ηγέτης των Sly and the Family Stone, πάλευε με τον εθισμό του στα ναρκωτικά από το 1970. Στα μέσα της δεκαετίας του ’80, η καριέρα του είχε πάρει την κάτω βόλτα και αυτός εξαφανίστηκε. Το 1993 έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά από καιρό, στην απονομή για την ένταξη της μπάντας στο Hall of Fame. Δεκατρία χρόνια μετά έκανε το ίδιο ακριβώς, σε ένα αφιέρωμα στην μπάντα του στα βραβεία Grammy. Έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός ότι κυκλοφόρησε νέο υλικό το 2009, το album “I’m back!Family and Friends”.
Agnetha Fältskog
Είναι γεγονός ότι οι Abba δεν ενδιαφέρονται για ένα reunion, απέχοντας για δεκαετίες από την ενεργό δράση, και αφήνοντας τα κλασικά τους κομμάτια να μιλούν για αυτούς. Απ’ όλα τα μέλη όμως η τραγουδίστρια τους Agnetha, κρατάει το πιο χαμηλό προφίλ και αφήνει σπάνια την Στοκχόλμη. Στην πρεμιέρα της ταινίας “Mamma Mia!” το 2008 εμφανίστηκε μόνο για να φωτογραφηθεί με το cast, αλλά όχι με τους πρώην συναδέλφους της και στην εισαγωγή της μπάντας στο Rock and Roll Hall of Fame το 2010 ήταν απούσα. Fats Domino
Ο θρύλος της r&b και του rock n’ roll, έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, από το 2007, όπου έκανε την τελευταία του εμφάνιση στην γενέτειρά του τη Νέα Ορλεάνη.
D'arcy Wretzky
H μπασίστρια των Smashing Pumpkins, άφησε το group το 1999 για να ασχοληθεί με την υποκριτική. O τραγουδιστής τους Billy Corgan, την είχε χαρακτηρίσει ως ένα κακό πρεζάκι που δεν ήθελε να βοηθηθεί. Η ηθοποιία τελικά δε συνέβη ποτέ, και η Wretzky μετακόμισε σε μια φάρμα στο Michigan και εξαφανίστηκε. Τελευταία νέα που ακούσαμε από αυτήν ήταν όταν πήρε τηλέφωνο σε μια ραδιοφωνική εκπομπή, και ακουγόταν κάπως «περίεργη», και όταν πέρυσι συνελήφθη επειδή οδηγούσε μεθυσμένη.

 http://www.clickatlife.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις