Ποια είναι τα οφέλη της σωματικής άσκησης

Γιατί να κάνουμε γυμναστική; Που κάνει καλό η φυσική άσκηση; Ας δούμε απλά και κατανοητά στο άρθρο που ακολουθεί.
 Ότι η έντονη σωματική άσκηση έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας λίγο - πολύ το γνωρίζουμε όλοι. Ποια είναι όμως αυτά τα οφέλη; Που κάνει καλό εν τέλει η άσκηση και η γυμναστική;
Η συστηματική άσκηση περιορίζει σημαντικά μια σειρά από επιβαρυντικούς παράγοντες τόσο για το μυαλό, όσο και για το σώμα μας.

Κι αυτό γιατί η αλήθεια είναι ότι όταν ασκούμαστε φροντίζουμε σφαιρικά τον εαυτό μας, καθώς δεν βελτιώνουμε μόνο την σωματική, αλλά και την πνευματική μας υγεία.


"Νους υγιής εν σώματι υγιεί" έλεγαν οι αρχαίοι...


Η συχνή γυμναστική, σε συνδυασμό με ένα πλάνο υγιεινής διατροφής, βοηθά αφενός στη ρύθμιση και το σημαντικότερο στη διατήρηση του σωματικού μας βάρους καθώς αυξάνει τον μεταβολισμό.
η άσκηση αυξάνει τις καύσεις και τον μεταβολισμό

Πολλά προβλήματα υγείας όπως υψηλή χοληστερόλη, τριγλυκερίδια, υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης κ.ά. μπορούν να μειωθούν σημαντικά ή ακόμη και να εξαλειφθούν.

Με κατάλληλη άσκηση βελτιώνεται σημαντικά τόσο η κυκλοφορία του αίματος, όσο και η σωματική και μυική αντοχή, καθώς και η ποιότητα του ύπνου.

η άσκηση βοηθά την καρδιάΕπίσης, προλαμβάνεται μια σειρά από σοβαρές ασθένειες που αφορούν την καρδιά, ενώ μειώνεται και η πιθανότητα εμφάνισης τόσο εγκεφαλικού, όσο και άλλων ασθενειών.

Πέραν όλων αυτών, η σωματική άσκηση μπορεί να αποδειχθεί πολύ ευεργετική και σε ψυχολογικό επίπεδο, καθώς μπορεί να βελτιώσει πολλούς τομείς της ψυχολογίας μας.

Πιο συγκεκριμένα, μειώνει το άγχος, αποτρέπει την εμφάνιση κατάθλιψης και ελαττώνει σημαντικά το στρες.

Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι η έντονη σωματική άσκηση μπορεί να τονώσει και το μυαλό μας.

η άσκηση βοηθάει το μυαλό και τη μνήμηΚι αυτό γιατί βοηθά ιδιαίτερα στη συνέχιση της ανάπτυξης του εγκεφάλου, ο οποίος φυσιολογικά τείνει να συρρικνώνεται με την πάροδο των χρόνων.

Με τον τρόπο αυτό βοηθάει τόσο στην τόνωση της μνήμης, όσο και στην καθυστέρηση της γήρανσης.

Έτσι προλαμβάνεται η εμφάνιση τόσο της άνοιας όσο και του Αλτσχάιμερ που εμφανίζεται γενικά ακόμη και σε νεαρές ηλικίες.

Το πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι με μόλις ένα εξάμηνο έντονης δραστηριότητας καταφέρνουμε να επιβραδύνουμε την γήρανση κατά δύο ολόκληρα χρόνια!

Κάτι ήξεραν οι αρχαίοι ημών... 


 http://coolweb.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις