πράγματα που πρέπει να σταματήσετε να τα κάνετε άμεσα!

Ο Μάρκ και ο Έιντζελ, δύο παθιασμένοι συγγραφείς, χάκερ της ζωής και «θαυμαστές του ανθρώπινου πνεύματος», έφτιαξαν μια καταπληκτική λίστα με 30 πράγματα που πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε στον εαυτό μας. Αν σας αρέσει η λίστα τους, φροντίστε να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.
1. Σταματήστε να ξοδεύετε χρόνο με τους λάθος ανθρώπους
Η ζωή είναι πολύ μικρή για να περνάτε το χρόνο σας με ανθρώπους που σας τραβούν μακριά από την ευτυχία. Αν κάποιος σας θέλει στη ζωή του, θα φροντίσει να κάνει χώρο και για εσάς. Δεν πρέπει να αγωνίζεστε για να χωρέσετε δίπλα του. Ποτέ μην μένετε με κάποιον που υποτιμά την αξία σας. Και να θυμάστε: Οι αληθινοί φίλοι είναι αυτοί που στέκονται δίπλα σας όχι όταν διανύετε την καλύτερη περίοδο της ζωής σας αλλά την χειρότερη.
2. Σταματήστε να φεύγετε μακριά από τα προβλήματά σας
Σταθείτε και αντιμετωπίστε τα πρόσωπο με πρόσωπο. Φυσικά και δεν είναι εύκολο. Δεν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο, τόσο δυνατός και ικανός που να μπορεί με μια του κίνηση να λύσει οποιοδήποτε πρόβλημα του παρουσιαστεί. Ένα πρόβλημα άλλωστε δεν επιβάλλεται να το λύσετε άμεσα. Χρειάζεται χρόνο, υπομονή και σοφία. Δεν έχουμε φτιαχτεί έτσι ώστε να λύνουμε άμεσα τα προβλήματα μας. Έχουμε φτιαχτεί για να αναστατωνόμαστε, να νιώθουμε λύπη, μελαγχολία και κατάθλιψη. Επειδή αυτός είναι ο σκοπός της ζωής, να αντιμετωπίζουμε προβλήματα, πρέπει να προσπαθούμε να τα λύνουμε και όχι να φεύγουμε μακριά τους.
3. Σταματήστε να λέτε ψέματα στον εαυτό σας
Μπορείτε να λέτε ψέματα σε όλους τους ανθρώπους του κόσμου αλλά δεν μπορείτε να λέτε ψέματα στον εαυτό σας. Οι ζωές μας βελτιώνονται μόνο όταν παίρνουμε ρίσκα, και το πρώτο και πιο δύσκολο ρίσκο, είναι να προσπαθήσουμε να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας.
4. Σταματήστε να βάζετε τις δικές σας ανάγκες σε δεύτερη μοίρα
Το πιο επώδυνο πράγμα είναι να χάσετε τον εαυτό σας κατά την διάρκεια μιας σχέσης και να ξεχάσετε ότι και εσείς έχετε ανάγκες που πρέπει να καλύψετε. Ναι, να βοηθήσετε τους άλλους, αλλά να βοηθήσετε τον εαυτό σας περισσότερο. Αν νιώθετε ότι θέλετε κάποια στιγμή να ακολουθήσετε το πάθος σας και να κάνετε κάτι που είναι σημαντικό για εσάς, κάντε το τώρα. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή.
5. Σταματήστε να προσπαθείτε να είστε κάποιος που δεν είστε
Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη ζωή είναι να είστε ο εαυτός σας σε έναν κόσμο που προσπαθεί να σας κάνει να μοιάζετε όπως οι άλλοι. Κάποιος θα είναι πάντα πιο όμορφος, κάποιος θα είναι πάντα πιο έξυπνος, κάποιος θα είναι πάντα νεότερος, αλλά κανείς από όλους αυτούς δεν είναι όπως εσείς. Μην αλλάξετε για να αρέσετε στους ανθρώπους. Να είστε εσείς και οι σωστοί άνθρωποι θα αγαπήσουν τον πραγματικό σας εαυτό.
6. Σταματήστε να προσπαθείτε να κρατηθείτε στο παρελθόν
Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε το επόμενο κεφάλαιο της ζωής σας, εάν δεν έχετε κλείσει ακόμη το προηγούμενο.
7. Σταματήστε να φοβάστε να κάνετε ένα λάθος
Αν κάνετε κάτι το οποίο στη συνέχεια αποδειχθεί λάθος είναι τουλάχιστον δέκα φορές πιο παραγωγικό από το να μην κάνετε τίποτα. Κάθε επιτυχία βασίζεται σε πολλές αποτυχίες. Κάθε αποτυχία οδηγεί προς την επιτυχία. Να λυπάστε για τα πράγματα που δεν κάνατε πολύ περισσότερο για αυτά που κάνατε.
8. Σταματήστε να χρεώνετε στον εαυτό σας τα λάθη του παρελθόντος
Μπορούμε να αγαπάμε το λάθος άτομο και να κλαίμε για τους λάθος λόγους, αλλά τελικά δεν έχει σημασία πόσο στραβά μας πάνε τα πράγματα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι τα λάθη μας βοηθούν να βρούμε το πρόσωπο και τα πράγματα που είναι σωστά για εμάς. Όλοι κάνουμε λάθη, όλοι παλεύουμε τους αγώνες μας, όλοι έχουμε κάνει πράγματα για τα οποία μετανιώνουμε. Αλλά εσείς δεν είστε τα λάθη σας. Ξεπεράστε τα και βρείτε τη δύναμη να διαμορφώσετε το μέλλον σας χωρίς αυτά. Κάθε πράγμα που σας έχει συμβεί ποτέ στη ζωή σας, σας προετοιμάζει για μια στιγμή που θα έρθει στο μέλλον.
9. Σταματήστε να προσπαθείτε να αγοράσετε την ευτυχία
Πολλά από τα πράγματα που επιθυμούμε είναι ακριβά. Αλλά η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα που πραγματικά μας ικανοποιούν είναι εντελώς δωρεάν: η αγάπη, το γέλιο και τα πάθη μας.
10. Σταματήστε αποκλειστικά να ψάχνετε στους άλλους για την ευτυχία σας
Αν δεν είστε ευχαριστημένοι με το ποιοι είστε εσωτερικά, δεν θα είστε ποτέ ευτυχισμένοι σε μια μακροχρόνια σχέση με κάποιον άλλο. Θα πρέπει να δημιουργήσετε σταθερότητα στη ζωή σας πριν μπορέσετε να τη μοιραστείτε με κάποιον άλλο.
11. Σταματήστε να είστε σε αδράνεια
Μην σκέφτεστε πάρα πολύ και μην δημιουργείτε προβλήματα που στην ουσία δεν υπάρχουν. Αξιολογήστε τις καταστάσεις και αναλάβετε αποφασιστική δράση. Δεν μπορείτε να αλλάξετε αυτό που αρνείστε να αντιμετωπίσετε. Η επίτευξη της προόδου περιλαμβάνει ρίσκο. Αυτό είναι σίγουρο! Δεν μπορείτε να προοδεύσετε αν φοβάστε να απλώσετε το πόδι σας μπροστά.
12. Σταματήστε να σκέφτεστε ότι δεν είστε έτοιμοι
Κανείς δεν αισθάνεται ποτέ 100% έτοιμος όταν προκύψει μια ευκαιρία. Επειδή οι περισσότερες μεγάλες ευκαιρίες στη ζωή μας, μας αναγκάζουν να βαδίσουμε πέρα από τις ζώνες ασφαλείας που έχουμε ορίσει, θα διστάσετε να το τολμήσετε στην αρχή. Βρείτε τη δύναμη και αρπάξτε την ευκαιρία. Ποιος ξέρει πότε και αν θα σας ξαναπαρουσιαστεί.
13. Σταματήστε να κάνετε σχέσεις για τους λάθος λόγους
Οι σχέσεις πρέπει να επιλέγονται με σύνεση. Είναι καλύτερα να είσαι μόνος, παρά να βρίσκεσαι σε μια κακή σχέση. Δεν υπάρχει ανάγκη να βιαστείτε. Αν κάτι είναι γραφτό να γίνει, θα γίνει όταν πρέπει. Το σωστό χρόνο, με το σωστό πρόσωπο και για τον καλύτερο λόγο. Ερωτευτείτε όταν είστε έτοιμοι, όχι όταν νιώθετε μόνοι.
14. Σταματήστε να απορρίπτετε νέες σχέσεις μόνο και μόνο επειδή οι παλιές δεν λειτούργησαν
Με τα χρόνια θα συνειδητοποιήσετε ότι όσοι άνθρωποι μπαίνουν στη ζωή σας, μπαίνουν για κάποιον λόγο. Κάποιος θα σας πληγώσει, κάποιος θα σας χρησιμοποιήσει και κάποιος θα σας διδάξει. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι κάποιοι θα σας κάνουν καλύτερους ανθρώπους.
15. Σταματήστε να προσπαθείτε να συναγωνιστείτε τους άλλους
Μην ανησυχείτε για το τι κάνουν οι άλλοι καλύτερα από εσάς. Επικεντρωθείτε στο να μπορέσετε κάθε μέρα να ξεπερνάτε τα δικά σας ρεκόρ, τις δικές σας επιτυχίες. Η επιτυχία είναι απλά μια μάχη ανάμεσα σε εσάς και στον εαυτό σας.
16. Σταματήστε να ζηλεύετε τους άλλους
Η ζήλια είναι η τέχνη του να μετράτε τις ευλογίες των άλλων αντί των δικών σας. Ρωτήστε τον εαυτό σας το εξής: «Τι είναι αυτό το κάτι που το έχω εγώ και το θέλουν όλοι οι άλλοι;»
17. Σταματήστε να παραπονιέστε και να στεναχωριέστε για τον εαυτό σας
Οι αποτυχίες της ζωής έρχονται για κάποιο λόγο. Για να μετατοπίζετε την πορεία σας σε μια κατεύθυνση που προορίζεται αποκλειστικά για εσάς. Δεν μπορείτε να το δείτε ή να το καταλάβετε πάντα πριν συμβεί. Γι αυτό μπορεί να είναι σκληρό και άσχημο. Αλλά με βάση αυτές τις αποτυχίες θα μπορέσετε να φτιάξετε το μέλλον σας. Θα σας οδηγήσουν σε μια καλύτερη θέση, θα σας κάνουν καλύτερο άνθρωπο, θα βελτιώσουν τη σκέψη σας και την κατάσταση σας. Για αυτό χαμογελάστε! Δώστε στους άλλους να καταλάβουν ότι σήμερα είστε πιο δυνατός και πιο σοφός από ότι είσαστε χθες.
18. Σταματήστε να μαλώνετε
Μην ζείτε τη ζωή σας με το μίσος στην καρδιά σας. Θα καταλήξετε να πληγώνετε τον εαυτό σας περισσότερο από όσο θέλετε να πληγώσετε τους ανθρώπους που μισείτε. Δεν συγχωρείτε κάποιον λέγοντας του «Δεν με ενοχλεί αυτό που μου έκανες. Δεν υπάρχει πρόβλημα» αλλά λέγοντας του ότι «δεν πρόκειται να αφήσω αυτό που μου έκανες να καταστρέψει για πάντα την ευτυχία μου». Η συγχώρεση είναι η απάντηση. Συγχωρέστε, αφήστε το να φύγει και θα βρείτε την ειρήνη, την γαλήνη και την απελευθέρωση! Να θυμάστε ότι η συγχώρεση δεν είναι μόνο για τους άλλους ανθρώπους, αλλά και για εσάς. Αν χρειαστεί συγχωρέστε τον εαυτό σας και προσπαθήστε να κάνετε κάτι καλύτερο την επόμενη φορά.
19. Σταματήστε να αφήνετε τους άλλους να σας κατεβάζουν επίπεδο
Αρνηθείτε να υποβαθμίσετε τις απαιτήσεις σας για να ζήσετε με κάποιον που αρνείται να αναβαθμίσει τις δικές του.
20. Σταματήστε να σπαταλάτε το χρόνο σας εξηγώντας τον εαυτό σας στους άλλους
Οι φίλοι σας δεν το χρειάζονται και οι εχθροί σας δεν θα πιστέψουν τα λόγια σας έτσι και αλλιώς. Απλά κάντε αυτό που η καρδιά σας πιστεύει ότι είναι σωστό.
21. Σταματήστε να κάνετε τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά, χωρίς κανένα διάλειμμα
Η στιγμή που χρειάζεστε για να πάρετε μια βαθιά ανάσα είναι πάντα όταν νομίζετε ότι δεν έχετε χρόνο. Αν συνεχίσετε να κάνετε αυτό που κάνετε, δεν θα βρείτε ποτέ το χρόνο για να ρίξετε μια ματιά έξω από την καθημερινότητα σας. Μερικές φορές χρειάζεται να δείτε τα πράγματα από απόσταση, για να τα δείτε πιο καθαρά.
22. Σταματήστε να μην προσέχετε την ομορφιά των μικρών στιγμών
Απολαύστε τις μικρές χαρές γιατί μια μέρα όταν κοιτάξετε πίσω μπορεί να ανακαλύψετε ότι τελικά ήταν μεγάλες. Το καλύτερο κομμάτι της ζωής σας θα είναι αυτές οι μικρές, ανώνυμες στιγμές που περάσατε χαμογελώντας με κάποιον άνθρωπο που θεωρείτε σημαντικό.
23. Σταματήστε να προσπαθείτε να κάνετε τα πάντα τέλεια
Ο πραγματικός κόσμος δεν ανταμείβει τους τελειομανείς. Ο πραγματικός κόσμος ανταμείβει τους ανθρώπους που καταφέρνουν να ολοκληρώσουν την προσπάθεια τους.
24. Σταματήστε να ακολουθείτε πάντα τον εύκολο δρόμο
Η ζωή δεν είναι εύκολη, ειδικά όταν θέλετε να πετύχετε κάτι που αξίζει τον κόπο. Μην πάρετε τον εύκολο δρόμο. Κάντε κάτι το εξαιρετικό.
25. Σταματήστε να ενεργείτε σαν όλα να είναι καλά, όταν δεν είναι
Είναι φυσικό κάποιες φορές να νιώθετε ότι διαλύεστε και ότι «πέφτετε» ψυχολογικά. Δεν χρειάζεται να προσποιείστε ότι είστε πάντα δυνατοί, δεν υπάρχει ανάγκη να αποδεικνύετε διαρκώς ότι όλα πάνε καλά και ούτε πρέπει να σας απασχολεί τι σκέφτονται οι άλλοι άνθρωποι. Κλάψτε όταν το έχετε ανάγκη. Είναι υγεία να αφήνετε τα δάκρυά σας να τρέξουν. Όσο πιο σύντομα το κάνετε, τόσο πιο σύντομα θα μπορέσετε να χαμογελάσετε και πάλι.
26. Σταματήστε να κατηγορείτε τους άλλους για τα προβλήματά σας
Αν θέλετε πραγματικά να πετύχετε τα όνειρα σας τότε θα πρέπει να μπορείτε να αναλάβετε την ευθύνη για τη ζωή σας. Όταν κατηγορείτε τους άλλους για αυτά που περνάτε και αρνείστε την προσωπική σας ευθύνη τότε δίνετε στους άλλους τη δύναμη να επέμβουν στη ζωή σας.
27. Σταματήστε να προσπαθείτε να είστε πάντα εκεί για όλους
Είναι αδύνατο να το κάνετε αυτό και όταν το προσπαθήσετε θα σας εξαντλήσει. Αλλά το να κάνετε μόνο ένα άτομο να χαμογελάσει ΜΠΟΡΕΙ πραγματικά να αλλάξει τον κόσμο. Ίσως όχι όλο τον κόσμο, αλλά τον δικό του κόσμο. Γι αυτό περιορίστε την προσοχή σας. Μην κοιτάτε παντού..
28. Σταματήστε να ανησυχείτε τόσο πολύ
Η στεναχώρια δεν θα αφαιρέσει τις δυσκολίες. Ένας τρόπος για να ελέγχξετε εάν κάτι αξίζει να στεναχωριέστε για αυτό είναι να κάνετε στον εαυτό σας την εξής ερώτηση: «Θα έχει σημασία αυτό σε ένα χρόνο; Σε 3 χρόνια; Σε 5 χρόνια;» Εάν όχι, τότε δεν αξίζει να ανησυχείτε για αυτό.
29. Σταματήστε να εστιάζετε σε αυτά που δεν θέλετε να συμβούν
Εστιάστε σε αυτά που θέλετε να συμβούν. Η θετική σκέψη βρίσκεται στην απαρχή κάθε μεγάλης επιτυχημένης ιστορίας. Εάν ξυπνάτε κάθε πρωί με την σκέψη ότι κάτι υπέροχο θα σας συμβεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, όχι πάντα, αλλά πολύ συχνά θα δείτε την σκέψη σας να γίνεται να πραγματικότητα.
30. Σταματήστε να είστε αχάριστοι
Ανεξάρτητα του πόσο καλά ή άσχημα σας πάνε τα πράγματα, να ξυπνάτε κάθε πρωί ευχαριστημένοι για τη ζωή σας. Κάποιος, κάπου αλλού, παλεύει απεγνωσμένα για την δική του. Αντί να σκέφτεστε λοιπόν για αυτά που δεν έχετε, προσπαθήστε να νιώθετε ευγνωνοσύνη για αυτά που έχετε και που κάποιοι άλλοι τα στερούνται.
dinfo.gr
ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις