Αλλαγή Γλώσσας στα Windows 7 (σε κάθε έκδοση)!

Αν λοιπόν, για οποιοδήποτε λόγο, βρεθήκατε με μια έκδοση των Windows σε γλώσσα διαφορετική από αυτή που έχετε συνηθήσει και επιθυμείτε, τα καλά νέα είναι πως η αλλαγή γλώσσας στα Windows 7 είναι υπόθεση κυριολεκτικά λίγων λεπτών, όποια έκδοση κι αν έχετε!

Αλλαγή γλώσσας στα Windows 7 Starter / Home Premium / Professional?

H Microsoft, στην αστείρευτη σοφία της (όπου σοφία=απληστία) έχει ενσωματωμένη τη δυνατότητα αλλαγής γλώσσας σε ολόκληρο το περιβάλλον των Windows 7… αλλά μόνο τις κορυφαίες (και ακριβότερες) εκδόσεις Ultimate και Enterprise.
αλλαγή γλώσσας στα windows 7 01
Για να καταλάβετε τη διαφορά, τα Windows 7 Home Premium κοστίζουν γύρω στα 95 ευρώ, ενώ τα Windows 7 Ultimate γύρω στα 170 ευρώ.
Το πρόβλημα είναι πως το 99% των υπολογιστών που έρχονται με προεγκατεστημένη μια έκδοση των Windows, διαθέτουν είτε τα Starter (μια «κουτσουρεμένη» έκδοση των 7 που είναι για πέταμα, συνήθως σε netbook που επίσης είναι για πέταμα) είτε τα Home Premium.
Και, σε αυτά τα δεκάδες εκατομμύρια χρηστών, αν θέλουν να αλλάξουν γλώσσα χωρίς format και επανεγκατάσταση, η Microsoft απλά λέει «λυπάμαι πολύ…», χωρίς να λυπάται καθόλου.
Για το λόγο αυτό, για να αλλάξουμε γλώσσα στα Windows 7 εφόσον δεν έχουμε τις ακριβές εκδόσεις Ultimate ή Enterprise, θα χρειαστεί να κάνουμε μια μικρή πατέντα.

Βήμα 1ο: Vistalizator

Τα καλά νέα είναι πως τα πακέτα γλωσσών που λειτουργούν στις εκδόσεις Ultimate και Enterprise, είναι κατάλληλα και για τις οικονομικότερες εκδόσεις των Windows. Απλά, επειδή η Microsoft έχει αφαιρέσει τη διαδικασία για την αλλαγή γλώσσας από το λειτουργικό σύστημα, χρειάζεται να εφαρμόσουμε τα πακέτα γλωσσών με ένα τρίτο πρόγραμμα.
Εδώ έρχεται το δωρεάν πρόγραμμα Vistalizator, για να κάνει αυτή τη διαδικασία για εμάς.
Κατεβάζουμε λοιπόν το Vistalizator από την επίσημη ιστοσελίδα του. Η τελευταία έκδοση εδώ και περίπου ενάμισι χρόνο είναι η 2.51 (και, μέχρι να υπάρξει έκδοση για τα Windows 8, αν βγει ποτέ, δεν νομίζω πως θα βγάλουν άλλη).
αλλαγή γλώσσας στα windows 7 01

Βήμα 2ο: Κατεβάζουμε τη γλώσσα της επιλογής μας

Στην ίδια σελίδα από όπου κατεβάσαμε το Vistalizator βρίσκουμε και τις σελίδες που περιέχουν τα πακέτα γλωσσών.
Για να επιλέξουμε την κατάλληλη έκδοση του αρχείου εγκατάστασης, πρέπει να ξέρουμε αν έχουμε 32 bit ή 64 bit Windows 7, καθώς και το αν έχουμε το Service Pack 1 εγκατεστημένο.
Και τις δύο αυτές πληροφορίες μπορούμε να τις μάθουμε πηγαίνοντας στο Start Menu, γράφοντας στην αναζήτηση «System Information» και παντώντας Enter.
αλλαγή γλώσσας στα windows 7 02
Στην οθόνη που εμφανίζεται βλέπουμε όλες τις πληροφορίες που χρειαζομαστε. Αυτά που μας ενδιαφέρουν είναι το Version και το System Type, στην προκειμένη περίπτωση Service Pack 1 και 64 bit (x64) αντίστοιχα.
αλλαγή γλώσσας στα windows 7 03
Αν στα δικά σας Windows γράφει x86-based PC, έχετε την 32 bit έκδοση των Windows.
Συνεπώς, η έκδοση που χρειάζομαι στο παρόν παράδειγμα είναι η 64-bit Windows 7 SP1
αλλαγή γλώσσας στα windows 7 04
28112013 multi device 2014
Σε απλή αλφαβητική σειρά βρίσκουμε τα Ελληνικά κάτω από τα Γερμανικά και πάνω από τα Εβραϊκά.
αλλαγή γλώσσας στα windows 7 05
Το αρχείο της Ελληνικής γλώσσας για τη συγκεκριμένη έκδοση των Windows είναι 64,6ΜΒ. Για τα 32 bit Service Pack 1 Windows είναι λίγο μικρότερο, στα 52 MB.
αλλαγή γλώσσας στα windows 7 06
Τα αρχεία αυτά προέρχονται κατευθείαν από τη Microsoft, από τη σελίδα windowsupdate.com. Αναλόγως του φόρτου που έχουν οι servers της Microsoft, θα πάρει μερικά λεπτά για να κατέβει το αρχείο.

Βήμα 3ο: Τρέχουμε το Vistalizator

Στο τελευταίο βήμα, αρκεί να τρέξουμε το αρχείο vistalizator.exe που κατεβάσαμε νωρίτερα.
αλλαγή γλώσσας στα windows 7 07
Όπως βλέπετε, και το Vistalizator επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που έχουμε για το λειτουργικό μας σύστημα.
Κάνουμε κλικ στο κουμπί Add Languages, επιλέγουμε το αρχείο της Ελληνικής γλώσσας που μόλις κατεβάσαμε, και κάνουμε Open.
αλλαγή γλώσσας στα windows 7 08
Μόλις μας εμφανιστεί η επιλογή κάνουμε Install language.
αλλαγή γλώσσας στα windows 7 09
Η διαδικασία αυτή λέει πως μπορεί να πάρει μέχρι 20 λεπτά, αλλά στην περίπτωσή μου πήρε περίπου ένα πεντάλεπτο.
αλλαγή γλώσσας στα windows 7 10
Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, το πρόγραμμα μας ρωτάει αν θέλουμε να κάνουμε τα Ελληνικά τη νέα γλώσσα απεικόνισης, και βεβαίως πατάμε Yes.
αλλαγή γλώσσας στα windows 7 11
Πρέπει να βγούμε από το πρόγραμμα και να κάνουμε επανεκκίνηση του συστήματος για να ενεργοποιηθούν οι αλλαγές.
αλλαγή γλώσσας στα windows 7 12
Πατώντας Exit στο πρόγραμμα, μας προτείνει μόνο του να κάνει επανεκκίνηση του συστήματος. Πριν πατήσουμε το Yes, φροντίζουμε να έχουμε αποθηκεύσει όλα μας τα ανοιχτά έγγραφα και να έχουμε κλείσει όλα τα προγράμματα.
αλλαγή γλώσσας στα windows 7 13
Αμέσως μετά την επανεκκίνηση, έχουμε πλέον τα Windows στα Ελληνικά.
αλλαγή γλώσσας στα windows 7 14
Ας προσέχαμε… ;-)

Γρήγορη επαναφορά γλώσσας

Για να επιστρέψουμε στην αρχική γλώσσα, δεν χρειάζεται να κατεβάσουμε τίποτα. Αρκεί να ανοίξουμε ξανά το Vistalizator, να επιλέξουμε την προηγούμενη γλώσσα και να πατήσουμε Change Language.
αλλαγή γλώσσας στα windows 7 15
Αυτό ήταν όλο!

http://www.pcsteps.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις