13 παράξενες πληροφορίες για το ανθρώπινο σώμα

Παράξενες πληροφορίες για το ανθρώπινο σώμα
Λένε, ότι ένας μέσος άνθρωπος χρησιμοποιεί μόλις το 10% του εγκεφάλου του, ενώ το υπόλοιπο 90% παραμένει σχεδόν ανεξερεύνητο.
Τι άλλο δε γνωρίζουμε για το ανθρώπινο σώμα;

Διαβάστε παρακάτω ενδιαφέροντα δεδομένα, όπως τα κατέγραψε η ιστοσελίδα todayifoundout.com:
1. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος χρησιμοποιεί περίπου το 20% του οξυγόνου του ανθρώπινου σώματος και των θερμίδων που προσλαμβάνει αυτό, παρότι αποτελεί μόλις το 2% της μάζας του σώματος ενός ενήλικα.
2. Περίπου το 85% των ανθρώπων αναπνέουν κυρίως από το ένα ρουθούνι κάθε φορά, και το «αναπνευστικό αυτό μοτίβο» σημειώνεται κυκλικά κάθε περίπου τέσσερις ώρες, με τη μετάβαση να γίνεται από το ένα ρουθούνι στο άλλο μέσω του στυτικού ιστού της μύτης, που είναι παρόμοιος με τον στυτικό ιστό του πέους ή της κλειτορίδας.
3. Τα ανθρώπινα οστά είναι πολύ δυνατά. Ένα κομμάτι ανθρώπινου οστού μεγέθους ενός… σπιρτόκουτου, μπορεί να αντέξει περίπου 9 τόνους βάρους. Αυτό είναι περίπου 4 φορές το βάρος που μπορεί να αντέξει ένα αντίστοιχο κομμάτι τσιμέντου.
4. Τα κόπρανα παίρνουν το χρώμα τους από τη χολή που χύνεται μέσω της χοληδόχου κύστεως στα έντερα και μεταβολίζεται χάρη στα μικρόβια που υπάρχουν εκεί. Χωρίς αυτή τα κόπρανα δείχνουν γκριζωπά/λευκά… κάτι σαν τις κουτσουλιές των πουλιών!
5. Χρειάζονται περίπου 60 δευτερόλεπτα προκειμένου ένα κύτταρο του αίματος να κάνει μια… γύρα στο σώμα σας.
6. Ο άνθρωπος έχει πολύ περισσότερες από πέντε αισθήσεις. Μπορεί να μην έχει συμφωνηθεί πόσες ακριβώς, όμως θεωρείται ότι είναι τουλάχιστον 20.
7. Ένας άντρας παράγει περίπου 10 εκατομμύρια σπερματοζωάρια την ημέρα. Αν κάθε ένα κατέληγε σε ένα… μωρό, θα χρειάζονταν μόλις 2 μέρες για να «αναγεννηθεί» ο παγκόσμιος πληθυσμός!
8. Κατά μέσο όρο ο οργανισμός μιας γυναίκας παράγει περίπου μισό εκατομμύριο ωάρια. Ωστόσο, μόλις μερικές εκατοντάδες από αυτά μπορούν να «καταστήσουν» μια γυναίκα έγκυο.
9. Το ανθρώπινο έντερο περιέχει περίπου 100 τρισεκατομμύρια μικρόβια, ή περίπου 10 φορές παραπάνω απ’ όσα είναι τα κύτταρα όλου του ανθρώπινου σώματος.
10. Τα νεφρά φιλτράρουν κατά μέσο όρο 1,3 λίτρα αίματος κάθε λεπτό, ενώ ένας μέσος άνθρωπος ουρεί περίπου 1,5 λίτρο νερό την ημέρα.
11. Μέσα σε 30 λεπτά το σώμα παράγει αρκετή θερμότητα για να ζεστάνει μισό γαλόνι νερό.
12. Οι πνεύμονες έχουν τόσα τριχοειδή αγγεία (περίπου 300 εκατομμύρια), που αν τα τεντώσει κανείς σε μια γραμμή φτάνει από το Σιάτλ στο Σαν Ντιέγκο.
13. Όσο πιο υψηλό IQ έχει κάποιος, τόσο μεγαλύτερη είναι η συχνότητα των ονείρων του κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Πηγή: Newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις