10 χρήσεις-έκπληξη της… ασπιρίνης!

aspirinΗ ασπιρίνη είναι γνωστή σε όλον τον κόσμο για την ανακούφιση του πονοκέφαλου και του πυρετού. Δεδομένου ότι είναι ένα φάρμακο γενικής χρήσης, πολλοί άνθρωποι το επιλέγουν σεκαθημερινή βάση. Εκτός, όμως, από το να είναι ένα σπουδαίο αναλγητικό και αντιπυρετικό φάρμακο, η ασπιρίνη έχει μια ποικιλία από εναλλακτικές χρήσεις, άγνωστες στους περισσοτέρους. Ρίξτε μια ματιά στη λίστα που ακολουθεί και θα εκπλαγείτε με τις ιδιότητές της πέραν των φαρμακευτικών...
1. Καταπολεμά τα σπυράκια της ακμής. Σπάστε δύο-τρία δισκία και αναμείξτε με μικρή ποσότητα νερού.Απλώστε τομείγμα στα σπυράκια, αφήστε 2-3 λεπτά και ξεπλύντε. Τα σπυράκια θα ξεραθούν και θα εξαφανιστούν γρηγορότερα.
2. Μειώνει τη φαγούρα και τον ερεθισμό από τα τσιμπήματα εντόμων. Χρησιμοποιήστε το παραπάνω μείγμα πάνω στο τσίμπημα κουνουπιού ή μέλισσας και η φαγούρα, η κοκκινίλα και ο ερεθισμός θα μειωθούν σημαντικά.
3. Αφαιρεί τους κίτρινους λεκέδες του τσιγάρου από τα χέρια. Σπάστε 2-3 χαπάκια και αναμείξτε με λεμόνι. Απλώστε στους αντιαισθητικούς λεκέδες που υπάρχουν στις άκρες των δαχτύλων, επαναλάβετε σε τακτά χρονικά διαστήματα και τάχιστα θα εξαφανσιτούν.
4. Είναι το καλύτερο λίσπασμα για το χώμα. Διαλύστε 1 δισκίο ασπιρίνης σε 1,5 λίτρο νερού και βρέχετε ανά τακτά διαστήματα το χώμα σε κήπο ή γλάστρες. Προσοχή: Μην χρησιμοποιήσετε παραπάνω ασπιρίνες γιατί θα βλάψετε τα φυτά σας.
5. Απομακρυνει την πιτυρίδα. Φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής και οι γνώριμες νιφάδες της πιτυρίδας είναι ενοχλητικά συμπτώματα και αντιαισθητικά επίσης. Σπάστε δύο δισκία ασπιρίνης και ανακατέψτε με λίγο σαμπουάν. Απλώστε το μείγμα στα μαλλιά σας και αφήστε το για περίπου δύο λεπτά. Ξεπλύνετε καλά και λουστείτε με το σαμπουάν μόνο άλλη μία φορά. Η πιτυρίδα σιγά σιγά θα εξαφανιστεί.
6. Λειτουργεί ως άριστο απολεπιστικό του δέρματος. Το σαλικυλικό οξύ που εμπεριέχεται στις ασπιρίνες χρησιμοποιείται συχνά σε απολεπιστικά και καθαριστικά προσώπου. Δημιουργήστε ένα μείγμα νερού και ασπιρίνης και τρίψτε πρόσωπο ή σώμα 1 φορά την εβδομάδα, όπως θα κάνατε και με ένα συμβατικό απολεπιστικό.
7. Αφαιρεί τους κάλους. Σπάστε έξι δισκία ασπιρίνης και αναμείξτε με μισό κουταλάκι του γλυκού νερό και το χυμό 1 λεμονιού. Εφαρμόστε το μείγμα γενναιόδωρα πάνω στον κάλο και καλύψτε με ένα ζεστό πανί. Αφαιρέστε μετά από δεκαπέντε λεπτά το πανί και τρίψτε τον κάλο, που θα έχει μαλακώσει, με μια ελαφρόπετρα.
8. Ζωντανεύει τα λουλούδια στο βάζο. Ρίξτε μια ασπιρίνη στο νερό του βάζου με τα λουλούδια και αυτά θα διατηρηθούν για περισσότερες μέρες φρέσκα.
9. Αφαιρεί τους λεκέδες από ύφασμα. Διαλύστε δυο ασπιρίνες σε λίγο νερό και απλώστε το μείγμα πάνω στο λεκέ. Αφήστε για λίγη ώρα και στη συνέχεια πλύντε το ρούχο κανονικά.
10. Προλαμβάνει τις μυκητιάσεις στα πέλματα. Σπάστε τρία δισκία και αναμείξτε με λίγο ταλκ. Ρίξτε τη σκόνη αυτή στα πόδια σας, φροντίζοντας να πάει ανάμεσα από τα δάχτυλα. Επαναλάβετε 1 φορά την εβδομάδα.
(perierga)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις