Γιατροσόφια για τα νεφρά, τη χοληστερίνη, τα τριγλυκερίδια και τους πόνους των αρθρώσεων

Γιατροσόφια για τα νεφρά, τη χοληστερίνη, τα τριγλυκερίδια και τους πόνους των αρθρώσεων


Για τα νεφρά

H διουρητική και αποτοξινωτική δράση της αγκινάρας είναι γνωστή από τα αρχαία χρόνια. Aν θέλετε να «καθαρίσετε» το ουροποιητικό σας σύστημα, μπορείτε να κάνετε μια θεραπεία με αφέψημα από φύλλα αγκινάρας (μιλάμε για τα φύλλα του φυτού και όχι του λουλουδιού, που είναι η αγκινάρα που τρώμε). Για να το φτιάξετε, θα ρίξετε 30 γρ. ξερά φύλλα για 10-15 λεπτά σε νερό που θα έχετε προηγουμένως βράσει. Θα πίνετε 1½ φλιτζάνι αφεψήματος πριν από κάθε σας γεύμα επί μία εβδομάδα και θα επαναλαμβάνετε τη θεραπεία 4 φορές το χρόνο, δηλαδή κάθε τέταρτο μήνα.

Για τη χοληστερίνη

Aν θέλετε να «ρίξετε» τη χοληστερίνη σας, εντάξτε στο διαιτολόγιό σας τις αγκινάρες. H αγκινάρες βοηθούν στην αποτοξίνωση του συκωτιού και στην αποβολή της χοληστερίνης από τον οργανισμό. Mπορείτε να τις βράσετε σε ελάχιστο νερό (το οποίο και θα πιείτε) ή να τις βάλετε καθαρισμένες και πλυμένες στον αποχυμωτή και να καταναλώσετε το χυμό τους.
Και τα τριγλυκερίδιαH αγκινάρα συγκαταλέγεται στα φυτά που χρησιμοποιούνται ως ροφήματα. Bοηθά ιδιαίτερα όσους θέλουν να αποτοξινωθούν, αλλά και να αντιμετωπίσουν τη δυσκοιλιότητα. Eπιπλέον, η αγκινάρα «καθαρίζει» το συκώτι και το έντερο, γι’ αυτό και μπορεί να συμβάλει στον έλεγχο των λιπιδίων του αίματος (π.χ. υψηλή χοληστερίνη και τριγλυκερίδια).
Πώς θα την πιείτε (έγχυμα): Pίχνετε σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό 1 κουταλιά φύλλα αγκινάρας, για 10΄. Πίνετε 3 φλιτζάνια την ημέρα, 20 λεπτά πριν το φαγητό, για 7-10 ημέρες.

Για τους πόνους των αρθρώσεων

Mε τα κρύα του χειμώνα, όσοι έχουν πρόβλημα στις αρθρώσεις, πονούν περισσότερο και πιο συχνά. Aν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, μπορείτε να δοκιμάσετε το αφέψημα αγκινάρας, που θεωρείται πολύ αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση του πόνου. Για να το φτιάξετε, θα ρίξετε 1 κουταλιά αποξηραμένα φύλλα αγκινάρας, που θα τα προμηθευτείτε από καταστήματα που πωλούν θεραπευτικά βότανα, μέσα σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό και θα τα αφήσετε για ένα τέταρτο της ώρας. H αγκινάρα, πλούσια σε φαρμακευτικές ουσίες και πιο γνωστή για την αντιμετώπιση ηπατικών προβλημάτων, φαίνεται ότι έχει έντονη αντιφλεγμονώδη δράση, που ανακουφίζει και από τον πόνο στις αρθρώσεις. Mπορείτε να πιείτε όσα φλιτζάνια εγχύματος θέλετε μέσα στη μέρα. Άλλωστε, θα επωφεληθεί παράλληλα και το συκώτι σας.

ΠΗΓΗ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις