Oι καλύτερες τροφές για άντρες άνω των 50 ετών

Οι καλύτερες τροφές για τους άνδρες άνω των 50 ετών, είναι εκείνες που μπορούν να τους βοηθήσουν να ασχοληθούν με όλες τις αλλαγές στο σώμα τους, καθώς μεγαλώνουν. Οι γυναίκες περνούν στην εμμηνόπαυση, αλλά οι άνδρες βιώνουν τις δικές τους, πιο ανεπαίσθητες αλλαγές καθώς γερνούν.

Με την «ανδρόπαυση» ή ανδρική κλιμακτήριο, σιγά-σιγά μειώνονται τα επίπεδα τεστοστερόνης, όπως και ο μεταβολισμός, ο προστάτης διογκώνεται και υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για καρδιαγγειακά προβλήματα και άλλες ασθένειες.
Αυτές οι αλλαγές μπορεί να επηρεάσουν τη σεξουαλική ζωή του άνδρα, τη διάθεση, την ικανότητα να κοιμηθεί, τη συγκέντρωση και την υγεία του προστάτη.
Η σωστή διατροφή, μπορεί να βοηθήσει την ενίσχυση της πνευματικής οξύτητας του άνδρα και να τον διευκολύνει να διαχειριστεί τα προβλήματα υγείας και να αυξήσει την ενέργειά του. Τρώγοντας μια ποικιλία υγιεινών τροφών θα ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας και θα έχετε μια καλύτερη ζωή. Επίσης, οι άφθονες φυτικές ίνες είναι σημαντικές για το πεπτικό σας σύστημα.
Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στις καλύτερες τροφές για τους άνδρες άνω των 50 ετών.
Ξηροί καρποί
Οι ξηροί καρποί είναι από τις καλύτερες τροφές για τους άνδρες άνω των 50 ετών, για πολλούς λόγους. Βοηθούν στην υγεία της καρδιάς και έχουν μια σειρά άλλα οφέλη. Τα αμύγδαλα μπορεί να βελτιώσουν τον ύπνο και τη διάθεσή σας, τα καρύδια Βραζιλίας αποτελούν μια από τις σούπερ τροφές για την υγεία του προστάτη, τα κλασικά καρύδια έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν τους μυς, αλλά και οφέλη κατά του καρκίνου του προστάτη, τα φιστίκια μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης, προστατεύουν την καρδιά και βελτιώνουν τη στυτική λειτουργία.
Σταυρανθή λαχανικά
Τα σταυρανθή λαχανικά όπως το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το κουνουπίδι, το λάχανο, και άλλα, είναι μερικά από τα καλύτερα τρόφιμα για τους άνδρες άνω των 50 ετών. Βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου της ουροδόχου κύστης και άλλων τύπων καρκίνου (ειδικά όταν τρώγονται ωμά) και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.
Μούρα  Οι άνδρες προχωρημένης ηλικίας πρέπει να προσπαθήσουν να τρώνε ένα φλιτζάνι μούρα την ημέρα. Όλα τα είδη μούρων είναι ωφέλιμα, αλλά τα μύρτιλλα και τα μούρα acai, είναι πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά και κάνουν καλό στην υγεία του εγκεφάλου.
Τα μούρα είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη C και φυτικές ίνες, αλλά και στα φλαβονοειδή ανθοκυανίνες. Μια μελέτη από το Χάρβαρντ, διαπίστωσε ότι οι ανθοκυανίνες είναι ιδιαίτερα ευεργετικές για τους άνδρες στην πρόληψη του Πάρκινσον. Οι άνδρες, αλλά όχι οι γυναίκες, που έτρωγαν μεγαλύτερη ποσότητα αυτών των φλαβονοειδών, είχαν 40% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν τη νόσο του Πάρκινσον από τους άνδρες που έτρωγαν μικρότερη ποσότητα.
Κόκκινα και πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά
Τα κόκκινα και πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά, είναι πολύ ωφέλιμα για την υγεία. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε β καροτίνη (πρόδρομος της βιταμίνης Α), η οποία μπορεί να βοηθήσει το ανοσοποιητικό σύστημα στην καταπολέμηση του καρκίνου και άλλων ασθενειών. Οι κόκκινες και πορτοκαλί πιπεριές, τα ρόδια, οι ντομάτες, τα παντζάρια, τα καρότα, οι πιπεριές και οι πιπεριές τσίλι, βρίσκονται στην κορυφή της λίστας για τις καλύτερες τροφές για άντρες άνω των 50.
Οι πιπεριές τσίλι βοηθούν στη βελτίωση του μεταβολισμού, λειτουργούν ως διαλυτικό του αίματος και ακόμη, αυξάνουν τη διάθεση απελευθερώνοντας ενδορφίνες. Οι γλυκοπατάτες προλαμβάνουν το διαβήτη και πολλές άλλες ασθένειες, όπως το Alzheimer, το πάρκινσον, ο καρκίνος, η καρδιακή προσβολή και το εγκεφαλικό επεισόδιο. Βοηθούν ακόμη στην υγεία του δέρματος και τις ρυτίδες.
Τα παντζάρια και άλλα λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε νιτρικά άλατα, μπορεί να βελτιώσουν τη σεξουαλική υγεία και τα καρότα κάνουν καλό στο δέρμα και βοηθούν στην καταπολέμηση του καρκίνου και της φλεγμονής .
Τέλος, το λυκοπένιο στις ντομάτες και το καρπούζι, βοηθά επίσης τη σεξουαλική υγεία προωθώντας παράλληλα ένα κανονικό μέγεθος του προστάτη και την καταπολέμηση του καρκίνου του προστάτη .
Φασόλια και φακές
Γεμάτα φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, τα φασόλια και οι φακές αποτελούν ένα τέλειο υποκατάστατο του κρέατος. Όπως και τα μούρα, τα μαύρα φασόλια περιέχουν ανθοκυανίνες, που κάνουν καλό στην υγεία του εγκεφάλου.
Γνωρίζατε ότι τα φασόλια είναι νούμερο 1 στη λίστα των top 10 φυσικών μαχητών κατά του καρκίνου; Τα λευκά φασόλια έχουν μια από τις μεγαλύτερες επιδράσεις κατά των καρκινικών κυττάρων. Μια μελέτη από το Loma Linda University, ανέφερε ότι όσοι έτρωγαν φασόλια τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, παρουσίασαν 33% μείωση του κινδύνου εμφάνισης πολυπόδων του παχέος εντέρου (που συχνά οδηγούν σε καρκίνο του παχέος εντέρου).
Πράσινα φυλλώδη λαχανικά Τα σκούρα πράσινα λαχανικά, είναι ωφέλιμα για την υγεία του εγκεφάλου, αλλά και για τη σεξουαλική υγεία. Το σπανάκι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λουτεΐνη και μπορεί να βοηθήσει τη στυτική λειτουργία. Επίσης, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι πλούσια σε φολικό οξύ και κάλιο, αλλά και ασβέστιο, το οποίο είναι καλό για τα οστά. Πολλοί δεν συνειδητοποιούν ότι και οι άνδρες απειλούνται από τον κίνδυνο για οστεοπόρωση. Μια μελέτη ανέφερε ότι οι άνδρες που κατανάλωναν μεγαλύτερες ποσότητες από πράσινα φυλλώδη λαχανικά, είχαν 34% μειωμένο κίνδυνο επιθετικού καρκίνου του προστάτη.
Δημητριακά ολικής αλέσεως
Τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Το πλιγούρι βρώμης μάλιστα βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης. Οι φυτικές ίνες που βρίσκονται στα δημητριακά ολικής άλεσης, όπως η βρώμη, το κριθάρι, το καστανό ρύζι και το σιτάρι, ηρεμούν τη φλεγμονή των ιστών και συμβάλουν στην υγεία της καρδιάς.
Το σώμα μας αφομοιώνει δημητριακά ολικής αλέσεως πιο αργά από τα επεξεργασμένα κι έτσι κρατά χαμηλά τα επίπεδα ινσουλίνης. Η κατανάλωση περισσότερων από 5 γραμμάρια φυτικών ινών από δημητριακά ολικής αλέσεως κάθε μέρα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για εκδήλωση διαβήτη τύπου 2 και το μεταβολικό σύνδρομο.
Τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά
Οι πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα τροφές, βοηθούν στην υγεία της καρδιάς, του προστάτη και του εγκεφάλου. Οι πιο σημαντικές από αυτές είναι τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, ο τόνος, οι σαρδέλες, αλλά και ο λιναρόσπορος και τα καρύδια.
Ο λιναρόσπορος βελτιώνει τη διάθεσή μας, είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες και βελτιώνει την υγεία της καρδιάς.
Τα παραπάνω ψάρια όμως έχουν κι άλλα οφέλη: Ο τόνος είναι πλούσιος σε νιασίνη για την καρδιά και σελήνιο. Μερικά τρόφιμα που περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, αλλά και το ορυκτό του ψευδαργύρου είναι τα στρείδια και τα καβούρια. Ο ψευδάργυρος παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία του προστάτη και τη σεξουαλική υγεία.
Πράσινο τσάι Αν πίνετε αρκετά φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα, θα συμβάλλετε στην πρόληψη διαφόρων μορφών καρκίνου όπως ο καρκίνος του προστάτη, καθώς παρέχει καρδιαγγειακά οφέλη και βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης.
Επιπλέον, το πράσινο τσάι είναι καλό για τον εγκέφαλό. Σε μια ελβετική μελέτη, μαγνητικές τομογραφίες έδειξαν ότι οι άνθρωποι που έπιναν πράσινο τσάι είχαν μεγαλύτερη δραστηριότητα στο χώρο μνήμης του εγκεφάλου τους. Το πράσινο τσάι βοηθά επίσης κατά της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Υγιή για την καρδιά έλαια
Στις καλύτερες τροφές για τους άνδρες άνω των 50 ετών, περιλαμβάνονται και αυτές που περιέχουν υγιή για την καρδιά έλαια, όπως το ελαιόλαδο, οι σπόροι, οι ξηροί καρποί και το αβοκάντο. Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λίπη και έχει την ικανότητα να βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης και τη μείωση της φλεγμονής στα κύτταρα και τις αρθρώσεις. Τα υγιή για την καρδιά έλαια, είναι επίσης σημαντικά για την υγεία του προστάτη. Ορισμένες μελέτες για  τα υγιή για την καρδιά τρόφιμα που βοηθούν κατά του καρκίνου του προστάτη, έδειξαν ότι αυτά τα τρόφιμα, επιβραδύνουν την εξέλιξη του καρκίνου και αυξάνουν την επιβίωση.

Υγιεινά μπαχαρικά για άνδρες άνω των 50 ετών
Υπάρχουν μπαχαρικά για το φαγητό, που είναι επίσης διαθέσιμα σε μορφή συμπληρώματος. Η κουρκουμίνη, η οποία προέρχεται από την κουρκούμη, βοηθά στην καταπολέμηση των όγκων και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που είναι ευεργετικές για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, την προστατίτιδα και άλλες φλεγμονώδεις καταστάσεις.
Η κανέλα έχει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία των μεγαλύτερων ανδρών, καθώς, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης του σακχάρου στο αίμα, μειώνει τη χοληστερόλη, βοηθά στην ανακούφιση του πόνου της αρθρίτιδας και ενισχύει τη γνωστική λειτουργία και τη μνήμη. Τέλος, το σκόρδο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη και βοηθά στην πρόληψη διαφόρων μορφών καρκίνου.
  http://www.clickatlife.gr/

Σχόλια

  1. Θέλετε να πουλήσετε τα νεφρά σας; ή Αναζητάτε την ευκαιρία να πουλήσετε τα νεφρά σας με χρήματα λόγω οικονομικής βλάβης και δεν ξέρετε τι να κάνετε, τότε επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και θα σας προσφέρουμε καλό ποσό για τα νεφρά σας. Το όνομά μου είναι (Doctor Elvis Whyte) Είμαι Φρενολόγος στο νοσοκομείο μας και ειδικεύτηκα στην Χειρουργική των Νεφρών και ασχολούμαστε επίσης με την αγορά και τη μεταμόσχευση νεφρών με έναν ζωντανό αντίστοιχο δότη. Email επικοινωνίας: doctorelviswhyte@gmail.com ή whatsapp μας +2347083629144 για περισσότερες πληροφορίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις