Τα μεγαλύτερα supergroups όλων των εποχών

Είναι σύνηθες το φαινόμενο, μουσικοί που βρίσκονται στο peak της καριέρας τους, να συνεργάζονται με άλλους συναδέλφους τους, δημιουργώντας τα λεγόμενα «supergroups». Μερικά από αυτά είχαν βραχύβια ζωή, φτιάχνοντας ένα-δύο albums και μετά διαλύθηκαν, ενώ άλλα συνεχίζουν ακόμα…


Velvet Revolver
Το group θα μπορούσε να είναι ένα άτυπο reunion των Guns‘N’Roses, χωρίς τον Axl Rose,  με μέλη τους Slash, Duff McKagan και Matt Sorum και τον Izzy Stradlin, που αποχώρησε νωρίς. Στη θέση του βρέθηκε ο Dave Kushner των Wasted Youth και στα φωνητικά ο εμβληματικός frontman των Stone Temple Pilots, Scott Weiland.
Highwaymen Τα «κακά» παιδιά της country, Johnny Cash, Waylon Jennings, Willie Nelson και Kris Kristofferson, έφτιαξαν το 1985 τους Highwaymen και με το single «Highwayman» έφτασαν στο Νο1 των charts.
Them Crooked Vultures
Όταν μια φωτογραφία στην οποία συνδυάζονταν τα logos των Foo Fighters, Queens of The Stone Age και Led Zeppelin, εμφανίστηκε στο διαδίκτυο, ο ενθουσιασμός των fans σε όλον τον κόσμο γιγαντώθηκε.  Ο Dave Grohl, ο Josh Homme και ο John Paul Jones, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και έφτιαξαν όπως όλοι περίμεναν, υπέροχα heavy blues rock κομμάτια.
Cream
O Eric Clapton που είχε ήδη κερδίσει αρκετή δημοσιότητα ως μέλος των Yardbirds και Bluesbreaker, έφτιαξε μαζί με τον μπασίστα Jack Bruce των Blues Incorporated και Manfred Mann και τον drummer Ginger Baker των Graham Bond Organization, τους Cream. Το θρυλικό αυτό group κυκλοφόρησε μια σειρά κλασικών πλέον, albums και singles, όπως το «Sunshine Of Your Love». Crosby, Stills, Nash & Young
Χωρίς τον Neil Young στην αρχή, οι τρεις μουσικοί ενώθηκαν όταν ο David Crosby έφυγε από τους Byrds, ο Graham Nash από τους Hollies και ο Stephen Stills από τους Buffalo Springfield. Μετά την προσθήκη και του Young, το συγκρότημα γνώρισε τεράστια επιτυχία, με το album «Déjà vu», να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα albums τους.
Audioslave
Ένα από τα πιο γνωστά supergroups των τελευταίων ετών, με μπροστάρηδες τον Chris Cornell των Soundgarden και τον κιθαρίστα Tom Morello  των Rage Against The Machine. Μαζί έφτιαξαν τρία albums πριν διαλυθούν το 2007. The Raconteurs/Dead Weather
Ο πολυμήχανος Jack White έφτιαξε μαζί με τον Brendand Benson, τους Raconteurs, ένα traditional rock συγκρότημα και μαζί κυκλοφόρησαν δύο albums. Ο White δεν έμεινε εκεί, καθώς το 2009 έφτιαξε άλλο ένα supergroup, τους Dead Weather, μαζί με την τραγουδίστρια των Kills, Alison Mosshart.
Mad Season
Η σκηνή του Seattle ενώθηκε, με τον τραγουδιστή των Alice In Chains, Layne Staley, τον drummer των Screaming Trees, Barrett Martin και τον κιθαρίστα των Pearl Jam, Mike McCready. Μαζί κυκλοφόρησαν ένα μόνο album, το «Above».

http://www.clickatlife.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις