Τα 8 βήματα που διώχνουν το κοιλιακό λίπος

Άλλος ένας χρόνος πέρασε. Φίλοι μετακόμισαν στο εξωτερικό, άλλοι έμειναν άνεργοι, άλλοι βρήκαν δουλειά και το λίπος στην κοιλιά εκεί, σταθερό δε λέει να φύγει.

Έχει γίνει εμμονή και όχι άδικα, αφού κάθε νέα τρύπα στη ζώνη μαρτυρά το γνωστό «Σούζι και τρως και ψεύδεσαι», που έλεγε και η αείμνηστη Ρένα Βλαχοπούλου. Το λίπος στην κοιλιά, βάσανο ανδρών και γυναικών, είναι δείγμα καλοπέρασης ειδικά στις γιορτές.
Επειδή όμως με τη δύναμη της σκέψης, όπως απέδείξε ο περασμένος χρόνος, δεν καταφέραμε να το διώξουμε, για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με τα 8 βήματα που ακολουθούν.

Βήμα 1ο: Αφαιρούμε από τη διατροφή μας, τροφές που στρεσάρουν το συκώτι και μειώνουν τον μεταβολισμό μας. Μειώνουμε θερμίδες και επιλέγουμε τρόφιμα τα οποία το συκώτι μας μπορεί να μεταβολίσει σωστά.
Με απλά λόγια, αποφεύγουμε επεξεργασμένα τρόφιμα, πολλούς υδατάνθρακες, ζάχαρη (σε όλες τις μορφές της), τρανς λιπαρά, καφεΐνη και αναψυκτικά. Κόβουμε 500 έως 1.000 θερμίδες από την καθημερινή διατροφή μας για να απαλλαγούμε από 1-2 κιλά την εβδομάδα.
Βήμα 2ο: Πίνουμε 100% φυσικό χυμό μούρων ή νερό με μούρα. Τα θαυματουργά αυτά
φρούτα είναι πλούσια σε οργανικά οξέα, που δρουν ως πεπτικά ένζυμα. Τα ένζυμα δηλαδή που στην ουσία εργάζονται για να καταβροχθίσουν τα λιπαρά. Βήμα 3ο: Επιλέγουμε Ω3 λιπαρά οξέα. Τα συγκεκριμένα προϊόντα στοχεύουν στο κοιλιακό λίπος και είναι πηγή ενέργειας και πρωτεϊνών για τον οργανισμό. Ψάρια δύο φορές την εβδομάδα ενδείκνυνται για να χάσουμε επιτέλους τα αντιαισθητικά παχάκια, που μας ενοχλούν.
Βήμα 4ο: Απομνημονεύουμε δύο λέξεις, «γ-λινολενικό οξύ» (GLA) και «συζευγμένο λινολεϊκό οξύ» (CLA). Και τα δύο αυτά στοιχεία πρέπει να τα ενσωματώσουμε στη διατροφή μας.
Το GLA ενεργοποιεί το καφέ λίπος, που βρίσκεται συχνά στα υπέρβαρα άτομα. Το CLA, από την άλλη, βοηθά το σώμα στην πρόσβαση και τη χρήση του αποθηκευμένου λίπους. Το Ω6 λιπαρό οξύ που περιέχει το βιολογικό βοδινό κρέας είναι μία καλή επιλογή.
Βήμα 5ο: Κάνουμε τα μονοακόρεστα λίπη προτεραιότητά μας. Αντικαθιστούμε τα τρανς
και τα κορεσμένα λίπη με τα μονοακόρεστα και βλέπουμε το κοιλιακό λίπος να εξαφανίζεται. Και για να μιλήσουμε απλά, ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, καρύδια, φουντούκια, αβοκάντο και ελιές σε πρώτο πλάνο (αλλά με μέτρο). Βήμα 6ο: Το θαυματουργό λεμονόνερο μπορεί να αποδειχτεί ο κρυφός μας καθημερινός σύμμαχος. Δυναμώνει το συκώτι και βοηθά στην υγροποίηση του λίπους, το οποίο με τη σειρά του ενισχύει στην γρήγορη αποβολή του από τον οργανισμό.
Η ενυδάτωση του σώματος είναι σημαντικό κεφάλαιο, ειδικά στην περίπτωση που προσπαθούμε να χάσουμε λίπος. Και αυτό γιατί έστω και μία ήπια αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει τα νεφρά μας να «ζητήσουν» βοήθεια από το συκώτι, μειώνοντας την ικανότητά του να κάψει λίπος. Όλη αυτή η διαδικασία μπορεί να οδηγήσει σε αποθήκευση λίπους, πού αλλού; Στην κοιλιά.
Βήμα 7ο: Όχι στις απότομες και ριζοσπαστικές αποτοξινωτικές δίαιτες, ιδιαίτερα μετά τις γιορτές. Ακολουθούμε μία σωστή μέθοδο αποτοξίνωσης του οργανισμού πίνοντας μάλιστα τσάι πικραλίδας ( ή πράσινο).
Στα υπέρ του τσαγιού, προσθέστε την ποσότητα που δεν είναι απαγορευτική σε καμία περίπτωση. Για αυτόν τον λόγο, το απολαμβάνουμε καθημερινά χωρίς ενοχές πρωί, μεσημέρι και βράδυ.
Βήμα 8ο: Το τελευταίο βήμα αφορά στα μπαχαρικά. Τα καταναλώνουμε με αφθονία, σε όλα τα φαγητά και δείχνουμε ιδιαίτερη προτίμηση στο πιπέρι καγιέν και το τζίντζερ.
Κανέλα, γαρίφαλο και κάρδαμο ενισχύουν την απώλεια των κιλών, καθώς συμβάλλουν στη μείωση της αίσθησης της πείνας, αφού λειτουργούν υπέρ της σταθεροποίησης του σακχάρου στο αίμα.

 http://www.clickatlife.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις