ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ


Καλή υγεία, οικονομική ασφάλεια, έρωτας. Ενα χαμόγελο, ένα φιλί, μια αγκαλιά. Ενα ωραίο τραγούδι, μια βόλτα στη θάλασσα, ένα ξέφρενο πάρτι, μια αγκαλιά με τον σκύλο σου. Μια επιτυχία, μια νίκη, μια κατάκτηση. Καθένας από εμάς έχει έναν εντελώς διαφορετικό ορισμό για το τι τελικά είναι ευτυχία.
Η ευτυχία είναι απόφαση. Αν δεν πάρεις την απόφαση ότι «εδώ και τώρα» είσαι ευτυχισμένη με αυτά που ήδη έχεις, θα αργήσεις να την γευτείς γιατί πάντα θα την περιμένεις. Ευτυχία είναι μια στιγμή που την φτιάχνεις εσύ.
Πολλές φορές, μέσα στην καθημερινότητά μας ξεχνάμε αυτά που θέλουμε, δεν ακούμε τις ανάγκες μας, δεν προσπαθούμε να φτιάξουμε όμορφες αναμνήσεις.
Συγκρίνουμε τη ζωή μας με την ζωή των άλλων, δεν περιμένουμε τίποτα, αφήνουμε τον εαυτό μας έρμαιο του στρες.
Έρευνες, μελέτες, χιλιάδες βιβλία, ομιλίες: οι σκέψεις γύρω από την ευτυχία και το πώς τελικά έρχεται στη ζωή μας είναι ατέλειωτες. Εμείς, θα απλοποιήσουμε λίγο τα πράγματα. Η ευτυχία δεν είναι προορισμός, είναι στιγμές κατά τις οποίες η διάθεσή μας είναι ανεβασμένη, βλέπουμε τη ζωή πιο φωτεινή, νιώθουμε χαλαροί και όλα φαίνονται πιο εύκολα.

Υπάρχουν μικρές καθημερινές συνήθειες που εκτοξεύουν την διάθεσή μας και κάνουν την ευτυχία να φωνάζει «Παρούσα!».
Μελέτες έχουν δείξει ότι αν βάλουμε στη ζωή μας τις παρακάτω σκέψεις και μικρές δράσεις, θα αλλάξει ο τρόπος που βλέπουμε τα πράγματα.

 1) Eνας χαλαρός περίπατος (χωρίς το κινητό στα χέρια!)
Χαλαρώστε, βάλτε άνετα παπούτσια και κάντε μια βόλτα. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Behaviour Therapy and Experimental Psychiatry» το 2014 έδειξε ότι αυτή η συνήθεια μπορεί να ανεβάσει κατακόρυφα την διάθεσή μας.
Αφήστε το κινητό στην τσάντα σας, απολαύστε τον ηλιόλουστο καιρό, δημιουργήστε όμορφες εικόνες στο μυαλό σας.
Stress detox!
2) Χαμογέλα, είναι μεταδοτικό
Μελέτη του Πανεπιστημίου του Κάνσας έδειξε ότι το χαμόγελο ακόμα και υπό συνθήκες πίεσης μπορεί να αλλάξει την διάθεσή μας.
Δεν είναι απλό να χαμογελάς στα δύσκολα, είναι, όμως, μια κατάκτηση που μπορεί να σου αλλάζει τη μέρα.
3) Μουσική που σου γεννά ευχάριστα συναισθήματα:
Άκου την μουσική που σε ανεβάζει! Το 2013, έρευνα του Πανεπιστημίου του Μιζούρι, έδειξε ότι η ευχάριστη μουσική μπορεί να είναι καταλυτικός παράγοντας για την αλλαγή της διάθεσής μας.
4) Το σωστό χρώμα:
Σύμφωνα με έρευνες, το πράσινο χρώμα μπορεί να επιδράσει θετικά στην ψυχολογία μας. Αποπνέει ηρεμία και χαρά. Δοκίμασε να το εντάξεις στην καθημερινότητά σου.
5) Αρώματα!
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Chemical Senses», τα αρώμαται διεγείρουν τις αισθήσεις μας και αλλάξουν την ψυχολογία μας. Δώσε διαφορετικό άρωμα στην καθημερινότητά σου και δες την να αλλάζει.
6) Η θεραπευτική δύναμη των τετράποδων φίλων μας:
Ενα κατοικίδιο μπορεί να δώσει τεράστια χαρά στην καθημερινότητά μας. Έρευνες στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι έδειξε ότι η αγάπη για τα ζώα δίνει δύναμη και βελτιώνει σημαντικά την ψυχολογία μας.
7) Άσκηση! 
Ενδορφίνες παντού! Η χαλαρή άσκηση (ακόμα και 10 λεπτά την ημέρα) μπορεί να φέρει μεγάλη αλλαγή στην ψυχολογία μας και συνδέεται με τη χαρά, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.

_______________________
   Πηγή: bovary.gr/health-diary
by Αντικλείδι , http://antikleidi.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις