8 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Grexit, Euro coins, flag, Greece, Santorini

«Μετά από 8 χρόνια στα μνημόνια η Ελλάδα θα βρεθεί τον Αύγουστο του 2018 για πρώτη φορά πολύ κοντά στην έξοδό της από αυτά» αναφέρει σε δημοσίευμα του το Bloomberg.
Περιγράφοντας την κατάσταση της ελληνικής οικονομία παραθέτει την εικόνα της ελληνικής οικονομίας στη μεταμνημονιακή εποχή.

Πόσο στενή θα είναι η επιτήρηση
Η Αθήνα θέλει μια «καθαρή έξοδο» από το μνημόνιο, αλλά «το τεράστιο χρέος σημαίνει ότι για κάποιο διάστημα είναι βέβαιο ότι θα είναι υπό στενή επιτήρηση και η οποία θα περιλαμβάνει τακτικούς ελέγχους».
Θα είναι εύκολη η πρόσβαση στις αγορές;
Η Ελλάδα δεν επιθυμεί προληπτική πιστωτική γραμμή στήριξης μετά τη λήξη του προγράμματος και βραχυπρόθεσμα οι χρηματοδοτικές της ανάγκες μπορούν να καλυφθούν μέχρι το 2020 από τις πωλήσεις ομολόγων και χρήματα από το πρόγραμμα. «Mακροπρόθεσμα, όμως», επισημαίνει το Bloomberg, «η πορεία μπορεί να είναι δυσκολότερη».
Η πορεία των μεταρρυθμίσεων
Το διαρκές μπρα-ντε-φερ και οι αντεγκλήσεις της Αθήνας με τους πιστωτές για τους όρους της διάσωσης, της ανάταξης των δημοσιονομικών, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις σκληρές μεταρρυθμίσεις «έχει πλήξει την αξιοπιστία της χώρας» ως προς την προθυμία της να περάσει μόνη της μεταρρυθμίσεις- κλειδιά εγείροντας ανησυχίες ότι χωρίς ανταλλάγματα θα παρεκκλίνει από την πορεία.

depositphotos.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις