ΣΠΗΛΑΙΟ ΒΛΥΧΑΔΑ ΔΙΡΟΥ

Μυσταγωγία και δέος στο Σπήλαιο Διρού
Στα δυτικά παράλια της χερσονήσου της Λακωνίας βρίσκεται ένα από τα ωραιότερα σπήλαια στον κόσμο. Σμιλεμένο από τη φύση, σαν από τα χέρια του πιο δημιουργικού καλλιτέχνη, το Σπήλαιο Βλυχάδα Διρού είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να δει ο επισκέπτης της περιοχής.
Η ύπαρξή του ήταν γνωστή από το 1900, χωρίς κανείς όμως να γνωρίζει, μέχρι το 1949, πόσο θαυμάσιο ήταν το εσωτερικό του. Οι ιδρυτές της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας Γιάννης και Άννα Πετροχείλου ήταν εκείνοι που το εξερεύνησαν συστηματικά κι έτσι σήμερα το γνωστό μήκος του σπηλαίου υπερβαίνει τα 15 χιλιόμετρα. Η πρώτη υποβρύχια εξερεύνηση έγινε το 1970 και το βάθος του σπηλαίου φτάνει σε κάποιο σημείο και τα 100 μέτρα.
Η «γέννηση» του σπηλαίου τοποθετείται πριν από εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Η φυσική του είσοδος έχει διάμετρο μόλις μισού μέτρου και βρίσκεται πολύ κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας.
Η εμπειρία της ξενάγησης με βάρκα ανάμεσα από σταλακτίτες και σταλαγμίτες προκαλεί δέος και μένει αξέχαστη.
Στο σπήλαιο θα φτάσετε μέσω Σπάρτης, από το Γύθειο, και μέσω Καλαμάτας, από το Οίτυλο. Μοιάζει περιττό να επισημανθεί αλλά για παν ενδεχόμενο το σημειώνουμε: Προφανώς το άγγιγμα και το κόψιμο των φυσικών γλυπτών μέσα στο σπήλαιο απαγορεύεται.
ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΙΡΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΙΡΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΙΡΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΙΡΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΙΡΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΙΡΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΙΡΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΙΡΟΥ 
https://www.newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις