25 ιστορικές συμπτώσεις πέρα από κάθε φαντασία

Σε τι μπορεί να μοιάζουν τα δίδυμα αδέρφια εκτός από την εξωτερική τους εμφάνιση; Οι ιστορίες των βιβλίων είναι αποκυήματα της φαντασίας ή συμβαίνουν και στη ζωή; Οι 25 αλλόκοτες πραγματικές ιστορίες που ακολουθούν θα σας κάνουν σίγουρα να πιστέψετε στις συμπτώσεις.

1) Οι δίδυμοι θάνατοι
Ιστορικές συμπτώσεις πέρα από κάθε φαντασία (2)
Το 2002 ένας άνδρας στη Φιλανδία χτυπήθηκε και σκοτώθηκε ενώ προσπαθούσε να διασχίσει την Λεωφόρο 8 με το ποδήλατό του. Δύο ώρες αργότερα, ο δίδυμος αδερφός του χτυπήθηκε και σκοτώθηκε προσπαθώντας να διασχίσει την ίδια Λεωφόρο.
2) Η υπομονετική σφαίρα
Ιστορικές συμπτώσεις πέρα από κάθε φαντασία (3)
Ένας άνδρας ορκίστηκε εκδίκηση στον Henry Ziegland, τον άντρα που πλήγωσε την αδερφή του που προσπάθησε να αυτοκτονήσει για τη αποτυχημένη της σχέση με τον Henry. Ο άνδρας πυροβόλησε τον Ziegland αλλά αστόχησε, και η σφαίρα καρφώθηκε σε ένα δέντρο. Χρόνια αργότερα, ο Henry χρησιμοποίησε δυναμίτη για να μετακινήσει το δέντρο. Η σφαίρα εκσφενδωνίστηκε με αρκετή δύναμη χτυπώντας και σκοτώνοντας τον Ziegland.
3) Μουσικοί γείτονες
Ιστορικές συμπτώσεις πέρα από κάθε φαντασία (4)
Εάν δεν υπήρχε διαφορά 200 ετών, ο Jimi Hendrix και ο George Handel θα ήταν γείτονες. Ζούσαν στην Βook Street 23 και 25 αντίστοιχα, στο Λονδίνο.
4) Ο Mr. Bryson κάνει check in δύο φορές
Ιστορικές συμπτώσεις πέρα από κάθε φαντασία (5)
Ο George D. Bryson εμφανίστηκε στο ξενοδοχείο Brown στο Louisville, στο Kentucky, μόνο και μόνο για να βρει τον προηγούμενο ένοικο, ο οποίος ονομαζόταν και αυτός George D. Bryson.
5) Το πρώτο και το τελευταίο θύμα στο φράγμα του Hoover
Ιστορικές συμπτώσεις πέρα από κάθε φαντασία (6)
Ο πρώτος εργαζόμενος που πέθανε κατά τη διάρκεια της κατασκευής του φράγματος Hoover, ήταν ο J.G. Tierny, στις 20 Δεκεμβρίου του 1922. Το τελευταίο άτομο που πέθανε εκεί ήταν ο γιος του J.G. Tierny, που πέθανε στις 20 Δεκεμβρίου του 1935.
6) Μιλούσε σοβαρά
Ιστορικές συμπτώσεις πέρα από κάθε φαντασία (7)
Στις 20 Ιουνίου 1940, οι Σοβιετικοί αρχαιολόγοι αποκάλυψαν τον τάφο του Tamerlane, ενός απόγονος του Genghis Khan. Μια προειδοποιητική επιγραφή λέει “Οποιοσδήποτε ανοίξει τον τάφο θα απελευθερώσει ένας εισβολέα πολύ χειρότερο από μένα.”. Εν τέλει, εκείνοι αψηφώντας την επιγραφή άνοιξαν τον τάφο. Η Γερμανία εισέβαλε στη Σοβιετική Ένωση δύο μέρες αργότερα.
7) Ο αριθμός κυκλοφορίας που αντιπροσωπεύει κάτι παραπάνω από αυτό που φαίνεται
Ιστορικές συμπτώσεις πέρα από κάθε φαντασία (8)
Ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του Archduke Franz Ferdinand, στο οποίο δολοφονήθηκε ήταν III118. Το επίσημο τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν η Ημέρα Εκεχειρίας, στις 11/11/1918.
8) Μπέρδεμα με…”μεταμφιεσμένα” πλοία
Ιστορικές συμπτώσεις πέρα από κάθε φαντασία (9)
Κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Βρετανικός στρατός μετέτρεψε ένα επιβατηγό πλοίο, το RMS Carmania, σε ένα θωρηκτό που μεταμφιέζεται σε ένα άλλο επιβατηγό πλοίο, το γερμανικό SMS Trafalgar. Μάλλον μπερδευτήκατε! Λογικό! Το συγκεκαλυμένο πλοίο βύθισε ένα γερμανικό πλοίο στα ανοικτά της Βραζιλίας το 1914. Αυτό το πλοίο ήταν το πραγματικό Trafalgar, το οποίο οι Γερμανοί είχαν “μεταμφιέσει’ για να μοιάζουν το Βρετανικό Carmania.
9) Μην την φέρεις σε κρουαζιέρα
Ιστορικές συμπτώσεις πέρα από κάθε φαντασία (10)
Η Violet Jessup ήταν σίγουρα ένας κακός οιωνός. Βρισκόταν στο πλοίο HMS Olympic όταν συγκρούστηκε με το HMS Hawke, επίσης βρισκόταν στο HMHS Britannic όταν αυτό προσέκρουσε και φυσικά ήταν στον RMS Titanic (Τιτανικό). Η δουλειά της Jessup ήταν να βρίσκεται στο πλοίο, καθώς άνηκε στο πλήρωμα του πλοίου και ήταν επίσης νοσοκόμα. Αργότερα έγινε γνωστή ως Miss Αβύθιστη (Miss Unsinkable). Όλα τα χαμένα πλοία ήταν επίσης αδελφά πλοία.
10) Ο ταξιτζής δεν τα πήγαινε καλά με τη συγκεκριμένη οικογένεια
Ιστορικές συμπτώσεις πέρα από κάθε φαντασία (11)
Το 1975, ένας άνδρας σκοτώθηκε όταν χτυπήθηκε από ένα ταξί στην Βερμούδα. Ένας άτυχος επιβάτης έπρεπε να παραστεί ως μάρτυρας στο δικαστήριο. Γιατί ήταν άτυχος; Γιατί ένα χρόνο μετά, ο ίδιος ταξιτζής είχε ως πελάτη τον ίδιο επιβάτη όταν το ταξί χτύπησε και σκότωσε τον αδερφό του θύματος.
11) Να κρατάτε τα παιδιά μακρυά από παράθυρα
Ιστορικές συμπτώσεις πέρα από κάθε φαντασία (12)
Την δεκαετία του 1930 ένας άνδρας, ονόματι Joseph Figlock, εξεπλάγην όταν ένα μωρό έπεσε πάνω του ενώ προχωρούσε στο δρόμο. Την ίδια μέρα, ένα χρόνο μετά το ίδιο μωρό έπεσε στον ίδιο άνθρωπο, στο ίδιο σημείο. Ούτε ο Figlock, ούτε το μωρό έπαθε κάτι.
12) Μαρκ Τουέιν: Ένας κομήτης,η ζωή του
Ιστορικές συμπτώσεις πέρα από κάθε φαντασία (13)
Ο κομήτης Halley περνάει από τη γη μία φορά κάθε 76 χρόνια. Αυτό σημαίνει πως κάποιος θα μπορούσε να μετρήσει τη ζωή του σε σχέση με αυτό το γεγονός. Το μοναδικό άτομο που γεννήθηκε το 1835 και πέθανε τη μέρα που εξαφανίστηκε ο κομήτης το 1910, ήταν ο Μάρκ Τουέιν. Εκείνος είχε προβλέψει το συμβάν αυτό το 1909.
13) Δεν τα ήθελαν τα αυτοκίνητα στο Οχάιο
Ιστορικές συμπτώσεις πέρα από κάθε φαντασία (14)
Υπήρχαν μόνο δύο αυτοκίνητα στην πολιτεία του Οχάιο το 1895. Μία μέρα έπεσαν το ένα πάνω στο άλλο. Μετά δεν υπήρχαν αυτοκίνητα στο Οχάιο.
14) Δίδυμοι ακόμα και στον θάνατο
Ιστορικές συμπτώσεις πέρα από κάθε φαντασία (15)
Στις 22 Μαίου του 1975, τα διδυμα αδέρφια John και Arthur Mowforth έπαθαν και οι δύο έμφραγμα. Ζούσαν 120 χμ μακρυά, νοσηλεύτηκαν σε διαφορετικά νοσοκομεία και δεν ήθελαν να ενημερώνονται ο ένας για την κατάσταση του άλλου. Πέθαναν και οι δύο λίγη ώρα αργότερα.
15) Η ιστορία επαναλαμβάνεται
Ιστορικές συμπτώσεις πέρα από κάθε φαντασία (16)
Ο Χίτλερ γεννήθηκε 129 χρόνια μετά από το Ναπολέοντα. Επίσης ανήλθε στην εξουσία 129 χρόνια μετά από τον Ναπολέοντα, μπήκε στη Ρωσσία μετά από τον Ναπολέοντα και ηττήθηκε από αυτή 129 χρόνια, μαντέψτε μετά από ποιον.
16) Τα θετικά του να δίνεις τη συμβουλή σου
Ιστορικές συμπτώσεις πέρα από κάθε φαντασία (17)
Ο νοτιοαφρικανός αστροναύτης Danie du Toit έδωσε μία διάλεξη στην ηλικία των 49 ετών σχετικά για το πως ο θάνατος μπορεί να βρει κάποιον οποιαδήποτε στιγμή. Στο τέλος η μέντα που είχε στο στόμα του έσκασε με πολλή δύναμη και πνίγηκε.
17) Μάλλον κάτι είχε το νερό της πόλης
Ιστορικές συμπτώσεις πέρα από κάθε φαντασία (18)
Ο Stalin,ο Hitler, και ο Franz Josef που ήταν υπεύθυνοι για συνολικά 80 εκατομμύρια θανάτους,ζούσαν στη Βιέννη την ίδια εποχή.
18) Κάτι παραπάνω από δίδυμα
Ιστορικές συμπτώσεις πέρα από κάθε φαντασία (19)
Δύο δίδυμα στο Ohio μεγάλωσαν χωρίς να γνωρίζει το ένα την ύπαρξη του άλλου. Και στα δύο δόθηκε το όνομα James, από τις θετές τους οικογένειες, και τα δύο μεγάλωσαν από αστυνομικούς και τις συζύγους τους, τις έλεγαν Linda. Και οι δύο είχαν ένα από έναν γιο, ο ένας με το όνομα James Alan και ο άλλος με το όνομα James Allan. Επίσης είχαν ένα σκύλο με το όνομα Τοy και τέλος και οι δύο πήραν διαζύγιο και ξαναπαντρεύτηκαν. Ο ένας μία γυναίκα με το όνομα Betty και ο άλλος με μία γυναίκα με ποιο όνομα; Μπέτυ φυσικά!
19) Οι αιώνιοι γείτονες
Ιστορικές συμπτώσεις πέρα από κάθε φαντασία (20)
Ο πρώτος Βρετανός στρατιώτης που σκοτώθηκε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είναι θαμμένος μόνο κάποια μέτρα από τον τελευταίο στρατιώτη που σκοτώθηκε στον εν λόγω πόλεμο.
20) Το όνομα που ξεκίνησε και τελείωσε στη Ρώμη
Ιστορικές συμπτώσεις πέρα από κάθε φαντασία (21)
Η Ρώμη, σύμφωνα με τον θρύλο, ιδρύθηκε από το Ρωμύλο, ο οποίος είπε πως εκείνον και τον αδερφό του, τον Ρέμο τους είχε μεγαλώσει ένας λύκος. Ο τελευταίος αυτοκράτορας της Ρώμης ονομαζόταν Ρωμύλος Αύγουστος.
21) Ένα τίμιο λάθος
Ιστορικές συμπτώσεις πέρα από κάθε φαντασία (22)
Όταν σχεδιάζονταν τα γραφικά για το βιντεοπαιχνίδι Deus Ex, ένας από τους καλλιτέχνες απέκλεισε το κυριότερο σκηνικό της Νέας Υόρκης, τους Δίδυμους Πύργους. Για να καλύψει τη γκάφα του, έβαλε στο παιχνίδι κάτι σχετικό για την τρομοκρατία. Το παιχνίδι φτιάχτηκε το 2000.
22) Jack Frost and Other Stories
Ιστορικές συμπτώσεις πέρα από κάθε φαντασία (23)
H Αμερικανή συγγραφέας Anne Parrish βρήκε ένα βιβλίο με παραμύθια, το Jack Frost and Other Stories, και έλεγε συνέχεια στον σύζυγό της πόσο αγαπούσε αυτό το βιβλίο ως παιδί. Ανοίγοντας το βιβλίο, ανακάλυψε πως ήταν σημειωμένη στην πρώτη σελίδα του βιβλίου το εξής: “Anne Parrish, 209 N Weber Street, Colorado.
23) Οι τρεις άντρες που ελπίζουμε να έγιναν φίλοι ή τουλάχιστον να σχημάτισαν μπάντα.
Ιστορικές συμπτώσεις πέρα από κάθε φαντασία (24)
Τη δεκαετία του 1920, ο θρύλος λέει πως τρεις άνδρες Βρετανοί, συναντήθηκαν σε ένα τρένο κάπου στο Περού. Ο πρώτος λεγόταν Bingham, ο δεύτερος Powell, και ο τρίτος Bingham-Powell.
24) Όχι ακριβώς δίδυμοι, αλλά με δίδυμους θανάτους
Ιστορικές συμπτώσεις πέρα από κάθε φαντασία (25)
Ο βασιλιάς Ουμβέρτος ο Α’ της Ιταλίας είχε μία παράξενη εμπειρία ενώ δειπνούσε, όταν ανακάλυψε πως ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου που γευμάτιζε είχε την ίδια μέρα με εκείνον, στην ίδια πόλη και είχε παντρευτεί κι εκείνος μία γυναίκα ονόματι Μαργαρίτα. Στις 29 Ιουλίου του 1900, ο βασιλιάς έμαθε πως ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου είχε πυροβοληθεί και σκοτωθεί στο δρόμο. Μία μέρα αργότερα , και ο βασιλιάς επίσης δολοφονήθηκε.
25) Η ιστορία του βιβλίου που παίρνει σάρκα και οστά
Ιστορικές συμπτώσεις πέρα από κάθε φαντασία (26)
Ο Edgar Allen Poe ,The Narrative of Arthur Gordon Pym, αφηγείται ένα δύσκολο-καταδικασμένο ταξίδι. Σε μία σκηνή, τέσσερις επιζώντες ναυαγίου, ακυβέρνητοι σε μία σχεδία, αποφάσισαν να φάνε το αγόρι της καμπίνας , Richard Parker, προκειμένου να επιβιώσουν. Το 1884, το πλοίο Mignonette βυθίστηκε αφήνοντας 4 επιζώντες. Εκείνοι αποφάσισαν να φάνε το αγόρι της καμπίνας, όπως συνέβη και στο βιβλίο. Ποιο ήταν το όνομα του αγοριού; Μα φυσικά, Richard Parker.
Πηγή: news247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις