Η ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΕΝΟΣ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ!!!

eikona

Τι κι αν οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στην Ευρώπη, τι κι αν τα αφεντικά της γηραιάς ηπείρου λένε και ξελένε ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τους όρους συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου εκείνο το βράδυ του Ιουλίου παρά το εκκωφαντικό ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου, ο Ελληνικός λαός απέδειξε ότι είναι ένας λαός που δεν του αρέσει ούτε να παλεύει, ούτε να διεκδικεί και το κυριότερο να αποδέχεται πάντα την λύση που θα του προτείνει ο δήμιος του ή κάποιος από αυτούς που αποτελούν την λεγόμενη συμμαχία!!
Λίγες ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης των πρόωρων βουλευτικών εκλογών αυτός ο ίδιος ο λαός που το 63% είπε ΟΧΙ στους δανειστές, έδωσε εκ νέου εντολή διακυβέρνησης σε αυτούς οι οποίοι έσκιζαν τα ιμάτια τους για μονομερή διαγραφή του επονείδιστου χρέους, για σκίσιμο των μνημονίων και για κατάργηση με ένα άρθρο με ένα νόμο!! Είναι οι ίδιοι που μετέτρεψαν το ηχηρό αυτό ΟΧΙ σε ένα περάστε όλα δικά σας, δηλαδή σε ΝΑΙ. Είναι ο ίδιος λαός που ψαλίδισε τον τσαμπουκά των δήθεν αντιμνημονιακών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και έδωσε στα ίδια αυτά κόμματα την συγκατάθεση του να τον σφάξουν!!!
Δεν γνωρίζω αν πρέπει να δώσουμε νέα παράταση στο κυβερνητικό σχήμα καθώς οι επτά μήνες που προηγήθηκαν ούτε να διαγραφούν μπορεί, ούτε και να ξεχαστούν. Το κράτος έχει συνέχεια και τα προβλήματα δεν σταματάνε ακόμη κι αν υπάρχει παρατεταμένη προεκλογική περίοδος!! Συνεπώς κανένα ελαφρυντικό σε ένα σχήμα που ο λαός, είτε φοβισμένος, είτε από θυμικό εις βάρος της Κυβέρνησης Σαμαρά επέλεξε το λιγότερο κακό και έτσι στις εκλογές που έγιναν πριν λίγες ώρες οι μεγάλοι νικητές ήταν η Αγκελα Μέρκελ, το 3ο μνημόνιο και φυσικά οι στρατιές λαθρομεταναστών που εισέρχονται παράνομα στα ελληνικά νησιά και από εκεί στην χερσαία Ελλάδα!!
Οι εξελίξεις στην Ευρώπη αλλά και τα νέα μέτρα που κληθεί να ψηφίσει με εφαρμοστικούς νόμους η νέα κυβέρνηση θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα της χώρας και πολύ πιθανόν να μπούμε σε μια λογική αποδοχής ότι αφού δεν υπάρχει άλλος δρόμος ας πάμε με τον πιο ασφαλή!!
Είναι η ψυχοσύνθεση ενός λαού που από την επίπλαστη ευμάρεια, τα αμέτρητα διακοπό-εορτοδάνεια και την αγορά ακίνητης περιουσίας με δανεικό χρήμα τώρα θα πρέπει να τα επιστρέψει και μάλιστα με τόκο!! Αυτός ο λαός που τα ιδανικά του τα ξεπούλησε για μια δόση ευτυχίας χάνοντας την πατροπαράδοτη πίστη του και κυρίως δίνοντας αέρα σε εντολοδόχους που πίσω από μια ψήφο ή εκλογή τους κοιτάνε την δική τους καρέκλα και όχι τα πραγματικά προβλήματα του λαού!!
Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, οι αγρότες έβγαλαν τα τρακτέρ στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν και αν κανείς δει τον χάρτη των αποτελεσμάτων θα διαπιστώσει ότι δύο στους τρείς ψήφισαν το τέλος τους.. καθώς στο τρίτο μνημόνιο τα μέτρα για την αγροτιά θα είναι αρκετά σκληρά!! Την ίδια ώρα στα Δωδεκάνησα ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 34% εκεί δηλαδή που είναι κατακτημένη από λαθρομετανάστες νήσος της Κω!!
Και για να πάμε στα πιο σημαντικά. Λίγες μέρες πριν τις εκλογές ξεκίνησαν τα σχολεία με χιλιάδες κενές θέσεις από καθηγητές και δασκάλους αλλά γιατί να απασχολήσει αυτόν τον λαό. ενώ η γκρίνια για την αγορά ότι έχει πεθάνει έχει καταντήσει πλέον ανέκδοτο!!!
Συμπέρασμα όλων των παραπάνω είναι ότι ο Ελληνικός λαός που σωστά θέλει μεταρρυθμίσεις, που θέλει ένα μικρότερο κράτος, που θέλει να δώσει τέλος στην οικογενειοκρατία αλλά και σε αυτό το πελατειακό σύστημα που εφάρμοσαν όλα τα κόμματα της μεταπολίτευσης, ένα πράγμα δεν θέλει να παραδεχθεί. ότι ας περάσω καλά τώρα και βλέπουμε για το μετά!! Θα είναι όμως πολύ αργά γιατί όλα δείχνουν ότι είναι μελετημένα και καλοσχεδιασμένα εδώ και αρκετές δεκαετίες!! Και είναι καλοσχεδιασμένα γιατί οι άνθρωποι που διαχειρίζονται τις τύχες του πλανήτη γνωρίζουν καλά και τους κινδύνους αλλά και τις αλλαγές του γεωπολιτικού χάρτη!! Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι εκεί που οι Γερμανοί δεν ήθελαν να ακούσουν για Τσίπρα αλλά και πολλοί Ευρωπαίοι που έδειχναν φειδωλοί με τον εταίρο συγκυβερνήτη Καμμένο να μην τους θέλουν καθόλου και ξαφνικά ένα καυτό πρωϊνό του Ιουλίου να μετατρέπονται σε αγαπημένα τους παιδιά!! Και αυτό γιατί αυτοί έδειξαν πιο ικανοί να διαχειριστούν την κωλοτούμπα τους και να έχουν ένα λαό στο γιατί και πως αυτό το 63% του ΟΧΙ μετετράπη σε ΝΑΙ!!
Η περίοδος -πολιτικά- που έρχεται θα είναι άκρως ενδιαφέρουσα και με έναν λαό που αφενός μεν ψήφισε μνημονιακά αφετέρου δε θα κληθεί με ότι του έχει απομείνει να πληρώσει την εφορία και χαράτσια, διαφορετικά άλλο ένα πρόγραμμα θα πάει στον καιάδα χωρίς καμία απολύτως λύση για την ελληνική οικονομία η οποία πολύ πιθανόν μόνο με θαύμα εξ ουρανού μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη.
Αποτέλεσμα της χθεσινής εντολής από τον Ελληνικό λαό, τελικά ήταν, αφήστε με να ζήσω έστω και με ορό, αφήστε να μην ζήσω την απόλυτη φτώχεια για λίγους μήνες, αφήστε με στη νιρβάνα μου αυτήν που τα ίδια κόμματα που τον φτωχοποιήσαν, τον εξαπάτησαν, τον έκλεψαν να συνεχίσουν απτόητα το καταστρεπτικό τους έργο δηλαδή το τέλος της χώρας και των εθνικών αξιών. Και αυτό γιατί πλούτος υπάρχει, δεν υπάρχει όμως εθνική συνείδηση, αξιοπρέπεια και κυρίως αυτό το για την Ελλάδα ρε γαμώτο!!


του Χρήστου Χατζηαναστασίου
Ιδρυτή Ελλήνων Πολιτεία

*Πτυχιούχου Πολιτικών Επιστημών
Παντείου Πανεπιστημίου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις