Οι καλύτερες μέταλ μπάντες όλων των εποχών…

Metallica, Led Zeppelin, Black Sabbath και AC/DC είναι μερικές μόνο από τις μπάντες με τον καλύτερο μέταλ ήχο όλων των εποχών.

Metallica
Οι Metallica ήταν εκείνοι που έκαναν τόσο αγαπητό στο κοινό του ’80 το thrash metal και σημείωσαν τεράστια επιτυχία με μια σειρά άλμπουμ τους. Σίγουρα το όνομά τους είναι σχεδόν συνώνυμο του μέταλ.



Black Sabbath
Η συμβολή των Black Sabbath στον μέταλ ήχο ήταν σίγουρα καθοριστική. Το ταλέντο του κιθαρίστα Tony Iommi ήταν σίγουρα σημαντικό στην επιτυχία του συγκροτήματος μιας και η ευκολία με την οποία έβγαζε κολλητικά riffs ήταν μοναδική. Τι να πει κανείς και για τον ένα και μοναδικό Ozzy Osbourne με τα ανατριχιαστικά φωνητικά του. Σίγουρα ένα συγκρότημα από τα λίγα.

Led Zeppelin
Μπορεί οι πιο αυστηροί να κατατάσσουν τους Led Zeppelin στο hard rock κι όχι στο μέταλ, αλλά ήταν οι πρώτοι που συνδύασαν στον ήχο αλλά και στην εμφάνισή τους όλα τα βασικά χαρακτηριστικά του μέταλ. Στο ενεργητικό τους περιλαμβάνουν μια σειρά από εξαιρετικά επιτυχημένα άλμπουμ που συνδυάζουν το blues με το εξαιρετικό ταμπεραμέντο αυθεντικών μουσικών βιρτουόζων.

AC/DC
Όπως συνέβη και με τους Ramones, οι AC/DC ανέδειξαν την ασταμάτητη επανάληψη μιας απλής μουσικής ιδέας, σε επιτυχημένη μουσική φόρμα. Το Back in Black άλμπουμ του 1980 είναι μέχρι σήμερα το δεύτερο LP με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Γιατί να αλλάξει λοιπόν κανείς τη φόρμουλα της επιτυχίας;

Slayer
Το 1986 το άλμπουμ τους  Reign in Blood θεωρήθηκε μια από τις χειρότερες επιρροές ηθικής διαφθοράς και μάλιστα αυτό οδήγησε και στην 6μηνη καθυστέρηση της κυκλοφορίας του στη Μεγάλη Βρετανία. Σίγουρα σήμερα δεν έχουν απαλύνει τον ήχο τους, αλλά σίγουρα δεν θεωρούνται τόσο μεγάλη απειλή για τον κόσμο.

Guns N’ Roses
Οι ίδιοι αυτοαποκαλούνταν «η πιο επικίνδυνη μπάντα του κόσμου». Και η αλήθεια είναι ότι τα πρώτα χρόνια έκαναν θραύση κάνοντας το mainstream rock της μόδας. Η πορεία τους όμως, κορυφώθηκε σχετικά γρήγορα και τα τελευταία χρόνια, ως solo project του Axl Rose, έχουν καταντήσει μάλλον παρωδία. Ειδικά με την πρόσληψη του κιθαρίστα Buckethead, που εμφανιζόταν live με ένα κουβά KFC στο κεφάλι.

 http://www.clickatlife.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις