Στιγμές απαισιοδοξίας ή ώρες προετοιμασίας;

ΑΧ-ΕΛΛΑΔΑ-ΣΕ-ΑΓΑΠΩ
Πραγματικά έχω μείνει συγκλονισμένος από αυτά που πέρασε η χώρα τις τελευταίες 36 ώρες και μιλάω φυσικά για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, τις πρωτοφανής εικόνες από τις ηλεκτρικές καταιγίδες και τους ανεμοστρόβιλους και υδροστρόβιλους.
Μέσα σε όλα ο βομβαρδισμός των «νέων» μέτρων, η επίσκεψη Ολάντ…
Όλα δείχνουν ότι τίποτα δεν σώζει τη χώρα από το να μάθει ότι είναι στα βράχια. Δηλαδή από το να ξυπνήσει και να καταλάβει ότι… την πάτησε.
Για εμάς που ζούμε την πραγματικότητα βλέπουμε τι γίνεται… ή τουλάχιστον έτσι νομίζουμε!
Γιατί ξαφνικά τα μέσα ΜΜΕ σταμάτησαν να σας λένε για τις αυτοκτονίες; Γιατί;
Μήπως σήμερα ο κύριος στα Πατήσια δεν έπεσε από τον 5ο; Μήπως η κυρία  στου Ζωγράφου το βράδυ  «γλύστρισε»; Μήπως το όπλο του 56 χρόνου «εκπυρσοκρότησε»; Μήπως οι νεκροί από αυτοκτονίες έχουν ξεπεράσει τις 10.500 άτομα, αλλά κανείς δεν το λέει;

Όλη μέρα ακούτε για νούμερα. Να σας πω λοιπόν εγώ τα νούμερα που δεν θα σας πουν:
6 στους 10 δεν πέρασαν τα αυτοκίνητα του από ΚΤΕΟ
8 στους 10 εκτιμάται ότι δεν θα πληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ.
loading...
9 στους 10 που έβγαλαν τα λεφτά τους από τις τράπεζες δεν τα γύρισαν πίσω.
7 στους 10 που τους έγιναν «ευνοϊκές» προτάσεις από τις τράπεζες για ρύθμιση των δανείων τους, δεν μπήκαν καν στον κόπο να μάθουν πόσο «ευνοϊκές» ήταν.
Πάνω από 5 δις η υστέρηση εσόδων που προστίθενται στα -16 του 2014 (και ήταν και ο πραγματικός λόγος που εγκατέλειψε το πλοίο ο Σαμαράς).
Αυτά τα νούμερα δεν θα τα δεις όλα μαζί στα συστημικά μέσα, δεν τολμούν να στα πουν.
«Ζάχο τι 3000, τι 3150, τι 4000 € εμείς πάλι θα χρωστάμε», μόνο αυτό ακούω σήμερα…
Η ζωή είναι απλά μαθηματικά. Όταν τα μαθηματικά δεν βγαίνουν αρχίζει η αλχημεία. Έτσι προσπαθεί το κράτος να τα βγάλει πέρα.

Μην καταβάλλοντας επιδόματα, βάζοντας περιορισμό στα καύσιμα οχημάτων δημοσίων υπηρεσιών [το έμαθα πριν λίγες μέρες που δεν πήγε ένα κλιμάκιο για αυτοψία, γιατί είχε κλείσει ο προϋπολογισμός εξόδων καυσίων (;)], κόβοντας «κατά λάθος» αμοιβές αστυνομικών, ιατρών, νοσηλευτών, αυξάνοντας τις κρατήσεις (λες και αυτό δεν είναι μείωση μισθού) και φυσικά εξαπολύοντας σαφάρι σε βάρος των μεγάλων φοροφυγάδων των… λαϊκών αγορών και των παζαριών… (ξεχνώντας το λαθρεμπόριο, τα καύσιμα, παράνομες εισαγωγές, ναρκωτικά κλπ), που για φοροδιαφυγή μερικών ευρώ επιβάλουν πρόστιμα σε πεντοχίλιαρα (δεν πειράζει προστίθενται και αυτά στα προηγούμενα 3150…).

Ο Έλληνες φίλοι άρχισε την αντίσταση της εποποιίας  “ 40-’44, εκεί που το 80% των κατοίκων έκαναν πράξη την μεγαλύτερη πράξη αντίστασης! Όχι μην πάει το μυαλό σας στα όπλα, αυτό ήταν θέμα της ένοπλης εθνικής αντίστασης. Μιλάω για την άοπλη αντίσταση, που έκανε το μεγαλύτερο «κακό» στο γερμανό κατακτητή και τους γερμανοτσολιάδες χαφιέδες τους, δλδ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ!!! Πως τα κατάφεραν τότε; Σταμάτησαν να πληρώνουν δασμούς και φόρους. Οργανώθηκαν, συζήτησαν, προστάτευσαν ο ένας τον άλλο και στο τέλος τα κατάφεραν.
Ναι λοιπόν  το μεγαλύτερο και το πλέον «αναίμακτο» όπλο στα χέρια του λαού είναι η ΑΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑΣ.
Τώρα λοιπόν που ο λαός μας, έστω και ανοργάνωτα, κάνει πράξη την πραγματική αντίσταση, όλοι μας πρέπει να προετοιμαζόμαστε σιγά σιγά, για να μην πω με ταχύτατους ρυθμούς.
Η «ησυχία» κρέμεται από μια λεπτή κλωστή…
Προετοιμαστείτε, καταρχήν ψυχολογικά και εν συνεχεία υλικά.
Αδελφωθείτε επιτέλους. Είμαστε ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Σταματήστε να τσακώνεστε για το Θεό που πιστεύει ο καθένας. Όταν αρχίσει ο πραγματικός πόλεμος θα είναι το λιγότερο που θα σκέφτεστε.
Σταματήστε τις ανούσιες έριδες. Κοιτάξτε τα αδέλφια σας, τους γειτόνους σας, στα μάτια. Υποχωρήστε,  έστω και μόνοπλευρα, αρκεί να τα «βρείτε»! Αυτά που θα σας ενώνουν στο προσεχές μέλλον θα είναι πολύ περισσότερα και σαφώς σημαντικότερα από αυτά που σας χώρισαν στο παρελθόν.
Έλληνες αυτές οι ώρες, οι μέρες και οι μήνες που ακολουθούν πρέπει να σταματήσουν να είναι στιγμές κατήφειας. Να πάψουν να είναι στιγμές απαισιοδοξίας. Πρέπει να είναι στιγμές προετοιμασίας!

 Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός
 http://katohika.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις