Στην υγειά μας λοιπόν

Πίνοντας κρασί φαινόμαστε πιο ελκυστικοί, από όταν είμαστε νηφάλιοι ή εντελώς μεθυσμένοι. Σε αυτό που αξίζει να επικεντρωθούμε είναι στην ποσότητα του αλκοόλ: Μόνο ένα ποτήρι κρασί μάς κάνει πιο χαριτωμένους, σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Bristol.
Τελικά τα λόγια των αρχαίων ημών προγόνων ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και παίρνουν και έγκριση ακόμη και από την επιστήμη. Από ό,τι φαίνεται, ο οίνος όχι μόνο ευφραίνει καρδίαν, αλλά μας προσδίδει και τσαχπινιά στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να γινόμαστε πιο ποθητοί στον συνάνθρωπό μας.
Η ήπια έως και ανύπαρκτη κατάσταση μέθης, σύμφωνα με τους επιστήμονες μαγνητίζει τους γύρω μας, και μας χαρίζει ευχάριστα ροδομάγουλα, προσθέτοντας στην συνολική μας εικόνα, μία χαριτόπλαστη εμφάνιση.
Ένα ποτό για να χαλαρώσουμε
Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Bristol φωτογράφησε 40 φοιτητές, κορίτσια και αγόρια, όταν ήταν νηφάλιοι σε μία πρώτη φάση, όταν ήπιαν ένα ποτηράκι κρασί σε μία δεύτερη φάση, και όταν ήπιαν ακόμη ένα ποτήρι σε μία τρίτη φάση.
Έπειτα έδειξαν αυτές τις φωτογραφίες με τους εικονιζόμενους συμμετέχοντες και στις τρεις φάσεις, σε μία άγνωστη ομάδα ανθρώπων, η οποία κλήθηκε να βαθμολογήσει την ελκυστικότητα των καταναλωτών συμμετεχόντων.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι συμμετέχοντες φοιτητές βαθμολογήθηκαν ως πιο ελκυστικοί όταν ήπιαν το πρώτο ποτηράκι, παρά όταν ήταν νηφάλιοι ή είχαν προχωρήσει στην κατανάλωση του δεύτερου ποτηριού.
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Alcohol and Alcoholism, και όπως σημειώνεται στην Telegraph, ο επικεφαλής της έρευνας Marcus Munafo, καθηγητής Βιολογικής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Bristol, δήλωσε: "Η παρούσα μελέτη δείχνει ότι η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει τη βαθμολογία της ελκυστικότητας του καταναλωτή από τους άλλους ανθρώπους.
Το λέει και ο γιατρός
Εκτός του ότι οι άλλοι αντιλαμβάνονται έναν καταναλωτή αλκοόλ ως πιο ελκυστικό, ο ίδιος καταναλωτής μπορεί να αντιληφθεί ότι γίνεται πιο ελκυστικός, και ως εκ τούτου λαμβάνει μεγαλύτερο σεξουαλικό ενδιαφέρον από πιθανούς συντρόφους. Η αύξηση της εν λόγω προσοχής μπορεί επίσης να ενισχύσει θετικά την κατανάλωση αλκοόλ, ιδιαίτερα σε κοινωνικά πλαίσια".
Οι ερευνητές προσθέτουν, πως ένα ποτήρι κρασί μας κάνει να φαινόμαστε πιο ελκυστικοί επειδή το αλκοόλ χαλαρώνει τους μύες του προσώπου, και τα μάγουλά μας αποκτούν ένα ρόδινο χρώμα.
Cercei: η βασίλισσα που ξέρει όλα τα κόλπα για να σαγηνεύει μας συμβουλεύει να πιούμε
Σημειώνουμε. βέβαια, για εμάς που μας αρέσει το κρασάκι, ότι ξέρουμε πολύ καλά, πως ένα ποτηράκι, έτσι για το καλό, είναι η επιθυμητή ποσότητα. Η έλλειψη και η υπερβολή, όπως έλεγε ο Αριστοτέλης, είναι τα δύο άκρα, ενώ η μεσότητα είναι η αρετή.
Στην υγειά μας λοιπόν, και πού ξέρετε; Μπορεί αυτά τα ροδομάγουλα να σαγηνεύσουν πολλές και πολλούς πιθανούς συντρόφους. Αν και βέβαια, το κλειδί για την επιτυχία στο φλερτ είναι πάνω από όλα η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και η αίσθηση της... μαγείας.

 http://www.pathfinder.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις