7 πιο πολύτιμες συμβουλές για υγεία ...

Πώς θα είναι γερή και δυνατή η καρδιά σας; Τι είναι το καλύτερο που έχετε να κάνετε για να προστατεύσετε τα μάτια σας; Πώς θα προστατεύσετε το μυοσκελετικό ή το αναπνευστικό σας σύστημα; Συγκεντρώσαμε τις πιο χρήσιμες συμβουλές για να προστατεύσετε ολόκληρο τον οργανισμό σας από τα προβλήματα υγείας και να χαρίσετε ζωντάνια και ευεξία σε όλο σας το σώμα.

Για την καρδιά: Μετρήστε τη μέση σας 

Εκτός από τη διατήρηση του σωματικού μας βάρους σε φυσιολογικά επίπεδα για την υγεία της καρδιάς, πολύ σημαντική είναι και η μέτρηση της μέσης μας. Η περιφέρειά μας μετρώντας τη στο ύψος του ομφαλού στη μέση δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 80 εκ. για τη γυναίκα και τα 94 εκ. για τον άνδρα. Σύμφωνα με έρευνες το κοιλιακό λίπος που συσσωρεύεται εκεί είναι δείκτης καρδιαγγειακών προβλημάτων. 

Για τo αναπαραγωγικό σύστημα: Αποφύγετε τα στενά παντελόνια 

Τα πολύ στενά παντελόνια και τα σλιπ ευθύνονται όπως επισημαίνουν οι ειδικοί για προβλήματα γονιμότητας στους άνδρες καθώς δυσκολεύουν την απρόσκοπτη κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή. Επιπλέον αυξάνουν τη θερμοκρασία γεγονός που μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα του σπέρματος.  

Για τα μάτια: Μετρήστε την πίεσή σας! 

Η αυξημένη αρτηριακή πίεση επιβαρύνει σημαντικά όχι μόνο την καρδιά μας, αλλά και το αγγειακό σύστημα του ματιού. Επομένως το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μετράτε την αρτηριακή σας πίεσή και να φροντίζετε να κυμαίνεται σε φυσιολογικά επίπεδα. Σε αντίθετη περίπτωση συμβουλευτείτε γιατρό.  Η πίεση είναι φυσιολογική όταν η συστολική δεν ξεπερνάει το 13 και η διαστολική να είναι κάτω από το 9.

Για τους πνεύμονες: Αποφύγετε το παθητικό κάπνισμα

Εκτός από το ενεργητικό κάπνισμα και το παθητικό επιβαρύνει σημαντικά την αναπνευστική λειτουργία. Οι παθητικοί καπνιστές διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν αναπνευστικά προβλήματα αλλά και καρκίνο των πνευμόνων σε σχέση με αυτούς που δεν εκτίθενται στον καπνό των διπλανών τους. 

Οι 7 πιο πολύτιμες συμβουλές για υγεία από... την κορφή ως τα νύχια

Για το μυοσκελετικό: Αποφύγετε τις αυξομειώσεις του βάρους

Η ισορροπημένη διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την υγεία των αρθρώσεων. Τόσοι οι στερητικές δίαιτες όσο και οι συχνές αυξομειώσεις του βάρους μας δηλαδή το φαινόμενο γιο – γιο είναι επιβαρυντικές για τις αρθρώσεις μας. Όταν παίρνουμε και έπειτα χάνουμε απότομα κιλά – αποτέλεσμα από τις δίαιτες αστραπή- οι αρθρώσεις μας καταπονούνται. Επιπλέον οι στερητικές δίαιτες που αποσκοπούν στη γρήγορη απώλεια κιλών στερούν από τον οργανισμό μας θρεπτικά συστατικά που είναι πολύτιμα και για τις αρθρώσεις. 

Για το δέρμα: Διατηρήστε το δέρμα σας καθαρό

Η σωστή υγιεινή της επιδερμίδας προϋποθέτει  τον επιμελή καθαρισμό του με ένα ήπιο σαπούνι για να απομακρύνονται από την επιδερμίδα οι ρύποι που την εμποδίζουν να αναπνεύσει. Μην το παρακάνετε ωστόσο για να αποφύγετε ερεθισμούς και ξηρότητα. Δύο πλυσίματα την ημέρα με ήπιες κινήσεις αρκούν. 

Για το πεπτικό: Ανακαλύψτε τη μεσογειακή κουζίνα

Η μεσογειακή κουζίνα με τα θρεπτικά πιάτα της μπορεί να μας προσφέρει μακροζωία και να προστατεύσει το πεπτικό μας σύστημα. Τα λαχανικά, τα φρούτα και το ελαιόλαδο μας προσφέρουν αντιοξειδωτικά συστατικά περιορίζοντας την πιθανότητα εκδήλωσης καρκίνου του εντέρου.

http://www.pathfinder.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις