ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ROCK ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για το "Desert Age" στο Gimme Shelter Film Festival

Οι 10 πιο συναρπαστικοί μύθοι της rock κουλτούρας

Αλήθεια ή ψέμματα, αυτούς επέλεξαν αναγνώστες ξένου μουσικού site και αυτοί «επιζούν» μετά από πολλά χρόνια

 Το ultimate-guitar.com θέτει κάθε εβδομάδα μια ερώτηση στους αναγνώστες του, και αυτή τη φορά επέλεξε ένα από τα αγαπημένα θέματα των μουσικόφιλων, που δεν έχει και… πολύ σχέση με τη μουσική.

Ρώτησε να μάθει ποιοι θεωρούνται οι πιο συναρπαστικοί μύθοι και μυστήρια της rock ιστορίας, που αποσχολούν μέχρι σήμερα, χωρίς βέβαια κανείς να έχει αποδειχτεί αληθινός. Κάποιοι είναι πλέον κουραστικοί, άλλοι εξαρχής γελοίοι, και άλλοι τροφοδοτούν ακόμα «θεωρίες συνομωσίας».

Κάποιοι όπως ο Keith Richards μπορούν να φτιάξουν ολόκληρη δική τους λίστα. Εκτός της παρακάτω δεκάδας, έμειναν διασκεδαστικές ιστορίες για τον Ozzy και τις νυχτερίδες, τη γλώσσα του Gene Simmons, το Hotel California… Διαβάστε τη λίστα του ultimate-guitar.com.

10. O Elvis είναι ζωντανός
Ζει ακόμα και ήταν πράκτορας που μαχόταν τον κομμουνισμό και τα ναρκωτικά. Ζει σε εξωτικό νησί.

9. Bowie και Jagger είχαν σεξουαλική σχέση

Kαι οι δύο έχουν παραδεχτεί την άγρια ζωή που έκαναν στα 60s και 70s (πώς να την κρύψουν;) ενώ η πρώην του Bowie, Angie, είχε πει πως τους έπιασε στο κρεβάτι "doing the nasties". Ντροπή.

8. Ο Keith Richards «ρούφηξε» τις στάχτες του πατέρα του.
«Καθώς έβγαζα το κάλυμμα από το κουτί, μέρος από τις στάχτες πετάχτηκε επάνω στο τραπέζι. Δεν μπορούσα να τις σκουπίσω, οπότε τις πήρα με το δάχτυλό μου και σνίφαρα τα υπολείμματα» έγραψε στην βιογραφία του. Μας… τρολάρει ή όχι;

7. Jack και Meg White είναι αδέλφια
Παντρεμένοι και με πιστοποιητικά γάμου και διαζυγίου, ο Jack την αποκαλεί «αδελφή του» και καμιά φορά επιμένει πως είναι τα νεώτερα από 10 αδέλφια.

6. Ο Kurt Cobain δολοφονήθηκε
Υπάρχουν καταθέσεις και συνεντεύξεις, που λένε με κάθε σοβαρότητα πως ο Cobain δεν αυτοκτόνησε. Οι περισσότεροι ξέρουν και τη… δολοφόνο. Courtney τη λένε!

5. Tα «σατανικά» μηνύματα που ακούγονται όταν παίζει ανάποδα το ''Stairway to Heaven''
Ότι έχεις φανταστεί για το κλασικό τραγούδι των Led Zeppelin έχει ήδη γραφτεί. Ψάξε και λίγο!

4. The Brown Note
Η «καφέ νότα, ο καφέ τόνος» που προκαλεί πονοκέφαλο, εμετό και καθετί.. Το καλύτερο είναι πως «brown notes εκπέμπει και το αστρικό σώμα που θα μας χτυπήσει το 2036 σημαίνοντας το τέλος του πολιτισμού»

3. Ο Paul McCartney είναι νεκρός
Το 1966 ο Paul σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και οι άλλοι τρεις Beatles, αφού βρήκαν έναν σωσία του, μας έδωσαν κωδικοποιημένα μηνύματα σε όλα τα εξώφυλλα των δίσκων τους αλλά και στους στίχους των τραγουδιών τους. Η φήμη βγήκε, λένε, από φοιτητές που κάπνιζαν πολύ μαριχουάνα…

2. Ο Marilyn Manson αφαίρεσε το πλευρό του για να… αυτοϊκανοποιείται
Ο μύθος είναι τόσο διασκεδαστικός, που λογικά και ο ίδιος ο Manson, δεν θα ήθελε ποτέ να ξεχαστεί!

1. Ο Robert Johnson πούλησε τη ψυχή του στο διάβολο
Ο πλέον αρχετυπικός rock μύθος, θέλει τον νεαρό Robert να συναντά τον Διάβολο σε ένα σταυροδρόμι του Mississippi και του πούλησε την ψυχή του με αντάλλαγμα να «κεντάει» στην κιθάρα. Πέθανε στα 27 του, ξεκινώντας έναν ακόμα μεγάλο μύθο, αυτό με το 27ο έτος της ηλικίας πολλών νεκρών πλέον καλλιτεχνών…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις