ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ!

"Οι Γερμανοί Ξανάρχονται" από τη θεατρική ομάδα του 2ου Λύκειου Βούλας

«Οι Γερμανοί Ξανάρχονται» από τη θεατρική ομάδα του 2ου Λύκειου Βούλας

Μια παράσταση σταθμό, γεμάτη μηνύματα και μαύρο χιούμορ, ανεβάζει η πολυβραβευμένη Θεατρική Ομάδα μαθητών του 2ου Λυκείου Βούλας. 
«Οι Γερμανοί ξανάρχονται», ένα κινηματογραφικό έργο σε σκηνοθεσία του Αλέκου Σακελλάριου και σε σενάριο των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου προβλήθηκε πρώτη φορά στις αίθουσες το 1948, με πρωταγωνιστή το Βασίλη Λογοθετίδη. Η ταινία βασίστηκε στην ομώνυμη θεατρική παράσταση των δύο δημιουργών που παρουσιάστηκε το 1946.
Πρόκειται για ένα έργο που προκάλεσε αίσθηση καθώς παρουσιάστηκε ενώ μαινόταν ο εμφύλιος πόλεμος και τα ζητήματα της Κατοχής και της αντίστασης αποτελούσαν φλέγον ζήτημα της επικαιρότητας.
Το υλικό πέρασε από το δημιουργικό φίλτρο της σκηνοθέτιδος Δέσποινας Φραγκεδάκη και ανεβαίνει με μια μοναδική διασκευή που επιμελήθηκε μια δοκιμασμένη και πολύ ορεξάτη ομάδα νέων καλλιτεχνών, μαθητών του 2ου Λυκείου Βούλας.
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 στο πολιτιστικό κέντρο «Ιωνία» (Λ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα) στις 8 μ.μ. και το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, στο πολιτιστικό κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» στην Αργυρούπολη, στις 8.30 μ.μ.

http://3vita.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις