ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ.

H έκθεση της μαθήτριας της έκτης τάξης του δημοτικού που έγινε viral

Ο Τάσος Παπαναστασίου, δάσκαλος της έκτης τάξης σε δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης κατάφερε να συγκινήσει όλο το διαδίκτυο, δημοσιεύοντας έκθεση μαθήτριάς του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.
Στα πλαίσια του σχολικού μαθήματος, ο ίδιος ζήτησε από τα παιδιά να γράψουν μία έκθεση έως 250 λέξεις, περιγράφοντας το σπίτι τους.
Μία μαθήτριά του, κατάφερε να ξεχωρίσει καθώς περιέγραψε το «σπίτι» της όπως εκείνη το βλέπει και το νιώθει, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.«Το σπίτι μου,
Μερικοί άνθρωποι δεν έχουν σπίτια. Έχουν την ατυχία να ζουν στους δρόμους με μόνη ελπίδα τη βοήθεια των συνανθρώπων τους. Οι περισσότεροι όμως, είναι τυχεροί και έχουν σπίτια.
Το δικό μου σπίτι βρίσκεται όπου βρίσκομαι και εγώ ακριβώς τη στιγμή που βρίσκομαι σε ένα μέρος. Με πιο απλά λόγια, με ακολουθεί συνέχεια και αυτό γιατί είναι μέσα μου. Σε αυτό το σπίτι μέσα, υπάρχει ό,τι χωράει και δεν χωράει ο νους σας. Σκέψεις, μέρη, άνθρωποι, συναισθήματα, φανταστικά πράγματα και πλάσματα και πολλά άλλα υπάρχουν μέσα σε αυτό το σπίτι και αυτό γιατί το σπίτι μου
είναι το μυαλό και η καρδιά μου.
Την εξωτερική εμφάνιση δεν χρειάζεται να σας την περιγράψω, γιατί την βλέπετε και μόνοι σας αυτή τη στιγμή!».Όπως ήταν φυσικό, ο δάσκαλός της, της έγραψε «Μπράβο» κάτω από την έκθεση συμπληρώνοντας, «Είσαι ένα σπουδαίο κορίτσι!».

Από τη στιγμή που η έκθεση δημοσιεύτηκε στον προσωπικό ιστολόγιο του κ. Παπαναστασίου, τόσο τα σχόλια, όσο τα likes και οι κοινοποιήσεις έπεσαν βροχή.
Ο δάσκαλός της όμως δεν στάθηκε εκεί. Νωρίς το πρωί της Δευτέρας (23/10) ενημέρωσε τη μαθήτριά του, για το πόσο πραγματικά άρεσε η έκθεσή της.
«Είδες τι έγινε με το κείμενό σου στο διαδίκτυο;
Είδα, κύριε.
Πρέπει να είσαι περήφανη.
Είμαι.
(λαμπερό χαμόγελο)
Υ.Γ. Το κείμενο γράφτηκε από το παιδί. Πολλά τέτοια κείμενα γράφονται από τα παιδιά μας, σε πάρα πολλά σχολεία της πατρίδας μας, όταν τα εμπιστευόμαστε και όταν τους δίνουμε τη δυνατότητα να εκφράσουν τον εαυτό τους και να γράψουν χωρίς τον φόβο της κόκκινης μολυβιάς. Τα κειμενικά είδη, η παραγωγή γραπτού λόγου στο δημοτικό σχολείο, διδάσκεται ως τρόπος έκφρασης και δημιουργίας και όχι ως τρόπος εξέτασης και αξιολόγησης!».
Όταν τα παιδιά μεγαλώνουν μέσα σε μια αγαπημένη οικογένεια που έχει κοπιάσει για να τα μεγαλώσει και που έχει κάνει τα πάντα για να τους δώσει σπουδαία μαθήματα ζωής, τότε δεν μπορείς παρά να τα θαυμάζεις και να τα καμαρώνεις κάθε φορά που το δείχνουν μέσα από την καθημερινότητά τους!
Ένα μεγάλο μπράβο και από εμάς, σε αυτή την υπέροχη μαθήτρια της έκτης τάξης του δημοτικού που κατάφερε να μας συγκινήσει!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις