ΑΕΚ

«Ερχόμαστε», «ήρθαμε» και «πάλι τα ίδια» 

 

Με την επάνοδο στην μεγάλη κατηγορία και την κατάκτηση του Κυπέλλου, η ΑΕΚ πιστοποίησε με τον καλύτερο τρόπο την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία.
Το επόμενο βήμα για τον κόσμο της Ένωσης θα ήταν η δημιουργία μιας ομάδας που θα χτυπήσει στα ίσια το πρωτάθλημα για να επιστρέψει ο σύλλογος και πάλι στην κορυφή.
Το καλοκαίρι υπήρχε κοινή πλεύση στα λεγόμενα των ανθρώπων της ΑΕΚ πως η φετινή χρονιά θα είναι διαφορετική και θα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για κάτι καλύτερο.
Τα λάθη που έγιναν στις μεταγραφικές κινήσεις και οι μεγάλες καθυστερήσεις στην δημιουργία αξιόπιστου ρόστερ έχουν ειπωθεί και γραφτεί αμέτρητες φορές.
Ο κόσμος, ο οποίος αντιλαμβάνεται πρώτος 'ότι κάτι δεν πάει καλά', έχει γυρίσει την πλάτη στην ομάδα και μάλιστα πολύ νωρίς στη σεζόν. Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να τους κατηγορήσει. Η υπομονή έχει φτάσει στα χαμηλότερα επίπεδα και σίγουρα δεν απομένει αρκετή ακόμα.
Στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, μετά από πέντε χρόνια απουσίας, ο κόσμος ήταν κοντά. Στον πρώτο αγώνα για το πρωτάθλημα με την Ξάνθη ήταν πάλι δίπλα. Ωστόσο, μετά τον Ηρακλή και το 0-0 ξεκίνησε ο κατήφορος, ένας κατήφορος που δεν έχει τελειωμό.
Ο Κετσπάγια άφησε πίσω 'καμένη γη' με τον Μοράις να μην δείχνει μέχρι στιγμής (παρότι δεν έχει την απόλυτη ευθύνη) ικανός να αντιστρέψει την κατάσταση. Η ΑΕΚ αρχές Δεκέμβρη βρίσκεται ήδη στους -9 από τον Ολυμπιακό και όπως όλα δείχνουν η χρονιά είναι ήδη τελειωμένη.
Η Ένωση με τις τόσες μεταγραφές αγωνίστηκε στην Κέρκυρα με επτά παίκτες από την Β΄ Εθνική και το αξιοσημείωτο είναι πως έκανε ίσως το καλύτερό φετινό της παιχνίδι. Αυτό το γεγονός δείχνει πολλά. Αποδεικνύεται πως τα θεμέλια του καλοκαιριού χτίστηκαν στην άμμο και οι φίλοι της ομάδας βλέπουν ένα έργο σε επανάληψη.
Με βάση τα νούμερα λοιπόν, στους δέκα πρώτους αγώνες η ΑΕΚ του Λέσκοτ, του Τσιγκρίνσκι, του Αλμέιδα και του Λάζαρου έχει ένα βαθμό λιγότερο από την ΑΕΚ του Κολοβέτσιου, του Λαμπρόπουλου, του Μπαρμπόσα και του Σοϊλέδη.
Πιο συγκεκριμένα, η ΑΕΚ την περσινή σεζόν είχε 17 βαθμούς με 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες και η φετινή έχει 16 βαθμούς με 4 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες.
Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις πιστοποιούν και δείχνουν πολλά…

Επιμέλεια: Δημήτρης Σεραφειμίδης
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις